Mobilný internet - jaký vybrat tarif? Zkušenosti?
Mobilný internet - jaký vybrat tarif? Zkušenosti?
Doufám že nepíši odveci ale chci si koupit mobilní internet a nevím co je to volný nebo předplacený objem dat. To je např. 600 nebo 6000 MB nebo 2000MB. Stejně by mě zajímaly i vaše názory co se týče rychlosti a spokojenosti. Zda se to vyplatí.
Naposledy upravil(a) Ltb dne 17 srp 2011 09:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplněn nadpis
Důvod: Doplněn nadpis
Re: Mobilný internet
Mám mobilní internet od Vodafonu s FUP 3 GB ale hned je to pryč, mám co dělat aby mi to vydrželo alespoň 20 dní a to se dost omezuju (nekoukám na youtube, nic nestahuju,..). Samozřejmě jinej přístup na internet nemám takže pokud to chceš jenom na cesty tak ti 3GB s přehledem stačí.
Připojuju se přes CDMA, rychlost dwnld +-90kB (záleží ale na lokalitě), upload jsem nijak neměřil. Když ale projedu to FUP tak se ta rychlost rapidně sníží že se na ten internet ani nedá lízt, zázrak když se načte kompletní stránka.
Pokud to chceš na doma tak si radši pořid normální net, tohle je na nic protože sebou musíš tahat modem (pokud se jedná o ntb), pokud na cesty tak se to hodí (ten flash USB modem).
Předplacenej objem dat (FUP) je to co můžeš stáhnout/odeslat než se ti ten net zpomalí.
Připojuju se přes CDMA, rychlost dwnld +-90kB (záleží ale na lokalitě), upload jsem nijak neměřil. Když ale projedu to FUP tak se ta rychlost rapidně sníží že se na ten internet ani nedá lízt, zázrak když se načte kompletní stránka.
Pokud to chceš na doma tak si radši pořid normální net, tohle je na nic protože sebou musíš tahat modem (pokud se jedná o ntb), pokud na cesty tak se to hodí (ten flash USB modem).
Předplacenej objem dat (FUP) je to co můžeš stáhnout/odeslat než se ti ten net zpomalí.
Just Fucking Google It!
- mircony97
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Mobilný internet
Taky záleží na tom co má za telefon protožeje rozdíl v GPRS a Edge a 3g, pokud de o O2, tak má dvě verze standart a nějakoul lepší o kterénic moc nevim. Verze standart má fup 150Mb, a ta lepší snad 300mb, Když si chceš přečíst někde kde neni wifi, zprávy. Tak je to dobrý, ale mít to jako internet k pc je blbost. Já to občas jako modem na chalupě používám a děs běs, ale zase noviny si přečtu takže to je jenom na tobě
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Mobilný internet - jaký vybrat tarif? Zkušenosti?
Doporučím ti vybrat si tarif od O2, klidně i ten nejlevnější.
Pro jedorázovou akci, kvůli které jsem to třeba já potřeboval, to je ideální.
Mám HTC Desire, takže jsem u O2 si předplatil týden internet v mobilu, pomocí theteringu ho nasdílel na dva notebooky na tribuně stadionu a šlo se pracovat. Jednalo se o to, že jsme soubory synchronizovali přes DropBox, takže muselo být rychlé a spolehlivé připojení.
Za cca. 7 hodin nám to nevypadlo ani jednou a rychlost byla 6Mbit download a 3Mbit upload. Na to, že jsme dělali s dokumenty v Excelu a zapisovali do nich aktuální data ze soutěží to bylo sakra rychlé.
Pro jedorázovou akci, kvůli které jsem to třeba já potřeboval, to je ideální.
Mám HTC Desire, takže jsem u O2 si předplatil týden internet v mobilu, pomocí theteringu ho nasdílel na dva notebooky na tribuně stadionu a šlo se pracovat. Jednalo se o to, že jsme soubory synchronizovali přes DropBox, takže muselo být rychlé a spolehlivé připojení.
Za cca. 7 hodin nám to nevypadlo ani jednou a rychlost byla 6Mbit download a 3Mbit upload. Na to, že jsme dělali s dokumenty v Excelu a zapisovali do nich aktuální data ze soutěží to bylo sakra rychlé.

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
No je otázka jestli to chce tazatel do telefonu nebo do PC s modemem.
Just Fucking Google It!
No já bych to potřeboval na školu. Syn jde na internát a chci zjistit jestli to není pomalé, omezující ve stahování a pod. A díky za rady.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
3G jede výborně, EDGE jede tak max 200kB/s a CDMA jsem snad ještě nezažil 

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
Peto662: Jaká lokalita? Nějakej preferovanej mobilní poskytovatel?
Just Fucking Google It!
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V České Republice nemůžeš použít žádné mobilní připojení pro stahování většího objemu dat. To je potom už lepší si na intru zajistit wifi nebo nějakou sdílenou přípojku.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Dopředu říkám, že se to nevyplatí. Rychlosti bídné a ceny vysoké. Jediná použitelná je 3G, ale s těmi směšnými FUPy, je to hned pryč. Aby to stálo za řeč, tak to chce ten s 6 GB FUPu, ale to je litr měsíčně a jak už tu někdo poznamenal, je to hned pryč. Na netbooku jen běžným serfováním po netu projedeš měsíčně takovým 10 GB (YouTube, FB, mail, sem tam online hra, apod.) Pochybuji, že těch 6 GB bude synovi stačit. Určitě bude lepší se domluvit na místě s tamějšími providery a nechat se připojit na kabel nebo bezdrát. Pokud jich bude více na pokoji, tak se můžou složit, ale tam může nastat problém, protože ne každý rodič je ochoten připlatit byť by to byla jen blbá stovka.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Asi se opravdu rozhodnu od někoho v okolí pro wifi nebo pod. Pokud jsem dobře pochopil tak je to levnější i efektivnější. Děkuji za rady.
ahoj, taky si chci pořídit mobilní net do tabletu s 3G, který si chci také kvůli tomu koupit..proto bych od Vás potřeboval poradit
nemám s tímto ještě žádné zkušenosti a proto chci položit hned několik otázek:
- když má tablet 3G modul, tak si stačí pořídit jenom "přednabitou" SIMku, nebo je i tak ještě potřeba nějaký modem v podobě USB?
- když se překročí FUP, tak je ještě internet použitelný alespon pro nejjednodušší stránky jako seznam.cz?(jak dlouho by se asi taková stránka načítala?)
- případně, dalo by se po překročení FUP, ještě používat alespon icq a podobné komunikátory?(samozřejmě jen na psaní, bez posílání obrázů atd.)
- zatím mám vyhlídlé internetové nabídky, kvůli cenám:
a) od firmy nonstop-pc.cz - nabízí přednabitý O2 internet s FUP 10GB/měsíčně na půl roku a to jenom za 3500Kč(sice jsem už slyšel nějakou kritiku na tuto firmu, ale to se týkalo dřívější nabídky internetu, kde mlžili FUP)
b) od UFONa - přednabitý net na 12 měsíců s FUP 8GB a to za pouhých 3900Kč( taky by mě zajímalo, jestli má tato firma dobré pokrytí v přerově?)
moc bych uvítal Vaše rady a názory na tento muj post
nemám s tímto ještě žádné zkušenosti a proto chci položit hned několik otázek:
- když má tablet 3G modul, tak si stačí pořídit jenom "přednabitou" SIMku, nebo je i tak ještě potřeba nějaký modem v podobě USB?
- když se překročí FUP, tak je ještě internet použitelný alespon pro nejjednodušší stránky jako seznam.cz?(jak dlouho by se asi taková stránka načítala?)
- případně, dalo by se po překročení FUP, ještě používat alespon icq a podobné komunikátory?(samozřejmě jen na psaní, bez posílání obrázů atd.)
- zatím mám vyhlídlé internetové nabídky, kvůli cenám:
a) od firmy nonstop-pc.cz - nabízí přednabitý O2 internet s FUP 10GB/měsíčně na půl roku a to jenom za 3500Kč(sice jsem už slyšel nějakou kritiku na tuto firmu, ale to se týkalo dřívější nabídky internetu, kde mlžili FUP)
b) od UFONa - přednabitý net na 12 měsíců s FUP 8GB a to za pouhých 3900Kč( taky by mě zajímalo, jestli má tato firma dobré pokrytí v přerově?)
moc bych uvítal Vaše rady a názory na tento muj post
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2863
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 říj 2024 11:29
-
-
Čtečky knih - zkušenosti
od michal84 » 29 črc 2024 14:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 5
- 3974
-
od michal84
15 srp 2024 19:02
-
-
- 0
- 1980
-
od Acey
13 úno 2025 12:28
-
-
Asus AM5 (X870E/X870/B850) desky - infa, zkušenosti
od FlanK3r » 03 zář 2024 16:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 3316
-
od FlanK3r
10 říj 2024 17:29
-
-
-
Jaký vybrat HDD do notebooku na rozšíření ? Příloha(y)
od ski1961 » 16 srp 2024 13:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1766
-
od Grander
16 srp 2024 14:23
-
Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”