Zdravím aby toho nebylo tyhle prázdniny málo, mám problém s tiskárnou.
Mám tuhle tiskárnu HP F4180
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/prod ... oc:0&cc=cz
Před pár dny jsem potřeboval vytisknout text, ale vyjel prázdný papír. Doplnil jsem tedy inkoust do cartridge. Nepomohlo to, tak jsem si ten text vytiskl modře, ale dneska po doplnění jsem to chtěl zkusit, opět vyjel prázdný papír. Při změně textu do modré začaly vyjíždět modro-růžovo zabarvená písmenka. Černě to nevytisklo nikdy. Zkusil jsem všechny nástroje tiskárny - zarovnání kazet, vyčištění kazet, tisk zkušební stránky nic nepomohlo. Zkušební stránka po vyčištění je kvalitní, ale je to obrázek červeno-žluto-oranžový. Zkušební stránka, kde se vytisknout různé styly písma (kurzíva, tučně, tučná kurzíva + nějaké písmena od velkého po malé, číslice) vyjede v pořádku, ale je taky červeno-žluto-oranžová) a to si pamatuju, že tahle stránka bývala modro-černá.
Samozřejmě mám nejnovější ovladače, program na zjištění problému nenašel žádný problém.
Napadá mě jediná věc, černou kazetu si doplňuji sám pomocí refill kitů, a doplňoval jsem už tak 5x, ale nikdy s tím nebyly problémy.
Je jiná možnost než koupit originální nové (drahé) cartridge?
Problém s tiskárnou - netiskne ale černá tam je Vyřešeno
Re: Problém s tiskárnou - netiskne ale černá tam je
Nejspíše budou ucpané trysky .Je potřeba vyndat hlavu a namočit do lihu.Nechat jí tam několik hodin.
Případně si o tom přečti tuto diskuzi.
http://forum.fotografovani.cz/read.php?44,2454061
Případně si o tom přečti tuto diskuzi.
http://forum.fotografovani.cz/read.php?44,2454061
- Overlord
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tohle moc nechápu
e) Zkouším tedy ještě poslední trik. Nakapu vodu na tiskovou hlavu z opačné strany, tj. na čudlíky, které nasávají inkoust se zásobníku. Bude to asi zbytečné.
odkud to mám začít nakapávat teplou vodou? Z vrchu kde je nálepka, která do půlky zakrývá ty otvory nahoře na cartridge? Nebo zepředu kde jsou ty kontakty nebo zespodu kde jsou kontakty?
Tak jsem ji z1/4 namočil do horké destilované vody a uvidíme
e) Zkouším tedy ještě poslední trik. Nakapu vodu na tiskovou hlavu z opačné strany, tj. na čudlíky, které nasávají inkoust se zásobníku. Bude to asi zbytečné.
odkud to mám začít nakapávat teplou vodou? Z vrchu kde je nálepka, která do půlky zakrývá ty otvory nahoře na cartridge? Nebo zepředu kde jsou ty kontakty nebo zespodu kde jsou kontakty?
Tak jsem ji z1/4 namočil do horké destilované vody a uvidíme

Když vyndáš cartridge tak na dně to nakapeš na ty čudlíky co nasávaj inkoust.
- Overlord
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak jsem to odmočil v horké destilované vodě a nepomohlo. Zkoušel jsem tisknout 15x nějaký text a špatné vyjela půlka/čtvrtka nebo přerušovaně.
Mě na to pomohl líh. Nechat to odmočit v lihu třeba dvě hodiny.Pomohlo to a ještě rok fungovala bezvadně.Nedávno mi ale odešla úplně. 

- Overlord
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Myslíš technickej lih? Nestačil by odlakovač?:D
Ano technický líh.Odlakovač radši ne.
- Overlord
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkusím co půjde no. Přišlo to z ničeho nic :, když nic nepomůže tak musím koupit novou. Naštěstí ta černá 5ml od HP není až tak drahá..
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Srp 2011 23:43) ---
Tak děkuju za radu a pomoc. Nejdřív to v destilce nic neudělalo, tak jsem to pod teplou destikou umyl a pak jsem nechal cartridge hodinu ležet v teplé destilce a pak jsem ji nechal stát hodinu na suchu, sice toho vyteklo dost do kapesníků, ale to byla dobrá zpráva, protože bylo jasný, že to bude tisknout a taky, že tiskne :)
Vyřešeno - LOCK děkuji
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Srp 2011 23:43) ---
Tak děkuju za radu a pomoc. Nejdřív to v destilce nic neudělalo, tak jsem to pod teplou destikou umyl a pak jsem nechal cartridge hodinu ležet v teplé destilce a pak jsem ji nechal stát hodinu na suchu, sice toho vyteklo dost do kapesníků, ale to byla dobrá zpráva, protože bylo jasný, že to bude tisknout a taky, že tiskne :)
Vyřešeno - LOCK děkuji
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Při nahrávání záznamu O2TV je černá obrazovka
od atari » 05 lis 2024 21:27 » v Internet a internetové prohlížeče - 8
- 5635
-