Ahoj mám na vás dotaz jelikož se mi problém s chipsetem stal poprvní tak bych se vás chtěl zeptat pokud stím má někdo zkušenosti dává se na to pasta na procesor nebo to mužu rovnou zatlačit do původního stavu? možno ještě dodat že je upadlý celý chipset obrázek viz. URL. Nemám zdaní ani jak se to mohlo uvolnit prostě sem došel ke komplu zapl a pochvíli se vypl někdo říká že je to tím chipsetem jinač kdo nemá představu o co gou tak zde odkaz:http://www.ulozto.cz/10106572/p4pe-x-l-jpg předem díky za odpovědi
/*
1) Oprava nadpisu „Problém s chipsetem na ZD“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
2) Obrázky vkládej jako přílohu. Málokdo je ochotný někam klikat a vyplňovat kapču.
Myloš
*/
Upadl mi chladič chipsetu. Jak ho mám přilepit? * Vyřešeno
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s chipsetem na ZD
Ten chladič je nejspíš na chipset pouze nalepen (nemá žádné "packy" kterýma by byl přichycen k MB) takže je potřeba speciální pasta která tam ten chladič i přilepí, někteří to dělaj tak, že do rohů kápnou vteřinové lepidlo doprostřed pastu na procesor a pak na to přitlačí ten chladič, ale stímto řešením nemám osobní zkušenosti
.

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

ty "packy" tam sou ale jenom na jedné straně na té druhé něják vypadli
nejspíš proto se to urvalo pak totiž stačil pár třesů a uvolnilo se to a nebo už to lepidlo co tam bylo už přestalo držet, ale co sem se chtěl zeptat může to mít vliv na chod počítače? přesněji myslím to zapnutí a pak že se to vypne ?

- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud má chipset tepelnou ochranu tak by to vadit nemělo, pokud ji nemá tak se mohol spálit
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

jeste takova otázecka je ten chipset dulezity nebo ne ale porad si pamatuju scenu z Romingu ze Proc by to tam daváli kdyby to jelo bez toho ale jen se chci ujistit jestli je to dulezite nebo ne díky
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Důležité to je, protože při přehřátí se PC vypne, případně se zničí a tím i celá základní deska.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Právě mi přišla pasta na procesor takže do prostřed kapnout a po stranách vteřinové lepidlo ? a tu pastu na procesor mám pak setřít nebo už to tam můžu nechat ? klidně pište stímhle námám zkušenosti ještě nikdy sem nelepil chipset vterinákem a zároven i pastou do procesoru 

- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Té pasty tam musíš dát jenom trochu (tak akorát), s tím lepidlem taky nemám zkušenosti, jenom jsem to četl 

Nalepení na GPU je možné udělat několika způsoby, pomocí teplovodivého lepidla, nebo použít teplovodivou pastu na střed GPU a na růžky kápnou kapičku kvalitního lepidla - tuto variantu sem použil já a přesto, že na internetu ji mnoho lidí osuzuje, já si nemohu stěžovat. Pokud budete používat variantu se steřinovým lepidlem, tak vám doporučuji nepřehánět to s teplovodivou pastou, protože až přimáčknete chladič, tak se pasta roztlačí po GPU a mohla by se dostat na místa s lepidlem a ono by to potom jaksi nedrželo.
http://www.hwtuning.wz.cz/view.php?cisl ... 2003062302

kamoš mi říkal že tím vteřinovým raději ne že spíš si najít nějaké to lepidlo
- Overlord
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vteřinové lepidlo lepí dobře pouze prsty k sobě, ne žádané věcí k přilepení :)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Raději bych volil nějaké plastické lepidlo.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Upadl mi chladič chipsetu. Jak ho mám přilepit? *
Já lepil pasivní chladiče na paměti na mojí grafice vteřinovým lepidlem a drží spolehlivě 

AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2256
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
23 srp 2024 05:58