Zdravim,
Pred casom som si postavil PC a od tej doby mam problem pri jeho zapinani...
Pri zapinani na obrazovke kde overuje ramky sa casto zasekne alebo znacne spomaly...
Prikald. Zapnem pocitac ukaze mi taktovanie procesoru a potom cakam niekedy aj pol hodinu kym mi ukaze frekvenciu ramiek, potom dalsich 5 min spusta windows... ked ho spusti uz sa nezda byt nic zle...
Niekedy pomoze par tvrdych restartou a ide to bez problemu a za par sekund sa nastartuje windows...
A dalsi problem je ze mam 4gb dual ram 1600mhz C7, no ked ich nataktujem na 1600mhz nastane problem ze bios mi vyhlasi overclocking a vrati nataktovanie spet na 1333mhz...
Mam
MB Gigabyte H55-UD3H v1.0
Processor Intel core i5 760
NVIDIA GeForce GTX 470 (Gigabyte)
Pomale spustanie PC + Problem s RAM
Pomale spustanie PC + Problem s RAM
Naposledy upravil(a) Halali dne 07 zář 2011 15:59, celkem upraveno 1 x.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pomale spustanie PC + Problem s RAM
Jednak neuvádíš značku a typ paměti - podporované viz zde: http://download1.gigabyte.ru/memory/mb_ ... p-ud3r.pdf (je zde i jejich osazení do slotů).
Dále doporučuji paměti zkontrolovat programem memtest a to alespoň 2 - 3 x celý test.
Přetaktováváš procesor?
Dále doporučuji paměti zkontrolovat programem memtest a to alespoň 2 - 3 x celý test.
Přetaktováváš procesor?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Corsair XMS3 — 4GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CMX4GX3M2A1600C7)
V tom zozname niesu... ale ze by to az tak vadilo ? teraz sa mi windows nacita asi 10 min...
Memtest nenasiel ziaden problem...
V tom zozname niesu... ale ze by to az tak vadilo ? teraz sa mi windows nacita asi 10 min...
Memtest nenasiel ziaden problem...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Uvedené paměti by měly běhat na 1600MHz při 1,65 V (zkontrolovat napětí v BIOSu) a při časování 7-8-8-20 (případně v BIOSu nastavit na Auto). Viz: http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6820145285
Zkus nechat v PC jen jednu paměť v soklu co nejblíže k procesoru a otestuj, zda se zlepší náběh PC.
Neodpověděl jsi, zda máš přetaktovaný procesor?
Zkus nechat v PC jen jednu paměť v soklu co nejblíže k procesoru a otestuj, zda se zlepší náběh PC.
Neodpověděl jsi, zda máš přetaktovaný procesor?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
jo bios je v pohode az na to casovanie ktore slape na 7-8-7-24
Co sa tyka toho slotu najblizsie k procesoru tak tam vidim problem... mam velky chladic a do 1.slotu to dat neviem...
co sa tyka procesoru tak tu ramku viem dostat na 1600 len tak ze procesor je nataktovany na 2.88Ghz...
Kazdopadne idem otestovat len s jednou ramkou.
Co sa tyka toho slotu najblizsie k procesoru tak tam vidim problem... mam velky chladic a do 1.slotu to dat neviem...
co sa tyka procesoru tak tu ramku viem dostat na 1600 len tak ze procesor je nataktovany na 2.88Ghz...
Kazdopadne idem otestovat len s jednou ramkou.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud nejde do prvního slotu, tak nevadí! Mají napájecí napětí RAMky 1,65 V? Jaký je standartní kmitočet procesoru?
bezozmeny...
Pomoze kupit nove ramky ? ak ano tak ake ?
Pomoze kupit nove ramky ? ak ano tak ake ?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Odpověz na předchozí dotazy.
jo ramky naprti 1.65v a zakladny kmitocet je 2.8Ghz...
ale uz asi viem preco mi to neslape na 1600Mhz, podla http://ark.intel.com/products/48496/Int ... e-2_80-GHz)
Memory Types DDR3-1066/1333, cize processor tu frekvenciu nepodporuje...
Ta frekvencia by mi az tak nevadila... ale stale pretrvava to dlhe spustanie...
ale uz asi viem preco mi to neslape na 1600Mhz, podla http://ark.intel.com/products/48496/Int ... e-2_80-GHz)
Memory Types DDR3-1066/1333, cize processor tu frekvenciu nepodporuje...
Ta frekvencia by mi az tak nevadila... ale stale pretrvava to dlhe spustanie...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus v BIOSu zapnout časování na auto při standardním kmitočtu procesoru. Je jasné, že základní deska si s RAM nerozumí. V té specifikaci, ale je RAM podporována jen
1333 MHz. Jestliže je máš nové, zkus je obchodě vyměnit za 1333Mhz. Případně si zkus od kámoše půjčit takovou RAM na otestování, než ji půjdeš kupovat, nebo měnit.
1333 MHz. Jestliže je máš nové, zkus je obchodě vyměnit za 1333Mhz. Případně si zkus od kámoše půjčit takovou RAM na otestování, než ji půjdeš kupovat, nebo měnit.
Bohuzial su uz starsie, a nemam si od koho pozicat ine...
No nemam problem ze neviem najst predavat nic dostupne co by bolo kompatibilne s tou mojou doskou ftp://download.gigabyte.ru/memory/mb_me ... 5-ud3h.pdf
Cize neostava mi asi nic ine len nieco kupit a dufat ze to nebude robit to iste
No nemam problem ze neviem najst predavat nic dostupne co by bolo kompatibilne s tou mojou doskou ftp://download.gigabyte.ru/memory/mb_me ... 5-ud3h.pdf
Cize neostava mi asi nic ine len nieco kupit a dufat ze to nebude robit to iste
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus ještě popřemýšlet, zda si někde nemůžeš na otestování RAM půjčit, protože může být i problém v základní desce. Protože, když necháš procesor na 2,8GHz a RAM na 1333MHz, mělo by to běžet lépe.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2562
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
08 úno 2025 09:18
-
-
Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 9
- 3699
-
od muffin105
24 lis 2024 14:41
-
-
- 4
- 4194
-
od petr22