A co to prostě zkusit???
Vždyť jsem ti poslala podrobný návod! Prostě až se dostaneš k tomu, kam chceš nainstalovat W7, tak nebudeš pokračovat dál, ale rozklikneš si to pokročilé nastavení disků a vytvoříš si co potřebuješ. Až to budeš mít, tak označíš ten, kam chceš instalovat W7 a dáš další/next.
Já počítačům nerozuměla a prostě jsem to zkusila i bez návodu a povedlo se, tak se do toho pusť a uvidíš.
Budu instalovat Win 7. Mám disk dělit na oddíly? *
Re: Budu instalovat Win 7. Mám disk dělit na oddíly? *
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
symetrala: Tak ještě jednou –
Pokud na disku už oddíl je, tak ho při instalaci odstraň a vytvoř nový. Jeden.
Pokud na disku žádný oddíl není, tak ho vytvoř. Jeden.
Na ten jeden oddíl nainstaluj Windows.
Až budou Windows nainstalované, přejdi do Správy disků a vytvoř druhý oddíl.
Pokud na disku už oddíl je, tak ho při instalaci odstraň a vytvoř nový. Jeden.
Pokud na disku žádný oddíl není, tak ho vytvoř. Jeden.
Na ten jeden oddíl nainstaluj Windows.
Až budou Windows nainstalované, přejdi do Správy disků a vytvoř druhý oddíl.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Myloš: ok super, ale velikost toho prvního uz zadavam pri instalaci a velikost druheho pak ve spravce disku jo?, a ten druhej pak jeste musim zformatovat nebo uz se mi normalne objeví?
Ano, velikost toho prvního musíš zadat při instalaci.
Druhý pak vytvoříš přes celou volnou kapacitu.
Nově vytvořená oblast se vždy musí po vytvoření zformátovat – ve Správci disků, ve kterém ji vytvoříš, ji také zformátuješ.
Pokud ti Windows budou u té druhé oblasti dávat na výběr mezi primární a rozšířenou oblastí, zvol primární – kdyby sis někdy rozmyslel velikost jednotlivých oblastí a chtěl ji změnit, bude se ti to dělat líp, když budou obě primární.
Druhý pak vytvoříš přes celou volnou kapacitu.
Nově vytvořená oblast se vždy musí po vytvoření zformátovat – ve Správci disků, ve kterém ji vytvoříš, ji také zformátuješ.
Pokud ti Windows budou u té druhé oblasti dávat na výběr mezi primární a rozšířenou oblastí, zvol primární – kdyby sis někdy rozmyslel velikost jednotlivých oblastí a chtěl ji změnit, bude se ti to dělat líp, když budou obě primární.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
ok dík moc, snad to bude ok...:)
Myloš: A proč to neudělat hned při instalaci?
Romaine:
Tak i tohle je asi možné; jen si nejsem jistý, jestli by mu instalační program dal na výběr, nebo by tam fláknul automaticky rozšířenou oblast.
A aspoň bude mít systém nainstalovaný dřív.
Tak i tohle je asi možné; jen si nejsem jistý, jestli by mu instalační program dal na výběr, nebo by tam fláknul automaticky rozšířenou oblast.
A aspoň bude mít systém nainstalovaný dřív.

- Mýliti se je Myloš.
Tak co teda? Bude to fungovat i tak? 

Jo, bude. Na rozdíl od systémové oblasti (té, na kterou budeš Windows instalovat) můžeš druhou oblast vytvořit kdy chceš.
- Mýliti se je Myloš.
Myloš: Sám si vybere, kterou oblast chce použít pro systém
Jen sem chtěla vědět, jestli dělat to po je v něčem výhodné. Mě to přijde totiž zbytečně složité. Ale už to od tebe snad pochopil, tak hlavně ať už to nějak udělá 

- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
zrovna jsem instaloval widle a udělal jsem si na disku asi 9 oddílů 
A: programy(x86)
B: programy(64bit)
F: fotky
H: hry,hudba (u toho jsem dostal nápad že si to udělám podle abecedy
)
I: instalačky
P: moje Programy, případně programování
S: škola
W: záložní Windows

A: programy(x86)
B: programy(64bit)
F: fotky
H: hry,hudba (u toho jsem dostal nápad že si to udělám podle abecedy

I: instalačky
P: moje Programy, případně programování
S: škola
W: záložní Windows

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
CZechBoY:
A co budeš dělat, když ti zkolabuje systém? Ať už ho zálohuješ (image pártyšny), nebo ho budeš znova instalovat, stejně budeš muset nainstalovat i většinu programů znova, zatímco kdybys měl systém a programy pohromadě, stačí ti jedna záloha.
Stejně tak nevidím výhodu dělit disk kvůli jednotlivým položkám uživatelských souborů – od toho jsou adresáře. Pak se mi nemůže stát, že se mi (například) nevejde nový film, ale na fotkách mám ještě desítky GB volných.
Dřív jsem disky dělil víc než v současnosti, ale teď se tomu vyhýbám do té míry, do jaké je to možné.
Systém s programy na jedné, uživatelská data na druhé a Opera (mám v ní i poštu) na třetí (tu připojuji do adresáře Opera v Program Files). Druhý (fyzický) disk připojuji do adresářové struktury (nemá své písmenko).
A co budeš dělat, když ti zkolabuje systém? Ať už ho zálohuješ (image pártyšny), nebo ho budeš znova instalovat, stejně budeš muset nainstalovat i většinu programů znova, zatímco kdybys měl systém a programy pohromadě, stačí ti jedna záloha.
Stejně tak nevidím výhodu dělit disk kvůli jednotlivým položkám uživatelských souborů – od toho jsou adresáře. Pak se mi nemůže stát, že se mi (například) nevejde nový film, ale na fotkách mám ještě desítky GB volných.
Dřív jsem disky dělil víc než v současnosti, ale teď se tomu vyhýbám do té míry, do jaké je to možné.
Systém s programy na jedné, uživatelská data na druhé a Opera (mám v ní i poštu) na třetí (tu připojuji do adresáře Opera v Program Files). Druhý (fyzický) disk připojuji do adresářové struktury (nemá své písmenko).
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2861
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek