Ahoj mistři,
potřeboval bych poradit s padáním mého PC. Mám PC asi 6 měsíců, Všechny zátěžové testy proběhly v pohodě (viz PC v popisku, stavěl jsem si ho sám). Jednou, ale můj pes procházel kolem PC pod stolem a PC spadl (černá obrazovka asi 2s a pak se PC restartoval, při načítání biosu se mi objevila hláška „inicializuji USB“ – kterou to před tím neházelo a ve Win se mi objeví hláška "BlueScreen"). Myslel jsem si, že to je náhoda a on omylem zavadil za nějaký kabel a PC skratnul. Od té doby se mi stane občas to samé, tentokrát bez zavinění psa. Není to většinou na ničem závislí ať dělám na PC co chci (málo či hodně ho zatěžuji). Mám na PC Win 7 64 bit, SP1. Asi po 3 pádech PC jsem přeinstaloval ovladače na grafice, Bios a zkontroloval paměti, Vyfoukal všechny USBčka a PC vyčistil. Kontroloval jsem i napětí na Zdroji a vše sedí +- 5% na všech napětí. Ještě mám podezření na klávesnici, pač mi přijde, že vždy když jsem zmáčknul nějaký čudlík, tak v zápětí mi PC spadnul - teď mám jinou (PS2, před tím USB) a zkouším, jestli to PC udělá znovu. Nenapadá Vás nějaká věc, kterou by to mohlo být?
Všem předem děkuji moc za pomoc.
Systémová hláška ve vin mi vyhodí toto. Nezná z Vás někdo, k čemu tyto soubory jsou ?
Soubory, které popisují problém:
C:\Windows\Minidump\080811-23805-01.dmp
C:\Users\jméno_uživatele\AppData\Local\Temp\WER-29546-0.sysdata.xml
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Srp 2011 14:26) ---
nějaké náměty?
Padání PC ze neznáme příčiny... Vyřešeno
Padání PC ze neznáme příčiny...
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Padání PC ze neznáme příčiny...
Nejspíš se poškodil HDD, zkontroluj ho utilitou od výrobce, RAM otestuj memtestem, podívej se zda všechny karty a konektory dobře sedí.
Naposledy upravil(a) El Diablo dne 08 srp 2011 22:52, celkem upraveno 1 x.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Ten HDD mě nenapadl, ale je to dobrý nápad. Vzpomínám si, že když mi PC jednou spadl, tak jsem na hlas poslouchal hudbu a mám kousek od HDD položený Sabbufer a hodně to zrovna dunělo. Dále mi pak spadnu, když někdo kousek od něj dupnu. Zkusím to prověřit. Jinak paměti jsem zkoušel a ok a vše jsem kontroloval jestli je dobře "zacvaklí"
dám pak vědět
dám pak vědět
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,
HDD funguje v pohodě diagnostický program mi nic nenašel, zatím s novou klávesnicí jde vše ok.
nějaké další náměty ?
nějaké další náměty ?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Píšeš, že je vše OK, tak jaké náměty?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nahoře jsem popsal asi 7 řádky jaký mám problém a odpověděl mi jediný člověk! Napsal mi ať se zkusím mrknout na HDD, to jsem udělal a dle všeho je ok. Další se nikdo neozval, tak proto bych uvítal další náměty (myšlenky) čím by to mohlo být, že mi PC občas spadne.
Nikde jsem nenapsal, že je vše OK!!!
Nikde jsem nenapsal, že je vše OK!!!
No napsal jsi ,že s novou klávesnicí jde vše OK.Takže to vypadá jako vyřešené.
Ano máš pravdu, ale od dvou posledních pádu PC mi uběhlo 14 dní => klávesnicí to být nemusí, proto jsem psal jestli má někdo ještě další nápady.
Jsou všechny kablíky OK?
Vyndej a vrať vše na své místo (Poskládej PC úplně od začátku;))
Zkus clear CMOS.
Chladič CPU je v pořádku?
Nestalo se něco s RAM? Zkus je popřehazovat (teda pokud nemáš jen jednu - tu dej do jiného slotu).
Hele těch možností je spousta, hafo, mrtě... (Nakonec zjistíš, že něž ti pes shodil PC, tak jsi zrovna stahoval a Antivirus ti hlásil, že byl nalezen vir a měl jsi na výběr zničit, léčit, obnovit - a myš udělala cvak a vir di drtí PC
) To byl jen žert... 
Vyndej a vrať vše na své místo (Poskládej PC úplně od začátku;))
Zkus clear CMOS.
Chladič CPU je v pořádku?
Nestalo se něco s RAM? Zkus je popřehazovat (teda pokud nemáš jen jednu - tu dej do jiného slotu).
Hele těch možností je spousta, hafo, mrtě... (Nakonec zjistíš, že něž ti pes shodil PC, tak jsi zrovna stahoval a Antivirus ti hlásil, že byl nalezen vir a měl jsi na výběr zničit, léčit, obnovit - a myš udělala cvak a vir di drtí PC

Never stop dreaming.
- dannyhavlicek
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dobrý ukončení.... ale proč ne všechno je možný. :))
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
Ondys: Všechno co říkáš jsem zkoušel - je to i v tom popisku že jsem to dělal :-) I vir je možný, zkontroluji to.
Dneska jsem se pokusil asi po 6 dnech zapnout PC, ale nepodařilo se. Vždy když se začínaly butovat Win, tak se objevila černá obrazovka a asi po 2 s to spadlo - pořád dokola. Poté jsem PC vypnul a zkusil zapnout po cca 20 min a on naběhl - běžel asi 20 minut a potom spadl a opět nešel nahodit. Dal jsem tam jiný disk na kterém mám totožný Win 7 a PC normálně naskočil => vypadá to na HDD a klávesnicí to není. Budu dál zkoušet....
Přemýšlím o http://www.alza.cz/ocz-vertex-3-series-60gb-d244243.htm ... má někdo zkušenosti ?
Dneska jsem se pokusil asi po 6 dnech zapnout PC, ale nepodařilo se. Vždy když se začínaly butovat Win, tak se objevila černá obrazovka a asi po 2 s to spadlo - pořád dokola. Poté jsem PC vypnul a zkusil zapnout po cca 20 min a on naběhl - běžel asi 20 minut a potom spadl a opět nešel nahodit. Dal jsem tam jiný disk na kterém mám totožný Win 7 a PC normálně naskočil => vypadá to na HDD a klávesnicí to není. Budu dál zkoušet....
Přemýšlím o http://www.alza.cz/ocz-vertex-3-series-60gb-d244243.htm ... má někdo zkušenosti ?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkoušel jsi ten HDD utilitou od výrobce?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2469
-
od rohlicek1
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 09:56