Formátování Windows XP Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

pigi14
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Formátování Windows XP

Příspěvekod pigi14 » 21 srp 2011 22:20

Zdravím,
na starém počítači (procesor 1,4Ghz, Ram 768 Mb, grafika Ge-Force FX 5200...) jsem si chtěl uklidit a proto jednoduše zformátovat disk C. Šel jsem na to klasickou cestou - tedy vložení CD do mechaniky, nastavení "bootování" BIOSu a následní restartování. Po objevení obrazovky "Stisknutím libovolného tlačítka spustíte systém z CD" se opět spustil systém Windows a nenaběhla mnou známá modrá obrazovka s dalšími pokyny k instalaci nových Windows, nebo k formátování. Původní Windows v počítači mají nainstalovaný Service Pack 3, je tedy možné, že instalaci nespustí díky starší verzi OS, který je umístěný na CD ? Pokud máte zkušenosti s tímto problémem prosím poraďte.

Děkuju za odpověď.

PS: Možná alternativa by byla vložit CD s Windows 7 a spustit formát, ale s tím si nejsem vůbec jistý.
Nejdřív si to po sobě pořádně přečti!

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Formátování Windows XP

Příspěvekod Žbeky » 21 srp 2011 22:35

Nemáš USB klávesnici? Případně zapni její podporu v BIOSu. Asi to neseplo signál tlačítka
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

pigi14
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod pigi14 » 21 srp 2011 22:43

Mám bezdrátovou klávesnici, ale ta funguje. I přijímač signálu svítí při každém zmáčknutí libovolného tlačítka, ovšem ta podpora v BIOSU mě nenapadla. Popřípadě vyzkouším zapojit klasickou klávesnici přímo.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 21 srp 2011 22:44

Ta nabídka ti musí naběhnout, viz. co píše Žbeky, ale k formátu tě to zřejmě nepustí protože v PC je nainstalována vyšší verze. Potom ty W7 by měly fungovat, dáš formát a ukončíš instal. - jestli to správně chápu.

Edit: bezdrát = USB

pigi14
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Formátování Windows XP  Vyřešeno

Příspěvekod pigi14 » 21 srp 2011 22:52

Ta klávesnice mě zmátla sorry :D jinak problém je vyřešen - udělám to přes ty Win 7. Díky za rady

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”