Zkusil jsem po doporučení nainstalovat AVG AntiSpyware7.5. Po zkušenostech s antivirem AVG jsem nebyl moc přesvědčen o jeho možných kvalitách. První dojem z tohoto prográmku byl ale jenom pozitivní: přehledný, jednoduchý, možnost zkušební verze. Jiné antispyware programy, které jsem měl možnost vyzkoušet, nenašly ani zdaleka tolik havěti, co tento.
Píšu tady ale hlavně kvůli rezidentnímu online kontrolovači souborů a procesů, který zastínil všechny ostatní. Dokonce antivir (NOD32) neodhalil trojany, které jsem našel v některých souborech. Jak je to možné? Jak se tyto krámy dostaly přes "špičkový" antivirový soft do počítače? Nebyl to jeden vir ale asi 10! Vím, že žádný antivir není 100% účinný, ale že by neměl v pravidelně aktualizované databázi ani jeden? Je mi to přinejmenším divný.
Dík za každou reakci
Petr
AVG AntiSpyware vs antiviry
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Plná verze vyšla v lednovém čísle časopisu CHIP ovšem její funkčnost je vázána na koupi dalšího čísla kde si opět nainstalujete prodlužovací utilitu.
Předplatné časopisu je 99,-Kč/číslo plná cena 165,-Kč nebo 279,-Sk.
Cena kompletního balíku AVG Internet security s licencí na 2 roky 1680,-Kč
Takže ani na testovačku se to z toho časopisu nevyplatí tak si nenaběhněte 2 roky licence komplet balíku v přepočtu na měsíc vychází na 70,- Kč a plný trial na 30 dnů je u výrobce zdarma.
Předplatné časopisu je 99,-Kč/číslo plná cena 165,-Kč nebo 279,-Sk.
Cena kompletního balíku AVG Internet security s licencí na 2 roky 1680,-Kč
Takže ani na testovačku se to z toho časopisu nevyplatí tak si nenaběhněte 2 roky licence komplet balíku v přepočtu na měsíc vychází na 70,- Kč a plný trial na 30 dnů je u výrobce zdarma.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Baron Prášil
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Baron Prášil píše:tak mi to nedalo a taky sem ho zkusil.(avg antispy)
a po roce používání kombinace NOD+Spybot+ZoneAlarm+ad-aware na sken-to našlo backdoor v instalaci Spydefense(kterej sem tam měl taky pro srandu králíkům)
resumé:rozloučil jsem se s oběma!
AVG AntiSpyware vs antiviry_doplneni
Zkusil jsem schválně naládovat do pc AVG antivir Free edition (viz předchozí téma). Ten našel opět úplně jiné viry, které nenašel AVG Antispyware. Má se v tom někdo vyznat? Podle mne normální je, když soft od jedné firmy najde stejnou havěť a ne tohle. Člověk si nemůže být ničím. Lidi kupujte antiviry a další anti soft.
Nečekám žádnou reakci...
Howgh.
Petr
- Baron Prášil
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Baron Prášil píše:teď sem možná mimo mísu,ale nemícháš viry a spyware? avg antispyware najde spyware a avg antivirus najde viry(možná)
nemíchám. Antispyware našel hlavně trojany (napr. Backdoor.Bifrose.aas, Logger.Banker.ba, Logger.ProAgent.t, Backdoor.Theef.111, Trojan.Proxcrack.A) + spyware Adware AvSpoffer.a 3x
Potom Avg Antivir našel Worm/Delf.NI, trojany PSW.Generic.NBH, Dropper Agent.VC, Downloader.Generic2.LKM, Generic.LIC, Generic.QHV. Jsem se nestačil divit, kolik toho tady je, když jsemn to před týdnem scanol trial Nod2.7 a ten nenašel nic z toho.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jem bych shrnul Vyplatí se zřejmě používat kompletní placené bezpečnostní balíky a k tomu občas spustit kontrolní SW. např.ADware,Mwaw Pro jistotu pak to samé občas udělat některým antivirem přez internet. Všichni přece víme že 100% ochrana před viry v podstatě neexistuje.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”