Já o herním procesoru přece nemluvil. Projdi si testy a zjistíš, že za patnáct set je to skvělá volba! Samozřejmě, i5 jsou lepší, ale leckde se dotahuje i na Phenom II 955BE. Za 1 500 korun lepší procák neseženeš:
http://www.hardware.fr/focus/43/pentium ... ances.html
Pc do 13 000
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pc do 13 000
OMG dockalacek, ty pořád mluvíš jen o teorii
Zkusil jsi už někdy některý z danných procesorů (např. i5 vs g620) při hraní her???
Na i5 jsem už hrál pár her (DiRT3,GTA IV), ale několik kamarádů má různé duálka, quadka a hraní na nich je o poznání horší....
i5 je prostě jeden z nej,nej,nej herních procesorů, tak už to pochop...
BTW: Ten tvůj G620 jede dobře (surfování na netu) jen do té doby, než si zapráskáš PC hrama
Pak už ten rozdíl poznáš 

Na i5 jsem už hrál pár her (DiRT3,GTA IV), ale několik kamarádů má různé duálka, quadka a hraní na nich je o poznání horší....
i5 je prostě jeden z nej,nej,nej herních procesorů, tak už to pochop...
BTW: Ten tvůj G620 jede dobře (surfování na netu) jen do té doby, než si zapráskáš PC hrama

Never stop dreaming.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Sakra, chlape.. Já vím. Ale je jasný, že s třináctkou rozpočtem nejdou zázraky. Já bych taky bral BMW a mám Fabii. I5 jsou nejlepší procesory na trhu, ale nejdou cpát všude. Upřímně, G620 nemá do 1 500 korun konkurenci, co se herního výkonu týče. A opět máš pravdu, na GTA IV to chce čtyřjádro, na Dirta 3 bych řekl, že nutně ne. Ano, je to dvoujádro, ale zatraceně schopný. A 80% her stejně nevyužije víc, jak dvě jádra. Ale jinak souhlasím a dávám ti za pravdu. I5 jsou zkrátka v týhle kategorii moc drahý..
Jinak už mě to tu nebaví, všichni se o mě akorát otíráte (mně to nevadí), ale pořád obhajovat a vysvětlovat, proč tam dávám to či ono a tak. Proč tu nemůže být jistá autonomie? Proč se musíme handrkovat o tom, kdo ho má delšího? Nikdy jsem netvrdil, že dělám nejlepší sestavy na světě, jen předkládám alternativy. Úpřímně? Mně se zas nelíbí zdejší sestavy a taky nikoho nekritizuju. Každý má prostě na to, jak má dobrá sestava vypadat, jiný názor. A je to dobře, v pořádku. Ale já jsem zvyklý dělat sestavy po svém, svým stylem atd. No a tím bych tuto nepříliš konstruktivní a pro mnohé jistě úmornou debatu uzavřel.
Jinak už mě to tu nebaví, všichni se o mě akorát otíráte (mně to nevadí), ale pořád obhajovat a vysvětlovat, proč tam dávám to či ono a tak. Proč tu nemůže být jistá autonomie? Proč se musíme handrkovat o tom, kdo ho má delšího? Nikdy jsem netvrdil, že dělám nejlepší sestavy na světě, jen předkládám alternativy. Úpřímně? Mně se zas nelíbí zdejší sestavy a taky nikoho nekritizuju. Každý má prostě na to, jak má dobrá sestava vypadat, jiný názor. A je to dobře, v pořádku. Ale já jsem zvyklý dělat sestavy po svém, svým stylem atd. No a tím bych tuto nepříliš konstruktivní a pro mnohé jistě úmornou debatu uzavřel.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Buď to, co píšeš myslíš vážně, a v tom případě je to smutné, ale i zábavné, ač na toto fórum tento styl humoru moc nepatří. Nebo si z nás děláš srandu, avšak pak už to taková sranda není..
Všechna moudra nenajdeš na Googlu, chce to praxi, vědět co a jak. Ne jen číst testy (kdyby alespoň to si dělal) a 100% na ně spoléhat. Už několik příspěvků mám pochybnosti o Tvých znalostech, avšak měl si možnost vyvést zdejší z omylu. Bohužel tímto topicem si udělal přesný opak a, ač jsem to nechápal již předtím, teď mi už hlava vůbec nebere, jak si mohl dostat víceméně zelenou od admina, aby si udělal nějaké sestavy. A autonomie tu nemůže být z celkem jasného důvodu, je to fórum, lidé se mají možnost vyjádřit, pokud chtějí. Pochopit tento princip, nenapsal by si to.
Ono, zamysli se trochu nad touto situací, myslíš, že si na Tebe lidé jen tak zasednou? Protože dobře radíš? Nemyslíš, že chyba bude na Tvé straně. Ano, beru že máš jiný přístup, ale my se tu snažíme doporučovat jen ozkoušené, kvalitní a za daný peníz výkonné komponenty, ne jen ty, které nám prostě jednou někde padli do oka. Svá tvrzení pak máme opřená o nějaká fakta, v tom bude ten rozdíl, víš. Tohle totiž není o někoho názoru. Když už chceš tímto stylem něco stavět a doporučovat, tak pod to vždy alespoň napiš svou adresu a jméno, ať tazatelé vědí, kam chodit..
K tomu 350W, který zde doporučuješ napříč fórem, se snad ani vyjadřovat nebudu, ač už jen za to by sis tu korunu zasloužil. Vyjádřili se k němu totiž už jiní. Opravdu nemám síly vyvracet ti Tvé názory, zaprvé na to nemám čas a zadruhé máš stejně svou hlavu a nedokážeš přijmout jisté věci, fakta, nikoliv domněnky. Na něco prostě musíš přijít sám, do té doby bych se ale nesnažil radit.
Ale když už jsi napsal, že G620 se dotahuje na 955BE, na to, promiň, nejde nereagovat. Máš pravdu snad v jediném a to, že je výhodný, za tu cenu. Ovšem to jsou i X3 od AMD, pro Tvou informaci. Takže s tím, že nemá konkurenci, no.. stejně ale nejlepším plkem zůstává to srovnání s 955BE. V čem se na něj prosím tě dotahuje? V práci s fotografiemi? Wauv! A co ty markantní rozdíly v renderování, převodu videa, kompresi souborů, syntetických testech a též herním výkonu? Dotahuje se leda na levné i3 a X3. Zřejmě si měl něco v oku, když si kolem těchto výsledků projížděl, že? Ano, dostaneš i GK, která ovšem v porovnání s Llanem stejně neobstojí. Navíc má i své mouchy, rozhodně můžeš zapomenout na OC, postrádá HT (což ale za ty peníze lze pochopit) a v IDLE více žere.

Všechna moudra nenajdeš na Googlu, chce to praxi, vědět co a jak. Ne jen číst testy (kdyby alespoň to si dělal) a 100% na ně spoléhat. Už několik příspěvků mám pochybnosti o Tvých znalostech, avšak měl si možnost vyvést zdejší z omylu. Bohužel tímto topicem si udělal přesný opak a, ač jsem to nechápal již předtím, teď mi už hlava vůbec nebere, jak si mohl dostat víceméně zelenou od admina, aby si udělal nějaké sestavy. A autonomie tu nemůže být z celkem jasného důvodu, je to fórum, lidé se mají možnost vyjádřit, pokud chtějí. Pochopit tento princip, nenapsal by si to.
Ono, zamysli se trochu nad touto situací, myslíš, že si na Tebe lidé jen tak zasednou? Protože dobře radíš? Nemyslíš, že chyba bude na Tvé straně. Ano, beru že máš jiný přístup, ale my se tu snažíme doporučovat jen ozkoušené, kvalitní a za daný peníz výkonné komponenty, ne jen ty, které nám prostě jednou někde padli do oka. Svá tvrzení pak máme opřená o nějaká fakta, v tom bude ten rozdíl, víš. Tohle totiž není o někoho názoru. Když už chceš tímto stylem něco stavět a doporučovat, tak pod to vždy alespoň napiš svou adresu a jméno, ať tazatelé vědí, kam chodit..

K tomu 350W, který zde doporučuješ napříč fórem, se snad ani vyjadřovat nebudu, ač už jen za to by sis tu korunu zasloužil. Vyjádřili se k němu totiž už jiní. Opravdu nemám síly vyvracet ti Tvé názory, zaprvé na to nemám čas a zadruhé máš stejně svou hlavu a nedokážeš přijmout jisté věci, fakta, nikoliv domněnky. Na něco prostě musíš přijít sám, do té doby bych se ale nesnažil radit.
Ale když už jsi napsal, že G620 se dotahuje na 955BE, na to, promiň, nejde nereagovat. Máš pravdu snad v jediném a to, že je výhodný, za tu cenu. Ovšem to jsou i X3 od AMD, pro Tvou informaci. Takže s tím, že nemá konkurenci, no.. stejně ale nejlepším plkem zůstává to srovnání s 955BE. V čem se na něj prosím tě dotahuje? V práci s fotografiemi? Wauv! A co ty markantní rozdíly v renderování, převodu videa, kompresi souborů, syntetických testech a též herním výkonu? Dotahuje se leda na levné i3 a X3. Zřejmě si měl něco v oku, když si kolem těchto výsledků projížděl, že? Ano, dostaneš i GK, která ovšem v porovnání s Llanem stejně neobstojí. Navíc má i své mouchy, rozhodně můžeš zapomenout na OC, postrádá HT (což ale za ty peníze lze pochopit) a v IDLE více žere.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ok, beru. Možná kdyby sis ty moje sestavy zkusil složit, pochopil bys. Nevařím z vody. Ale ok. A ohledně toho G620 jsem myslel v některých hrách, že se dotahuje. Stavíme primárně herní pc. Ale ok. Balím to tu, mějte se..
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pochopil jsem, právě proto ta reakce..
Víš, teď si ještě k tomu lehce protiřečíš, tvrdíš, že se zde staví herní Pc a před chvíli jsi psal, že nedoporučuješ herní CPU. A nepsal si, že se dotahuje v některých hrách, jen že se na 955BE dotahuje.

Víš, teď si ještě k tomu lehce protiřečíš, tvrdíš, že se zde staví herní Pc a před chvíli jsi psal, že nedoporučuješ herní CPU. A nepsal si, že se dotahuje v některých hrách, jen že se na 955BE dotahuje.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Herní ve smyslu, jak ho vnímáte Vy. Na video je líp víc jader. Ale už toho necháme.. Žijte blaze..
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Kouknul jsem se na tu poslední stránku, odkudsi .fr a žasnu. Jestli čerpáš informace podle tlustého černého pruhu, potěš koště. Jsi úplně mimo mísu s procesorama! Když se pozorně zadíváš, vytáhli tam G620 černě, ale je na úrovni AMD X2, AMD X3 ho stírá na 100 bodech, Phenom ani nemluvit... Jen pro Tvou informaci.
Začal si sestavou za 13k, od které uživatel cosi očekával a utloukl jsi ho kancelářským PC s nadupanou grafikou, které nebude stačit zdroj. Přeber si to v klidu, potichu a potom se dál angažuj.
A auž by to mohl někdo promazat od těchto OT!!!
Začal si sestavou za 13k, od které uživatel cosi očekával a utloukl jsi ho kancelářským PC s nadupanou grafikou, které nebude stačit zdroj. Přeber si to v klidu, potichu a potom se dál angažuj.
A auž by to mohl někdo promazat od těchto OT!!!

Naposledy upravil(a) d1amond dne 11 srp 2011 17:02, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
jak myslíš...:-)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Právě že myslím
Ale buď v klidu, každý se učí. Je tady řada uživatelů, kteří začínali jako Ty. Postupem času se dopracovali na základě zpětných vazeb ke slušným návrhům a jenom potvrdím, že dělají dobrou práci a uživatelé dostanou za své peníze maximum v poměru výkon/kvalita/cena.

Ale buď v klidu, každý se učí. Je tady řada uživatelů, kteří začínali jako Ty. Postupem času se dopracovali na základě zpětných vazeb ke slušným návrhům a jenom potvrdím, že dělají dobrou práci a uživatelé dostanou za své peníze maximum v poměru výkon/kvalita/cena.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Však, žádný učený z nebe nespadl. Netvrdím, že to děláš úplně zle, ale máš tam mouchy. Je nutné dát i na kritiku ostatních, něco si z ní odnést a snažit se ji přijmout (pozor, ne vždy musí být pravdivá). Pokud se do budoucna ze svých chyb poučíš, nebude proti Tobě nikdo nic mít. Nevyháníme tě odsud, ač si to tak nejspíše pochopil. Vím, byl jsem trochu ostrý, ale už to bylo potřeba, jinak by si nás zřejmě i nadále neposlouchal. Zamysli si se tedy trochu nad tím, co tu padlo. Vím, psal si, že Tvé sestavy nemusí být nejlepší, ale na jednu stranu se tak tváříš. Radit ano, jen ne takto.. 

-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Jasně spyku, souhlasím. Ale já tomu nerozumím. Takže co? Mám vám s nadšením tleskat, jak to děláte dobře? Nebo mám dělat sestavy přesně jako vy, abych od vás nesklízel kritiku? Opravdu není lehké se tu prosadit. Jsem ze Superfóra a tam jsme zkrátka zvyklí dělat sestavy jinak. Nebudu psát, jestli lépe nebo hůře, prostě jinak. A nechci, aby se mi fórum přizpůsobovalo, to ne. Zkrátka se v názorech na to, jak má vypadat dobrá sestava, lišíme. A pokud tu chci být, musím pískat stejně jako vy? Divné..Radím podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, stejně jako vy. To, že se vám nemusí mé sestavy líbit, to respektuju, já bych měl zase spoustu výhrad k vašim. Zkrátka, zkusme spolu nějak koexistovat. Já taky sestavy nehaním a neříkám, že je tohle slabé a tamto levné, nebo zas tamto.. Navrhuji peace a zakopání válečných seker, seš pro?
Nicméně příště se budu vyjadřovat přesněji, jasněji a vynasnažím se, aby mi nevypadávala slova, atp.
Nicméně příště se budu vyjadřovat přesněji, jasněji a vynasnažím se, aby mi nevypadávala slova, atp.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”