Ahoj vsetci
Vie mi niekto poradit ak mam v grafe napr. 10 obch.zastupcov ktory su zobrazeny podla vysky obratu a priebezne mesacne ked doplnam cisla tak ze by mi tych obch. zastupcov zoradovalo v grafe (na osi x) automaticky podla najvyssieho obratu?
priklad Jano mal obrat za januar 200
Fero januar 100
prvy z lava v garfe bude Jano (obarat 200) potom Fero (obrat 100)
Jano februar mal obrat 100
Fero februar mal 500
poradie v grafe z lava sa zmeni tak ze prvy bude Fero s obratom 600 a potom Jano s obratom 300
dakujem vsetkym . .. .
poradie v grafe podla vysky hodnoty
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: poradie v grafe podla vysky hodnoty
Po vložení dat za "nový" měsíc seřaď tabulku podle sloupce Obrat od největšího k nejmenšímu (Menu > Data > Seřadit), graf se ti sám automaticky uspořádá.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
aha takze vzdy po vlozeni noveho mesice mam rucne zoradit data ... rozumim
ale toto som vedel uz davno, len som predpokladal ze graf ma nejaku funkciu kde mi to sam zoradi od najvetsieho, ale asi nema.
ale toto som vedel uz davno, len som predpokladal ze graf ma nejaku funkciu kde mi to sam zoradi od najvetsieho, ale asi nema.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Nevím o tom, že by tohle graf v Excelu uměl dělat automaticky, ale to neznamená, že to opravdu neumí. Snad se ještě ozve někdo znalejší Excelu.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
No a vyzkoušet kontingeční tabulku s grafem?