smazat - už jen problémy s pomalým systémem

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Počítač se po nastartování hned vypne

Příspěvekod Overlord » 26 srp 2011 00:09

Děkuji všem za rady. Zkusil jsem vyměnit zdroj nandal jsem tam svůj starý Chieftec 500W nandal jsem svoji primární GK a PC nyní jede a zatím bez chyby.
Je mi fakt divné, že ten zdroj odešel přes noc při výměně karty..
Budu nyní kupovat tento kousek http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=87456
podle mě je to hodně výstavní kousek, škoda jen, že chybí modulární kabely. Jinak si myslím, že tento zdroj je fakt skvělý. Co si o něm myslíte vy?
Poslední dotaz na zodpovězení mám tam nyní tento zdroj (podařilo se mi ho najít)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36825
Sestava Amd Phenom II X4 940 3,01GHz
4gb ram 800mhz ddr2
gtx GB 560 ti soc
2x HDD

Je možné si na této sestavě s tím zdrojem něco zahrát? Nebo radši nemám pokoušet štěstí? :)
Díky všem za rady jste fakt zlatí :bigups:

Reklama
tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 26 srp 2011 11:14

Zdroj bude stačit i na hry, Chieftec je dobrá značka (i když jsou lepší).
Spíš jnež Fortron bych bral Seasonic, Enermax nebo Corsair, 500W na tuhle sestavu s přehledem stačí.
Just Fucking Google It!

Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Overlord » 26 srp 2011 16:43

Už je mi to fakt trapné, ale nemůžu jinak než to sem zase napsat.
Potom co jsem napsal svoji poslední zprávu (1post na 2 straně) jsem nechtěl hrát hry, abych zbytečně neriskoval kartu, kde se doporučuje min 550w a já mám 5 let starý chieftec 500w.
Zapl jsem si film.. (film byl na jiném než systém disku) po 5minutách filmu se to trochu škublo trhl zvuk, nevěnoval jsem tomu pozornost za 20 minut to udělalo znovu říkal jsem si něoc je špatně, pak to udělalo jednou a na po 4té zamrzl počítač. Po restartu nechtěl naskočit. První co mě napadlo, že je něco s diskem odpojil jsem oba dva disky. Nenaskočil. Odpojil jsem ramky. Zapípal, dal jsem disky zpět, vpořádku naskočil dostal jsem se do woken a ok, šel jsem spát.
Dns ráno jsem si řekl, že to by mohlo být diskem tak jsem je odpojil a zkusil vyměnit sata kabely a sata porty přendal jsem je z 1 2 do 3 4..
Pc se samozřejmě nezapl (můj oblíbený 3 vteřinový běh a samovolné vypnutí PC). Už mi došla trpělivost a chystal jsem se to odvézt do servisu (bojuju s tím 4den). Ještě jsem si řekl udělám znovu ten postup co mi napsal "Pic" Odpojil jsem to nechal CPU, kartu desku dvd romku. Neměl ramky zapípal si (to jsem chtěl). Přidám ramky. Normálně se zapl (ale chybělo mi tam takové pípnutí - nevím jestli to máte někdo v PC ani proč to pípne - ale u mě to znamená, že mohu zapnout monitor po tom pípnutí vím, že se mi zobrazí výstup na monitoru - počítač my vždycky po zapnutí cca po 3 vteřinách pípne a já můžů zpanout monitor - pokud ho zapnu dřív tak často nenaskočí obraz). Připojil jsem jiné ramky (mám celkem 4x1gb - takže jiné 2 kusy) a připojil systémový disk. Pc si pípnul naskočil vše beželo.
Teď jsem tam píchl druhý disk (na kterém byl mmj ten film) a PC nenaskočil vypl se po 3 vteřinách. Odpojil jsem ten disk, ale pc zase nechtěl naskočit, opakoval jsem krok s vyndáním ramek (aby zapípal že je nemá), připojil je zpět a zapojil pouze systémový disk, druhý disk nechal odpojený. A PC JEDE!
Otázky:
Je možné, že ten druhý disk je vadný?
Je možné, že pc z hlediska ochrany HW se nechtěl zapnout ani poté co jsem "vadný" disk odpojil? (musel jsem vyndat i paměti) odpojit "vadný disk" přidat znovu paměti, aby se teprve rozjel.
Díky za pomoc, promiňte že je to tak dlouhé, ale věřím, že takto popsané mi dokážete povědět co s tím je/bylo.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 26 srp 2011 17:55

Otestuj paměti programem Memtest a to každou zvlášť - 2 - 3x celý test.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Overlord » 26 srp 2011 18:25

Pic:
1) To možná bude asi problém. Při zapnutém windowsu mám využití 25-30% což je ono 1gb ram a něco + a mám jen 1gb moduly, takže to po 1 nejspíš něotestuju :/
2) Myslíš že je velké riziko zkusit něco hrát na tom zdroji? Nemyslím žádné Crysis atd, ale něco slabšího s nižšími nároky.

--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Srp 2011 22:58) ---

PC stále jede, ale je něco stále špatně. Je to vše pomalé. Windows se zapíná dlouho, dlouho trvá aji odhlašování. Hodně často to při prohlížení ve firefoxu nachvíli zamrzne zobrazí se neodpovídá a pak to hned povolí za cca 3-5 vteřin. Fakt už nevím, aspoň že jede..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak permanentně smazat data z USB disku?
    od Patrik92 » 16 pro 2024 18:59 » v Vše ostatní (bezp)
    16
    4903
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 20:54
  • Problémy s prehliadačom
    od andrej71 » 26 bře 2025 22:07 » v Problémy s hardwarem
    0
    1884
    od andrej71 Zobrazit poslední příspěvek
    26 bře 2025 22:07
  • Problémy s hw a sw lenovo
    od helpmeboys » 12 zář 2024 10:15 » v Problémy s hardwarem
    6
    2958
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    12 zář 2024 10:53
  • Občasné problémy s PC
    od Qinter » 28 črc 2024 11:09 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    8
    6312
    od Qinter Zobrazit poslední příspěvek
    28 črc 2024 12:26
  • nVidia blackwell 5000 series problémy
    od walderan » 25 úno 2025 11:41 » v Problémy s hardwarem
    0
    1866
    od walderan Zobrazit poslední příspěvek
    25 úno 2025 11:41

Zpět na “Problémy s hardwarem”