Počítač se vypíná, závažná chyba Vyřešeno
Počítač se vypíná, závažná chyba Vyřešeno
Ahoj, čas od času se mi komp najednou zhroutí, většinou při prohlížení netu. Problikne modrý okno(něco s RAM) a spadne to. Hledal sem tý chybě něco an netu, ale nikde nic. Tak moc prosím o radu. Přikládám screenshot v odkazu http://www.zshare.net/image/94162692f8becebb/. Předem díky. Marty 

Naposledy upravil(a) Ltb dne 27 srp 2011 09:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Uprava nadpisu
Důvod: Uprava nadpisu
AMD Athlon 64 3200+, 2.01 GHz, 1GB RAM, nVIDIA GeForce 8800 GT, Sound Blaster Audigy 7.1, XP 32bit...
- Overlord
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: POČÍTAČ SE VYPÍNÁ, ZÁVAŽNÁ CHYBA
Tak napiš aspoň jaký máš systém a kolik v něm gb ram. Tak vidím, že máš xp pravděpodobně 32bit systém.
No takhle se zeptám máš tam více než 3gb ram? 32 bit systémy mají zvládat maximálně 3gb ram, v jednom programu mi to hlásilo, že 3,5 gb ram, nicméně jsem tuhle chybu měl, čísla jsou myslím opravdu stejná, včetně popisu té chyby.
Podle mého názoru máš tam 4a více gb ram na 32bit systému. Já tu 4tou musel vyndat, abych samovolnému vypnutí/resetu zabránil. Stejný problem měl i bratranec na vistách 32bit.
No takhle se zeptám máš tam více než 3gb ram? 32 bit systémy mají zvládat maximálně 3gb ram, v jednom programu mi to hlásilo, že 3,5 gb ram, nicméně jsem tuhle chybu měl, čísla jsou myslím opravdu stejná, včetně popisu té chyby.
Podle mého názoru máš tam 4a více gb ram na 32bit systému. Já tu 4tou musel vyndat, abych samovolnému vypnutí/resetu zabránil. Stejný problem měl i bratranec na vistách 32bit.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Nepovažuji za moudré ukládat screenshot na stránky, kde buďto musíš 45 vteřin čekat, než se obrázek objeví, nebo se musíš zaregistrovat, abys ho viděl hned. Podstatně chytřejší je vložit screenshot přímo sem do příspěvku jako obrazovou přílohu.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Jj samozřejmě sem ten screen chtěl vložit sem, ale jako přílohu to nebralo bmp, a jpg pouze omezenou velikopst, nebo to dělám špatně?
...too Overlord: mám jen 1GB RAM, nemohla by být ta ramka prostě vadná?

AMD Athlon 64 3200+, 2.01 GHz, 1GB RAM, nVIDIA GeForce 8800 GT, Sound Blaster Audigy 7.1, XP 32bit...
- Overlord
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
1gb je dost málo pokud máš operační systém xp a novější. Je to dost pravděpodobný, že paměti je málo nebo, že je vadná.
Program memtest ji dokáže otestovat. Nicméně bych při dnešní ceně doporučil nakoupit 3-4gb pamětí. Nejlépe 4-8, ale záleží na tom jaký máš systém.
Program memtest ji dokáže otestovat. Nicméně bych při dnešní ceně doporučil nakoupit 3-4gb pamětí. Nejlépe 4-8, ale záleží na tom jaký máš systém.
Re: Počítač se vypíná, závažná chyba
Ok díky! No, stává se to většinou, když je toho hodně spuštěno. Zkusim RAM čeknout tim prográmkem a tak jako tak jí přikoupim. Bud jen přidám nebo vyměnim pokud stávající bude vadná. Jinak moje sestava je, řekl bych rychlejší kancelářskej komp:), víc na psaní, muziku a PES 11nepotřebuju:), co si o ní myslíš?
Mohl bych ještě poprosit moderátora o jeho názor? Předem díky.
Mohl bych ještě poprosit moderátora o jeho názor? Předem díky.
-
- Pohlaví:
Dej sem ten screen jako přílohu ať je vidět co myslíš. //ten obrázek tu zůstane i pro další lidi s podobým problémem//
Nejprve otestuj RAM-
Nejprve otestuj RAM-
- Overlord
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Otestuj ramky v případě chyby kup nové. PC jak říkáš jestli ti to na hru PES stačí tak nemáš co řešit. Máš 32bit systém na tom 4gb často blbnou, protože 32bit systém nedokáže využít 4GB (měl jsem ten problém i bratranec jak jsem psal) takže jsem jel vždy na xp 32 bit na 3gb ram, abych odstranil tu chybu.
Takže musíš se rozhodnout už sám jestli koupíš 2x 2gb nebo 2x1gb a 2xgb 1gb a jeden modul si necháš bokem. I když 2 gb budou určitě stačit
např tyhle kousky:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79475 - kvalita dobrá, cena taky, doživ záruka jako standart.
Takže musíš se rozhodnout už sám jestli koupíš 2x 2gb nebo 2x1gb a 2xgb 1gb a jeden modul si necháš bokem. I když 2 gb budou určitě stačit
např tyhle kousky:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79475 - kvalita dobrá, cena taky, doživ záruka jako standart.
No tak RAM hlásí 2 chyby, díky za rady mr. Overlord!Přikládám ještě ten screen. Dík
- Overlord
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nemáš zač, ten test můžeš nechat i přes 100% ideálně je 200-300% vrací se a testuje těch 100 % důkladněji a pořád opakuje, takže ty chyby by měly narůstat. A indikuje to, že je opravdu ram špatná. Takže kup nové nebo si pujč od kamaráda funkční. Snad ti to pomůže a už se ti to nebude stávat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3689
-
od Laniga
Zobrazit poslední příspěvek
14 úno 2025 14:07