Vypálení Memtestu Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Mirek1
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Vypálení Memtestu

Příspěvekod Mirek1 » 07 zář 2011 20:27

Salut,
Potřebuji vypálit memtest na CD.Zkouším to z leva doprava a z prava doleva.Zkazil sem 4 CD a né a né nabootovat.V Biosu sem nastavil BOOT CD.Pokud se něco bootuje,tak ano,píše to pro mne španělskou ves.Pak se to zastaví a mám asi něco napsat.To asi nebude ono.
Záměrně nepíšu jak sem to vypaloval.Potřebuji radu pro vola polopaticky.Memtest stáhnout umím.Co dál.Díky.Mám NERO pokud to stačí.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vypálení Memtestu

Příspěvekod Uziv00 » 07 zář 2011 20:52

Je třeba stánhout bootovatenou verzi - ISO image. V Neru pak při vypalování zvolit položku - Obsah disku nebo uložený projekt. A ukázat mu ten .iso soubor. To je vše.

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Mirek1 » 07 zář 2011 20:59

Tak.Teď mě dej link na bootovatelné ISO.Ty položky,co píšeš,nero nemá,nebo se to jmenuje jinak.Prosím,popsat pro vola.Děkuji

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 07 zář 2011 20:59

Ono také záleží na tom jakou verzi jsi si stáhl. Je to bootovací ISO verze zabalená v zipu a ta se musí nejprve rozbalit a pak teprve vypálit na CD. Viz: http://www.slunecnice.cz/sw/memtest86/stahnout/
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 07 zář 2011 21:05

Tak třeba zde:
http://www.memtest86.com/
zvolíš odkaz "ISO image for creating bootable CD (Windows - zip)"
2x klikneš a rozbalíš někam na disk.
S Nerem si nějak poraď já ho nepoužívám (naposled snad v šeté verzi) a tam tahle nabídka byla - nebo aspoň se to nějak takhle jmenovalo.

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Mirek1 » 07 zář 2011 21:07

Tu mám taky.Rozbalil sem to a jsou tam nějaké soubory.Které a jak to vypálím.Budu otravovat,dokud to nepochopím.Má s tím dost lidí problémy.Patřím mezi ně.Děkuji

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 07 zář 2011 21:28

Takže naposled - rozbalení zipu je tam jen jeden soubor - memtest86_4.0a.iso.
Nero nespouštěj klasicky, ale v nabídce start by měla být ikonka nero express. Tam tu nabídku najdeš.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 07 zář 2011 21:32

Když rozbalíš ten zip soubor, tak tam je jen jeden soubor s příponou iso. Ten vypálíš jako obraz disku. Nic jiného více nerozbaluješ.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Vypálení Memtestu  Vyřešeno

Příspěvekod Mirek1 » 07 zář 2011 22:26

Aha.A ten soubor musím ještě vytáhnout z raru*a z kopčit vedle,jinak ho vypalovačka nevidí.Pak vypálit jako obraz disku.
Nero nespouštěj klasicky, ale v nabídce start by měla být ikonka nero express. Tam tu nabídku najdeš.

Chlapci,díky,funguje to.Napsal sem si to,abych to vždy viděl a věděl.Možná,se bude hodit i pro ostatní.

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”