Ahoj,
Nedavno sem nasel 6 originalnich disket s windows 3.1, v DosBoxu sem je s jednim problemem nainstaloval a valili.Ale jen tak ze zvedavosti me zajima jakou muzou mit hodnotu.A navic sem se chtel podelit o ulovek s ostatnima
Jakou ma asi hodnotu 6 orig. disket s windows 3.1
Re: Jakou ma asi hodnotu 6 orig. disket s windows 3.1
Hodnotu? Pouze sběratelskou, pro někoho kdo chce mít legální kopii třeba na nějaké vykopávce. Možná že na Aukru bys to za stovku prodal, ale hodilo by se najít i originální příručku...
Škoda že není v češtině, anglickou verzi je možné stáhnout z hromady míst na netu ale do české mi chybí nějaké fonty.
Schválně můžeš porovnat: http://michaelv.org/
Škoda že není v češtině, anglickou verzi je možné stáhnout z hromady míst na netu ale do české mi chybí nějaké fonty.
Schválně můžeš porovnat: http://michaelv.org/
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Ja bych to nechtel prodat,jenom me zajimalo jakou to muze mit hodnotu po takovy dobe.
ten michalev.org se nemuze rovnat origosu, protoze ten ma vice moznosti.I zmenu tapety
dokonce a graficky vypada taky lip.
ten michalev.org se nemuze rovnat origosu, protoze ten ma vice moznosti.I zmenu tapety

Jo, je to jen emulátor na hraní, ale má tam i internetový prohlížeč 
Fakt je, že když jsem W3.11 rozjel v rozlišení 1024x768 a 256 barvách tak vůbec nevypadaly špatně! (Akorát jsem je měl v ruštině
)
Preventivně bych udělal zálohu těch disket, za dalších pár let už bys je nemusel načíst, kromě toho že bys (vzhledem k vývoji hardware) ani neměl čím.
Ale teď mě napadá, originální instalačka W3 měla pět disket, že by tady měli něco navíc?

Fakt je, že když jsem W3.11 rozjel v rozlišení 1024x768 a 256 barvách tak vůbec nevypadaly špatně! (Akorát jsem je měl v ruštině

Preventivně bych udělal zálohu těch disket, za dalších pár let už bys je nemusel načíst, kromě toho že bys (vzhledem k vývoji hardware) ani neměl čím.
Ale teď mě napadá, originální instalačka W3 měla pět disket, že by tady měli něco navíc?
- mircony97
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, co já bych za ty diskety dal
, taky se musim pochlubit
, na burze asi za 5Kč

hele ale je srandovni ze me muj ucitel informatiky strasil tim ze jich bylo pre potreba osum,ale ten navod tak to je neco ja kdysi mel nekde win 98
- mircony97
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Je fakt že těch disket bylo asi víc já sem doma našel ještě disketu na kterou někdo kdysi nahrál nějaký drivery pro nějakej COmpaq, ale na disketě je napsáno dodáváno s Windows 3,1 Pro vlastní potřeby a zálohy . Jinak ted asi budu mít nějaký ten originální Windows Software
(95?,98,Me) tak časem dám fotky. 

ok,sme si zalozili takovej malej retro koutek 

- mircony97
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Tak aby to bylo pravé retro tak je potřeba sem dát stroj na windows 3,1. Za chvíli budou fotky 

tak to se budu tesit
- mircony97
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Takže můj nejoblíbenější kus mé sbírky(nefunguje Disketovka, ale už se pracuje na opravě
, a panty sou v prčicích
)ale jinak naskočí a de se hrabat v Biosu. 2Mb ram, 80Mb Hdd. Halikan Chaplet 486Nba 

Jestli si dobře pamatuji, tak instalačka první verze W95 byla snad na čtrnácti disketách. Nebo jich bylo ještě víc? 
Nejstarší co jsem na PC rozjel byl PC-DOS verze 1.10 z roku 1982 od IBM, našel jsem to někde na netu, původně to bylo na jednostranné 5,25" disketě s jen osmi sektory, takže kapacita 160 KB.
Podařilo se mi to nějak dostat na 3,25" disketu a dokonce to umělo druhou zformátovat buď na 160 nebo 320 KB! Spouštět to na Pentiu 3 s 1200 MHz byl dobrý fofr
Ale bootování bylo stejně strašně pomalé, trvalo několik sekund. Když jsem to srovnával s CP/M-86, tak ten udělal vrkvrk a byl spuštěný... A uměl toho dvakrát tolik.

Nejstarší co jsem na PC rozjel byl PC-DOS verze 1.10 z roku 1982 od IBM, našel jsem to někde na netu, původně to bylo na jednostranné 5,25" disketě s jen osmi sektory, takže kapacita 160 KB.
Podařilo se mi to nějak dostat na 3,25" disketu a dokonce to umělo druhou zformátovat buď na 160 nebo 320 KB! Spouštět to na Pentiu 3 s 1200 MHz byl dobrý fofr

Ale bootování bylo stejně strašně pomalé, trvalo několik sekund. Když jsem to srovnával s CP/M-86, tak ten udělal vrkvrk a byl spuštěný... A uměl toho dvakrát tolik.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8303
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30
-
- 2
- 5931
-
od HelFix
14 říj 2024 21:13
-
- 7
- 2366
-
od buchtik
18 srp 2024 19:28
-
- 9
- 4485
-
od zeus
10 dub 2025 23:23
-
-
Jakou desku b350 a výš mATX s 2x M.2 NVMe sloty?
od b.m » 21 led 2025 23:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 4140
-
od b.m
02 úno 2025 00:50
-