Oprava windows z CD nefunguje+jak sloučit HDD Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Peťa
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Oprava windows z CD nefunguje+jak sloučit HDD  Vyřešeno

Příspěvekod Peťa » 04 zář 2011 13:13

Zdravim,

chtel jsem opravit windows ze zalohy na cd a tak doplnit zavadec systemu, ktery mi chybi po smazani Linuxu. Kdyz jsem dal cd do mechaniky pc vypl a zapl bylo videt, ze to cd pracuje, ale pak vyzkocila hlaska error: no such partiton. grub rescue> Nevim co to znamena. Zrejme je tam potreba zadat nejaky prikaz, nevim jaky. Bootovani z mechaniky mam povoleno. Vysledek je, ze se nemuzu dostat do windows, protoze zrejme chybi ten zavadec a ja nevim jak ho tam dostat. Prosim o rady.
Naposledy upravil(a) Peťa dne 04 zář 2011 14:11, celkem upraveno 1 x.

Reklama
Minor
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Re: Oprava windows z CD nefunguje

Příspěvekod Minor » 04 zář 2011 13:23

zřejmě nevkládáš bootovací cd

pokud by bylo vše dobře nastaveno - bootování z cd a cd bylo bootovací, musí ti naběhnout nabídka z toho cd a ne aby se ti snažilo pc šahat na disk a z toho disku spouštět systém...
Intel Core i3-4330, ASUS B85M-G, 8 GB RAM DDR3, 60 GB OCZ Agility 3, Windows 10 Home

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Oprava windows z CD nefunguje

Příspěvekod Peťa » 04 zář 2011 13:27

A co tedy muzu delat? Ted mam k dizpozici jen Linux z livecd a rad bych aby byl v pc opet zavadec windows, ktery mi je spusti automaticky.

--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Zář 2011 14:04) ---

Tak už jsem si našel jiná cd (dělal jsem zalohu 2krát) a zavaděč už zřejmě mám, protože windows se v pohodě spustí po startu počítače.
Ale mám ještě jeden problém. Když jsem mazal Linux rozdělil jsem disk na dvě části (fyzicky mám jeden). Jedna část je NTFS (90GB) a v pohodě se zobrazuje když dám teneto počítač. A druhá část (130GB) je zcela prázdná, ale vůbec se mi v tento počítač nezobrazuje. Ve správě disků ta prázdá čast je viz. obrázek. Já bych potřeboval opět disk spojit aby celý fungoval normálně.
Přílohy
pc.jpg

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”