Dobrý den,
potřeboval bych poradit s internetem. Již asi 6 let mám internet od jisté místní společnosti slibující rychlost 5Mbps (pro domácí použití). Až do nedávné doby jsem neměl sebemenší problém a se společností jsem byl spokojen. Ovšem poslední dva měsíce mám velice nepříjemný problém. Internet se chová jak se mu zachce. Např. celý den jede bez problémů (dnes jsem měřil průběžně celý den a rychlost se pohybovala zhruba kolem těchto čísel: http://rychlost.cz/rh/20113457857-36acb284b6.html) a večer spadne na ~100 kbits, případně vypadne úplně a několik hodin nemůžu vůbec nic. Poté naskočí a už běží na nějakých 2000 - 2500 kbits. Pochopím, když mají špičku a rychlost o něco spadne. Ovšem takhle kritické to nebylo nikdy.
Problém není jenom ráno/večer. Není v tom žádná pravidelnost... prostě jeden den jede bez problému a druhý den jsem rád, když se mi načte mail. Problém jsem samozřejmě ohlásil providerovi a ten mi řekl, že přešli na novou frekvenci (5GHz). O tomto přechodu jsem nebyl nijak informován. Stejně tak poslední záznam o nějaké "akci" na jejich webových stránkách je asi rok starý. Výpadky z jejich strany jsou vzácné a tak člověk mávne rukou, ovšem tohle je větší problém :).
Po telefonu mne informovali, že jestli chci "starou" rychlost, tak si mám koupit nový přijímač a protože mám více PC, tak i switch (investice asi 2500,-).
Vás bych chtěl požádat o radu, zda je vůbec možné, aby si něco takového dovolili a neinformovali mě. Pročítal jsem smlouvu, ale konkrétně o tomto jsem toho moc nevyčetl. Také se chci zeptat, jestli se více vyplatí investovat do nového přijímače nebo přejít k nové společnosti bez nutnosti kupovat anténu, modem, atp. které už mám. V oblasti počítačů se trochu pohybuji, ale o internetu a těchto problémech toho moc nevím. Nejvíc mě asi překvapuje, proč internet běží bez problému půl dne a pak spadne na rychlost, kdy nejde opravdu nic. Internet potřebuji k práci a tohle je opravdu nepříjemné.
Za veškeré rady a názory budu vděčný.
Neustále se měnící rychlost internetu / časté pády
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Neustále se měnící rychlost internetu / časté pády
Ty jsi asi připojený přes 2,4GHz. Někdo v okolí to může dost zarušovat a proto ti to občas (zrovna když on se připojí) takto kolísá. Na této frekvenci běží většina routerů a dnes i některá jiná zařízení - myši, klávesnice, letadýlka
5GHz by mělo poskytnout vyšší rychlosti, stabilitu a menší rušení.
Oni ti ale nic nezměnili jak jsemto pochopil. Pořád jedeš na původní technologii, takže spíš děláš z komára velblouda. Oni ví, že pásmo je zarušené a proto ti řekli, že aby bylo možné poskytovat původní rychlost, jako před tím, musel bys změnit technologii.

Oni ti ale nic nezměnili jak jsemto pochopil. Pořád jedeš na původní technologii, takže spíš děláš z komára velblouda. Oni ví, že pásmo je zarušené a proto ti řekli, že aby bylo možné poskytovat původní rychlost, jako před tím, musel bys změnit technologii.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano možná jsem trochu přeháněl, ale teď mám navíc jiný problém. Posledních pár dní mi internet jede normálně, ale zhruba každých 5-10 minut spadne třeba na 20 sekund... Je to docela nepříjemné, protože se samozřejmě všechno odpojí a pak znovu načítá. Může tento problém být způsobený tím, že používám 2,4GHz? Celé prázdniny se dělo jenom to, že kolísal, jenom teď najednou tohle.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud nemáš možnost jiného zajištění poslední míle, než wifi spojem, tak určitě jdi do 5Ghz. Kdysi jsem měl 2,4Ghz a ještě se to dalo, ovšem nyní i při point2point spoji by byl signál hodně zarušený. Byl to spoj cca 2km.
Kdyby šel kabel, kromě O2, tak do toho rozhodně jdi, spojení bude méně náchylné na rušení a bude stabilní.
Kdyby šel kabel, kromě O2, tak do toho rozhodně jdi, spojení bude méně náchylné na rušení a bude stabilní.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 5250
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 12:48
-
-
- 22
- 6461
-
od echo-cz
23 říj 2024 00:12
-
- 7
- 3621
-
od falco_dee
31 kvě 2025 21:54
-
- 0
- 3163
-
od krystofb
23 pro 2024 11:35
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 17180
-
od Minapark
16 zář 2024 10:58
-
Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”