Mikrofon

...

Moderátor: Mods_senior

majkll
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod majkll » 13 led 2007 21:57

Ale to nejde! Já to chci abych mohl mluvit do mikrofonu a hned to dlyšel v bednách
MSI P45 Neo | CORE2DUO E6750 2,9GHZ | Ram 2X1GB 1066Mhz A-DATA extreme edition | HDD WD 250Gb + 1TB externí WD | 8800 GS 384MB | Fortron 400W | Windows 7 Ultimate + 22" full HD SAMSUNG

--->Pravidla Pc-Helpu<---

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 13 led 2007 23:13

majkll píše:Ale to nejde! Já to chci abych mohl mluvit do mikrofonu a hned to dlyšel v bednách

Musí to jít...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

majkll
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod majkll » 13 led 2007 23:26

prostě nejde. Pomozte mi prosím nekdo
MSI P45 Neo | CORE2DUO E6750 2,9GHZ | Ram 2X1GB 1066Mhz A-DATA extreme edition | HDD WD 250Gb + 1TB externí WD | 8800 GS 384MB | Fortron 400W | Windows 7 Ultimate + 22" full HD SAMSUNG

--->Pravidla Pc-Helpu<---

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 14 led 2007 00:22

Běž, jak uvádím výše a zvol záložku "hlas" a pak testovat zařízení!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 15 led 2007 05:56

Že ty máš na zvukovce jenom vstupy pro linku, mikrofon a linkový výstup. A ve WIN máš nastaveno, že výstup na bedny je 5+1.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 15 led 2007 11:27

Kluci kluci ten šílenec zřejmě neví do čeho se řítí. Sice tu padlo upozornění na možnost vzniku akustické vazby ale už mu nikdo nevisvětlil jakou polízanici si s tím může způsobyt. Mějme napaměti že dotyčný může být třeba dobrý v SW ale elektronika je pro něj španělská vesnice.
Akustická zpětná vazba vzniká postupným zesilováním šumu z výstupu zesilovače tedy reproduktorů kdy tento šum zpětně snímá mikrofon. Pokud je zesílení dostatečně silné dojde až k nahoukání tedy zpětné vazbě.
Toto pískání není ale jen jedním tonem ale hned v několika harmonických kmitočtech pokud je zesilovač schopen to zvládnout harmonické se táhnou až do neslyšitelného pásma nad 20KHz a zde je právě kánen úrazu na tyto frekvence není zesilovač stavěný na zvuk dimenzovaný dochází zde k nadměrnému zahřívání součástek a pokud zpětná vazba trvá dostatečně dlouho může dojít k jeho poškození.
Akustickou zpětnou vazbou mohou shořet také reproduktory a to hlavně výškové tady se vysokými kmitočty přepálí cívka kmitačky. Velmi citlivé na toto bývali obzvláště tlakové výškové reproduktory stačili jim tak 2 sekundy a udělali pá pá.
Pokud dopravdy toužíš po tom mít okamžitou odezvu z mikrofonu doporučuji uzavřená sluchátka s mikrofonem a nebo alespoň mikrofon ze srdcovou ještě lépe úzkou eliptickou snímací charakteristikou a bedny mít až za mikrofonem.
Tolik o akustické zpětné vazbě.
Většina přístrojů právě proto aby se zabránilo víše popisovanému jevu automaticky brání současnému zapnutí mikrofonu a reproduktorů tak nevím jak uspěješ s PC.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 15 led 2007 12:10

To bude v pohodě. Vzhledem k tomu, že Majkll je teprve na startovní čáře, počítám, že mu rodiče obstarali bedýnky v nižší cenové relaci. Takové mají na výškách pieza a těm dělá problém výšky vůbec zahrát, natož na nich pískat v destruktivní vazbě. Rovněž u zesilovače mám bojara, že určitě nebude umět zesílit nic nad 17kHz, takže si pěkně houknou a nic se nestane. Jiné by to bylo, kdyby to byl můj syn a zkoušel, co mu vlastně ježíšek nadělil. Boxy 2x200W, 93dB, dynamické horny na výškách, zesilovač Technics 2x100W, tátův mikrofon AKG D880. To už by něco dokázalo ve vazbě zlikvidovat. 8)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 15 led 2007 12:43

Tady by možná bylo dobré nedomnívat se k jakému účelu toto nastavení má sloužit ale vědět s určitostí co bylo záměrem možná že by se to podalo pořešit jinak bez nastavování PC.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 15 led 2007 14:53

Než jsem mu poradil, osobně jsem to vyzkoušel na svém PC. Záleží jaký má mikrofon a jaké zesílení nastaví v zesilovači, ale pokud se chce jen slyšet, tak to ani nehouklo i díky charakteristice mikrofonu. Samozřejmě jsem nezesiloval na plné pecky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

micc
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod micc » 16 led 2007 11:30

Malá otázka. jakou máš bednu a zvukovku? dal jsi mikrofon do zadního panelu? Jestli máš bednu kde máš vstup na mikrofon ze předu tak zkontroluj jestli to máš propojený se zvukovkou popřípadě základovkou.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
    od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem
    5
    2775
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    12 pro 2024 13:50

Zpět na “Vše ostatní (sw)”