Při větší zátěži dělá chyby PC
Při větší zátěži dělá chyby PC
Zdravím a prosím o pomoc.Zabývám se střihem HD videa v Cyberlink Power Director a v poslední době mi to v PC prostě nejde.Když připojím kameru k PC,tak prvních deset minut probíhá přenos OK,ale pak se v náhledu video začne předbíhat se zvukem a začne se kousat a rozkostičkovávat.V kameře je vše OK.Když se potom pokusím stažené video v PC přehrát,tak v sekvencích kde je pohyb kamery se objevují kostky,nebo barevné mozaiky.Dělá to i třeba při statickém záběru na něco co se hýbe....listí ve větru atd....Podotýkám,že prvních deset minut je obraz a vše v pořádku.Řeším to tak,že na hodinu vypnu PC a pak deset minut do PC stáhuji.Bohužel podobný problem je i u vypalování filmů.AVI na DVD vypálí,ale plnohodnotné DVD ne.Na film se pak nedá koukat....kostky,mozaiky,nebo je napřeskáčku v kapitolách.WIN mám již popáté přeinstalovaný.Mám dvoujádro 2,8, 2giga RAM a grafiku 8600 GT.Vím že to není nic moc,ale donedávna to fungovalo v pohodě.Software mám nově přeinstalovaný.Dnes jsem hrál hru Call Of Duty 2 a vše je O.K.Novější hry jdou ale také zpomaleně....zvuk je napřed.Šipka myši lítá po obrazovce:-)Donedávna však hry byly O.K.. Díky Jirka
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Při větší zátěži dělá chyby PC
Uvedené příznaky ukazují na přehřívání. Doporučuji zkontrolovat teploty a také vyfoukat prach v PC z chladičů a ventilátorů. Ještě dotaz - jaký máš zdroj (značka a W)?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Ahoj.REDSTAR MULTIMEDIA.450 Watt.PC se přehřívá...hlásí to přehřívání hard disků.Dal jsem tam větrák z boku a dělá to stejně.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud se přehřívá disk, tak je otázka času, kdy klekne. Doporučuji zálohovat data a řešit chlazení disku, není-li již pozdě.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud dáš větrák do bočnice tak ten disk moc mezchladíš, musíš dát větrák před ten disk. To označení mi sedí spíš na zdroj než na HDD
, ale to by zas sistém nepoznal jestli se přehřívá
, popřípadě sem skuz hodit obrázek z HWmonitoringu (nech ho chvilku zaplý a pak pusť něco aby se to začalo sekat a pak to sem hoď)

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Díky.Pokusím se udělat co mi bylo řečeno :-) HDD mi ukazují v programu Hard Drive Inspector vše OK....100 procent všude a čas smrti neidentifikován.
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Zář 2011 22:34) ---
Zkoušel jsem hru a zvuk jen chrčí a obraz hry jde pomalu a rozmazaně.
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Zář 2011 22:34) ---
Zkoušel jsem hru a zvuk jen chrčí a obraz hry jde pomalu a rozmazaně.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus HD Tune, teploty disku, chipsetu? Zkus HWiNFO32
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Zkoušel jsem to včera v noci a všechno OK.Video šlo v pohodě natáhnout do PC.Hra nešla a přetahování 4 gigového souboru z disku na Flash trvalo 1 hodinu.Myslím,že je to horší když je venku vedro.Je to možný?
Asi vyřešeno.Problem je s Hard diskem a jeho nastavením na PIO.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2809
-
od Baggy
Zobrazit poslední příspěvek
04 zář 2024 15:38