PC nenabootuje z HDD?
PC nenabootuje z HDD?
Zdravím mám problém se startem počítače. Chtěl jsem přeinstalovat Windows xp. No nabootoval jsem z cd, naformátoval jsem disk, cd si nakopírovalo soubory na hdd, potom se pc restartovalo, změnil jsem priority v biosu na hdd, potom naběhne 1.obrázek, čekám asi minutu, potom na tři vteřiny 2.obrázek, a potom to napíše 3.obrázek. Podle mě pc nechce nabootovat z hdd. Prohrabal jsem se v biosu, restartoval jsem ho i, prostě nejde, nevím jestli dělám něco špatně nebo ne. Prosím poraďte, co se s tím dá dělat, abych dokončil instalaci Windows xp.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC nenabootuje z HDD?
Pravděpodobně máš disk SATA a nenainstaloval jsi požadovaný ovladač SATA disku. PC pak nenalezne disk. Mrkni do BIOSu a nastav tam Native, nebo IDE mód. Také je možné, že máš vadný disk.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Proved instalaci znova, ale nemen po restartu priority bootovani. Pokud vse projde,system bude sam pokracovat.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Pic : disk není SATA, je IDE. V BIOSu jsem zkoušel měnit vše co by s tím mohlo být společný.
d1amond: zkusil jsem jak jste říkal, ale jakmile se pc restartuje, tak mi to nabootuje zase z cd a takhle bych to mohl zkoušet pořad dokola.
d1amond: zkusil jsem jak jste říkal, ale jakmile se pc restartuje, tak mi to nabootuje zase z cd a takhle bych to mohl zkoušet pořad dokola.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus nejprve při nové instalaci odstranit oddíl, znovu jej vytvořit a pak naformátovat pomalým formátem (provádí i kontrolu disku). Teprve potom zkus instalovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
zkusil jsem udělat to s tim pomalým formátováním a nic se nezměnilo pořád bych to dělal dokolečka, ale zkusil jsem dát hdd do jiného počítače, nechal jsem ho projet prográmkem HD Tune (viz obrázky), a potom jsem na tomto počítači zkusil instalaci WindXP, která se dokončila, takže problém asi nebude vadným HDD, ale spíše nastavením BOISu, ale kde je zakopanej pes to pořád nevím.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2971
-
od faraon
Zobrazit poslední příspěvek
19 pro 2024 18:10