Zdravím,
mám na PC nainstalovány WIN7 home 64 a nefungujemi žádná zvukovka (ani externí). U ovládače hlasitosti pořád svítí červený křížek a pokud na něj kliknu objeví se okno se zjíšťováním problému a nakonec napíše zvukové zařízení zakázáno. Ve správci zařízení je vše povoleno, ve zvukových zařízeních také. Nevíte prosím kde je možno ještě zvukovku zakázat/povolit. Díky
Nefunguje žádná zvukovka
-
- Pohlaví:
Re: Nefunguje žádná zvukovka
Pravděpodobně win 7 nepodporuje HW zvukovky. Jinak:
- nová instalace?
- HW?
- už to fungovalo?
- nová instalace?
- HW?
- už to fungovalo?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pravděpodobně se hádají obě zvukové karty. Pokud chceš používat externí ZK, tak tu integrovanou v BIOSu zakaž. Ve zvukovém zařízení se dobře podívej, zda je tam na kartě Zvuk uvedeno správně výchozí zařízení.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zvukovky jsem samozřejmě zkoušel samostatně. Když spustím Live Linux funguji obě bez problému. Mám něco zakázáno přímo ve Win a nemůžu to najít
Nejspíš z: Ovládací panely > Systém > Hardware > Správce zařízení > ...
dxdiag píše "Chyba: Nelze získat dodatečné informace o zvuku" ale v kartě zvuk je vše v pořádku. Před poruchou samozřejmě zvukovka jela bez problému. Obnova systému nepomohla a přeinstalovat Win beru až jako poslední možnost
. Ovládací panely-zvuk-směšovač hlasitosti nejde vybrat žádné zařízení. Ovládač od zvukovky (Realtek nebo SB Live) ale bez problému detekuje připojené zařízení.

Zařízení je zakázáno, tak není divu, že nefunguje. Kde ho povolit jsem psal ...
Všude mám vše povoleno (viz přílohy). Když zařízení zakážu ve správci zařízení, Win se zeptá, jestli je může povolit a sám je povolí. Ale přímo v jádru Win je zvuk pořád zakázán (obrázek chyba2 v předchozím příspěvku).
Tak pak jedině z BIOSu, špatné ovladače, viry, či hardwarová závada. Možná? i v místní politice či registrech.
Bojím se, že nezbývá než přeinstalování Win. Pokud by se chěl někdo mrknout třeba přes TeamViewer, rád se přiučím.
Nová čistá instalace OS je vždy až poslední možnost, tak bych s tím zatím nespěchal, zkus ještě mrknout do toho BIOSu, ale to by se myslím vůbec nehlásili.
No budu ještě bojovat, rád bych Win zlomil, je to zajímavý problém, který může mít i velice jednoduché řešení, jen vědět jak. Zatím moc díky všem za pomoc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 18
-
od Karel203
Zobrazit poslední příspěvek
dnes, 14:56
-
- 7
- 3645
-
od martanius
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3245
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1693
-
od frisby
18 srp 2024 10:46
-
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 5806