Zdravim,
chtel jsem opravit windows ze zalohy na cd a tak doplnit zavadec systemu, ktery mi chybi po smazani Linuxu. Kdyz jsem dal cd do mechaniky pc vypl a zapl bylo videt, ze to cd pracuje, ale pak vyzkocila hlaska error: no such partiton. grub rescue> Nevim co to znamena. Zrejme je tam potreba zadat nejaky prikaz, nevim jaky. Bootovani z mechaniky mam povoleno. Vysledek je, ze se nemuzu dostat do windows, protoze zrejme chybi ten zavadec a ja nevim jak ho tam dostat. Prosim o rady.
Oprava windows z CD nefunguje+jak sloučit HDD Vyřešeno
Oprava windows z CD nefunguje+jak sloučit HDD Vyřešeno
Naposledy upravil(a) Peťa dne 04 zář 2011 14:11, celkem upraveno 1 x.
Re: Oprava windows z CD nefunguje
zřejmě nevkládáš bootovací cd
pokud by bylo vše dobře nastaveno - bootování z cd a cd bylo bootovací, musí ti naběhnout nabídka z toho cd a ne aby se ti snažilo pc šahat na disk a z toho disku spouštět systém...
pokud by bylo vše dobře nastaveno - bootování z cd a cd bylo bootovací, musí ti naběhnout nabídka z toho cd a ne aby se ti snažilo pc šahat na disk a z toho disku spouštět systém...
Intel Core i3-4330, ASUS B85M-G, 8 GB RAM DDR3, 60 GB OCZ Agility 3, Windows 10 Home
Re: Oprava windows z CD nefunguje
A co tedy muzu delat? Ted mam k dizpozici jen Linux z livecd a rad bych aby byl v pc opet zavadec windows, ktery mi je spusti automaticky.
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Zář 2011 14:04) ---
Tak už jsem si našel jiná cd (dělal jsem zalohu 2krát) a zavaděč už zřejmě mám, protože windows se v pohodě spustí po startu počítače.
Ale mám ještě jeden problém. Když jsem mazal Linux rozdělil jsem disk na dvě části (fyzicky mám jeden). Jedna část je NTFS (90GB) a v pohodě se zobrazuje když dám teneto počítač. A druhá část (130GB) je zcela prázdná, ale vůbec se mi v tento počítač nezobrazuje. Ve správě disků ta prázdá čast je viz. obrázek. Já bych potřeboval opět disk spojit aby celý fungoval normálně.
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Zář 2011 14:04) ---
Tak už jsem si našel jiná cd (dělal jsem zalohu 2krát) a zavaděč už zřejmě mám, protože windows se v pohodě spustí po startu počítače.
Ale mám ještě jeden problém. Když jsem mazal Linux rozdělil jsem disk na dvě části (fyzicky mám jeden). Jedna část je NTFS (90GB) a v pohodě se zobrazuje když dám teneto počítač. A druhá část (130GB) je zcela prázdná, ale vůbec se mi v tento počítač nezobrazuje. Ve správě disků ta prázdá čast je viz. obrázek. Já bych potřeboval opět disk spojit aby celý fungoval normálně.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3278
-
od sabrik
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 15:35
-
-
Oprava, servis Iphone 11, 14 Pro
od amirinda » 04 kvě 2025 10:00 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 1619
-
od peta501
04 kvě 2025 16:39
-
-
- 11
- 5805
-
od Turion
01 dub 2025 16:10
-
-
Herní PC okolo 20k OPRAVA link košíku Příloha(y)
od Samlitt » 02 dub 2025 20:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 1956
-
od mmmartin
03 dub 2025 20:50
-
-
- 6
- 8135
-
od zeus