Dobrý den,
mám problém s externím HDD. Je na něm skrytá složka System Volume Information, která nejde ani otevřít, ani smazat. Potřebuji HDD naformátovat na FAT32, teď je na něm NTSC. Když dám formát na NTSC, tak to jde, ale složka tam zůstane. Když dám formát na exFAT (fat32 v nabídce není), Windows vyhodí hlášku "Systém Windows nemohl dokončit formátování", asi kvůli téhle složce. Co s tím?
Díky
Systém Windows nemohl dokončit formátování
- Darth Vader
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Systém Windows nemohl dokončit formátování
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |
Re: Systém Windows nemohl dokončit formátování
Přidej si práva. NTSC neznám ...
Složka System Volume Information je skrytá a s atributem Pouze pro čtení. Ukládají se sem body obnovení. Odstranit by měli jít, když klikneš na ni pravou myší, vybereš Vlastnosti, v kartě Zabezpečení klikneš na Pokračovat. Po potvrzení dalšího dotazu se zobrazí okno Vlastník, kde je uveden seznam možných vlastníků této složky - většinou je to Systém a pak tvůj účet. Klikni tedy na název tvého účtu a pak Použít. Pokud tvůj účet na seznamu není, klikni nejprve na tlačítko Další uživatelé a skupiny, kde přidáš potřebný účet. Pak všechny otevřená okna potvrď přes OK. Můžeš hned vyzkoušet otevření i mazání obsahu i celé složky.
Další informace najdeš v souboru v bodě 1.6.1, který si stáhneš z odkazu v mém podpisu dole.
Další informace najdeš v souboru v bodě 1.6.1, který si stáhneš z odkazu v mém podpisu dole.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- Darth Vader
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Méně je někdy více, a evidentně se to týká i levelů na PC helpu
.
Díky, Luboši, za radu. Když ale na složku kliknu pravým a dám vlastnosti, mám na výběr jen z karet Obecné, Sdílení a Vlastní nastavení, o zabezpečení ani zmínka. Mám Win XP SP3.

Díky, Luboši, za radu. Když ale na složku kliknu pravým a dám vlastnosti, mám na výběr jen z karet Obecné, Sdílení a Vlastní nastavení, o zabezpečení ani zmínka. Mám Win XP SP3.
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
Já mám také WinXP SP3 a mám tam tyto karty (záložky): Obecné / Sdílení / Zabezpečení / Předchozí verze / Přizpůsobit. Předpokládám, že jsi administrátorem systému a že jsi nespouštěl nějaké tweakovací utility.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- Darth Vader
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, jsem správcem počítače a ne, žádné tweakovací utility nepoužívám. Ale externí HDD není můj - může to být ten problém?
Tu složku co tam je nemohu ani otevřít.
Tu složku co tam je nemohu ani otevřít.
To bude určitě ten problém, ale na to slouží právě výše uvedený postup. V tom případě zkus ještě jeden pokus: pokud máš Hireny, tak spusť systém z nich a odsud proveď nové formátování. POZOR, ať si nepřeformátuješ jiný oddíl!
V tom případě máš nejméně hvězdiček a měl sis to vyřešit už dávno sám
Kdyby jsi tomu rozuměl, věděl bys, že ti radíme oba stejně, jen jsem to tak nerozepsal kde a jak, protože zatím jsem si říkal, že to třeba znáš a když ne, tak se ozveš ...
Záleží, jestli máš Win Professional a rozhodně neměj zaškrtlou položku jednoduché sdílení!

Záleží, jestli máš Win Professional a rozhodně neměj zaškrtlou položku jednoduché sdílení!
- Darth Vader
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, já jsem s hvězdičkami v červených číslech..
Mám Professional. Nevím, co je jednoduché sdílení. Právě jsem HDD naformátoval na NTFS s tím, že už to nebude vázáno na starý počítač a půjde to. Ale nepomohlo to, HDD pořád nejde naformátovat na exFAT.. už fakt nevím co s tím, ty karty tam nemám.
Mám Professional. Nevím, co je jednoduché sdílení. Právě jsem HDD naformátoval na NTFS s tím, že už to nebude vázáno na starý počítač a půjde to. Ale nepomohlo to, HDD pořád nejde naformátovat na exFAT.. už fakt nevím co s tím, ty karty tam nemám.

Mám dojem, že ExFAT není přímo podporována v WinXP. Stáhni si tuto podporu přes záplatu KB955704.
Ovládací panely >

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Doporučuji si stáhnout CD Hiren Boot, vypálit jej na CD. Je na něm fůra programů pro práci s diskem a další. Po nabootování tohoto CD si vyber program na odstraňování oddílu a oddíl, nebo oddíly odstraň a znova vytvoř.Potom můžeš formátovat. I to umí prográmek na tomto CD. A nejen to.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Instalace W11Home - nelze dokončit Lenovo IdeaPad 3 Slim 15IAH8 Příloha(y)
od MK_Vs » 20 srp 2024 06:05 » v Windows 11, 10, 8... - 14
- 4500
-
od MK_Vs
Zobrazit poslední příspěvek
21 srp 2024 07:24
-
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 4517
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3189
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5406
-
od šulda
10 lis 2024 23:38
-
-
- 6
- 8044
-
od zeus