Ahoj borci,
mám problém, vyčerpal jsem všechny své znalsoti a možnosti a tak se obracím na vás.
Mám doma starší PCéčko, v něm byly Visty defaultně od výrobce. Počítač je už po záruce. No chtěl jsem donwgradovat na XP, ale trošku se nedaří. Konkrétně:
1.) Při instalaci XP jsem zformátoval disk do NTFS, což je asi samozřejmost.
2.) Po dokončení první fáze instalace XP, ted dokopírování potřebných souborů z instalačního média se počítač má restartovat a naběhnout již bez CD a dokončit instalaci, to je asi taky jasný, že každý zná. To se však nestalo. I po vyhmutí všech médií počítač nenabootuje, hlasí chybějící OS. Byť XP jsou fyzicky na disku.
3.) Ano, zkoušel jsem reinstall a znovu kontrolovat zda se nesnaží bootovat odněkjud jinud a nesnaží.
4.) V konzoli pro zotavení jsem zkoušel všechny mě známé fígle s fixmbr, fixboot a bootcfg. Vše se chová standardně. Bootcfg vidí jednu instalaci XP, která je jako první a jediná přiřazená k bootování, ale... světe div se počítač ani za nic nenabootuje z disku.
Napadá vás někoho, čím by to mohlo být a co s tím ?
Je možné, že (jeho)Visty zapíšou ještě "někam něco" ? Ev. pomohl by místo downgrade upgrade na Win7 ?
Díky za každý nápad.
Lukas
Downgrade z Vist na XP nebootuje. Poraďte pls Vyřešeno
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 3996
-