Ahoj, rád bych se zeptal jak postupovat při výměně zvukovky. Mám integrovanou zvukovku na základní desce, ( takova miniaturni krabička) a jelikož mi tato zvukovka neumožňuje přehrát zvuk v 5.1 Bednách co jsem si pořídíl. tak si jedu zítra pro zvukovku 5.1
Má otázka zní: jak postupovat při výměně ? musím nějak vyřadit z provozu tu malou na zakladní desce? nebo stačí odinstalovat software který jsem dostal k tomu na CD ? předem děkuji za rady, s pozdravem Fikus.
Výměna zvukové karty (spěchá pls)
-
- Pohlaví:
Re: Výměna zvukové karty (spěchá pls)
Já jsem to udělal tak, že jsem zapojil kartu, v biosu v kartě onboard devices (ale bývá to třeba i integrated peripherals) vypnul integrovanou, nainstaloval ovladače a jel.
- Overlord
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Můžeš tu starou zakázat ve správci zařízení. A jednoduše tam dáš novou pc by si měl najít nový HW, nainstaluješ ovladače a jedeš :)
a když budu chtít zase zpět na tu starou na zakladni desce, po tom přikazu v správce zařizení ''ZAKÁZAT'' je možnost ji dostat zpátky ?? jelikož prvně si pučuji od kamaráda jen na zkoušku, jestli to bude frčet, a až pak pouvažuju o koupi vlastni zvukovky na 5.1 diky diky diky :)))
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Povolit jí můžeš opět kdykoliv....
- Overlord
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Fikus píše:a když budu chtít zase zpět na tu starou na zakladni desce, po tom přikazu v správce zařizení ''ZAKÁZAT'' je možnost ji dostat zpátky ?? jelikož prvně si pučuji od kamaráda jen na zkoušku, jestli to bude frčet, a až pak pouvažuju o koupi vlastni zvukovky na 5.1 diky diky diky :)))
Zcela určitě, tím že ji zakážeš nic neztratíš. Akorát na aktivování je potřeba mít asi admin práva. Jinak by to mělo být v naprostém pořádku.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Zakazovat nic nemusíš, můžou fungovat vedle sebe. Ale pokud na tom trváš, tak ji vypni v BIOSu.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
tak zvukovku jsem tam strčil, hardware mi to našlo. jen mi nejdou nainstalovat řadiče, kamarád, který je vlastníkem te zvukovky mi poslal stránku http://drivers.softpedia.com/get/SOUND- ... WHQL.shtml kde mám tyto drivery stahnout, ale při instalaci mi to haže nějaky Eror. např. ::: Sound blaster live! series windows drivers not found ! please instal your sound blaster live ! series CD before running this setup program.// domnívám se že to chce něco jako instalační CD? a jen ty řadiče nestačí ? ja jsem IT jak Ho*ado.
tak sorry a díky za opakovanou pomoc :))

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
A máš skutečně zvukovku pro tyto drivery??
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2977
-
od viktorsavo
Zobrazit poslední příspěvek
23 pro 2024 13:29
-
- 10
- 5333
-
od Montys
25 lis 2024 14:04
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 11944
-
od bugicek7lpCZ
27 úno 2025 12:51
-
-
- 4
- 3054
-
od Kogaku