Zdravím,
pořídil jsem si nový ssdisk OCZ vertex2 60GB a chtěl si na něj nainstalovat nový systém win7. Odpojil jsem hdd se starým systémem(xp), v biosu nastavil nový jako primární, ale při instalaci mi to napsalo že chybí ovladače dvd mechaniky, což je blbost protože normálně funguje.
Zkoušel jsem to obejít tím že jsem zapojil hdd s xp a nainstaloval jsem sedmičky při spuštěných xp. Což se teda podařilo a šlapou, problém je v tom že když jsem zase odpojil hdd s xp(chci je smazat) tak už nejdou. Spustí se jen když je připojený hdd s xp. V biosu jsem zkoušel různá nastavení(i když jsem laik) a nic. Zakladní desku mám asus M2N-E SLI.
Díky.
hdd nenačte systém Vyřešeno
- dannyhavlicek
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: hdd nenačte systém
Nevím zda chceš využívat oba systémy nebo jen sedmičky?
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
- Těsňa
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
čti: XPčka chce smazat 

Macbook Pro 13" 2012- Prodáno
iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green
iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green
- dannyhavlicek
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
teajis píše: když jsem zase odpojil hdd s xp(chci je smazat)
Teď jsem si toho všiml (promiň ještě trochu spím) Měl jsem ten samý problém, vyřešil jsem to tak že jsem (v tvém případě novém disku) nastavil jako "slave" poté připojil oba disky k počítači. Ten se systémem winXP musí být "Master" spustil WInXP a formátoval disk (NTFS) na který přijdou sedmičky. Poté vypni PC a odstraň disk kde je winXP, na novém disku zvol "master" připoj a spusť PC. Vlož DVD s Win7 a resetni. Pak už by to mělo jít samo. Podotýkám změny " Master/Slave " nezměníš v biosu ale na zadní straně daného HDD.
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
jasně chápu to, jenže problém je v tom že ssdisky nic takového nemají,tudíž je pořád master
-
- Pohlaví:
Pokud tam máš oba disky, potom se ti zaváděcí sektory W7 instaluji na ten s XP, proto to nefunguje. Ta mchanika s novým diskem přece musí jít zprovoznit.
Anebo zkus přes instalační CD ten disk s XP zformátovat a pak instaluj W7 na nový disk.
Anebo zkus přes instalační CD ten disk s XP zformátovat a pak instaluj W7 na nový disk.
podle systému jsou ovladače mechaniky aktuální,nevím proč při instalaci to píše že nejsou, když sformátuju xp tak už se sem nedostanu,musel bych je znovu instalovat, to bych si nechal jako poslední monost
-
- Pohlaví:
Mechanika musí fungovat i bez systému! Odpoj HDD a koukni do Biosu zda je tam mechanika vidět a zda je nastavena jako First Boot CDROM.
možná sem to měl napsat dřív, mám dvě mechaniky a zkoušel jsem obě, v biosu jsou vidět obě, ale žádná při instalaci nejde
teajis píše:podle systému jsou ovladače mechaniky aktuální,nevím proč při instalaci to píše že nejsou, když sformátuju xp tak už se sem nedostanu,musel bych je znovu instalovat, to bych si nechal jako poslední monost
Tento problém při instalaci windows7 se stává u některých vypálených instalačních DVD.Tipuji ,že máš neoriginální DVD s Windows 7 stažené a vypálené třeba z MSDN nebo warez fóra
Re: hdd nenačte systém Vyřešeno
kdybych to měl stažené tak si stáhnu a vypálím další a neřeším to, ale už jsem do toho investoval dost peněz
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3225
-
od Daniel_Jackson
Zobrazit poslední příspěvek
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 2053
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 4496
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”