stáhl jsem si prográmek Speedfan abych mohl trochu omezit otáčky na ventilátorech, protože se mi zdálo, že mimo zátěž zbytečně jedou moc rychle a hlučí. V tomto prográmku jsem si všechno pěkně nastavil, ale mám problém s jednou teplotou, v klidu mám všechny teploty pod 40 stupňů (GPU, Core 1-4, HDD, Temp 1 a 3) a jeden ukazatel teploty je okolo 50 stupňů (Temp 2) a v zátěži jsou všechny taky v normě do 60 stupňů a ta jedna je na 120 stupních. Tak by mě zajímalo jestli je něco špatně v bedně, nebo to může být chyba toho programu. Díky za odpovědi, doufám, že jsem to napsal do správně kategorie, nebyl jsem si úplně jistý.
Přehřívání PC Vyřešeno
Přehřívání PC Vyřešeno
Ahoj všichni,
stáhl jsem si prográmek Speedfan abych mohl trochu omezit otáčky na ventilátorech, protože se mi zdálo, že mimo zátěž zbytečně jedou moc rychle a hlučí. V tomto prográmku jsem si všechno pěkně nastavil, ale mám problém s jednou teplotou, v klidu mám všechny teploty pod 40 stupňů (GPU, Core 1-4, HDD, Temp 1 a 3) a jeden ukazatel teploty je okolo 50 stupňů (Temp 2) a v zátěži jsou všechny taky v normě do 60 stupňů a ta jedna je na 120 stupních. Tak by mě zajímalo jestli je něco špatně v bedně, nebo to může být chyba toho programu. Díky za odpovědi, doufám, že jsem to napsal do správně kategorie, nebyl jsem si úplně jistý.
i5 2500 + Gelid / MSI P67A-C45 (B3) / Kingston HyperX 4x2GB DDR3 (1600 Mhz) / MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC /Seasonic M12II-520W / Samsung SpinPoint F3 1 TB
Re: Přehřívání PC
Ahoj,někde jsem četl že Speedfan není moc přesný,zkus stáhnout tenhle program a hoď kdyžtak screen hodnot
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... monitor/?g[hledano]=hwmonitor&g[oz]=1.17
- Trenky.Plenky
- Level 3.5

- Pohlaví:

- Stav:
To bude asi chyba programu,120°C =D
To už by se ti už dávno vypnul PC,a nebo by už asi vyhořel
)
To už by se ti už dávno vypnul PC,a nebo by už asi vyhořel
Procesor: Intel i5 4460 3.4Ghz
Grafika: MSI GTX 970 gaming edition
Paměti: Hyperx blue 8GB 1600Mhz
Základka: MSI b85-g43
Zdroj: Seasonic energy knight 500W
Case: Zalman Z3 plus
Chladič: SilentumPC Fera 2 HE1224
HDD: Seagate Barracuda Black 1TB
Nexus5
Grafika: MSI GTX 970 gaming edition
Paměti: Hyperx blue 8GB 1600Mhz
Základka: MSI b85-g43
Zdroj: Seasonic energy knight 500W
Case: Zalman Z3 plus
Chladič: SilentumPC Fera 2 HE1224
HDD: Seagate Barracuda Black 1TB
Nexus5
-
martin.efres
- Level 2

- Pohlaví:

- Stav:
Everest se nikdy nemyli.
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... y/everest/
Tak jsem použil i HW monitor a ukázalo to stejné údaje...tady je screen :
i5 2500 + Gelid / MSI P67A-C45 (B3) / Kingston HyperX 4x2GB DDR3 (1600 Mhz) / MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC /Seasonic M12II-520W / Samsung SpinPoint F3 1 TB
To by mohl být čipset. Ale taky může být vadné čidlo. Zkus jeslti nejsou pasivy na základni desce horké ( opatrně ať se nespálíš kdyby to mělo opravdu 100 stupnu)
Tak jsem na ty pasivy šahal a myslím, že těch 100 to určitě nemělo, otázka jak rychle jsem stihl po vypnutí na ně šáhnout, ale myslím, že to bylo do minuty. Takže to znamená vadné čidlo? Nějaké rady?
V Everestu jsem nenašel měřiče jako ty co jsou v Speedfanu a HW monitoru, našel jsem jenom na GPU, HDD a CPU. Takže mi moc nepomohl.
V Everestu jsem nenašel měřiče jako ty co jsou v Speedfanu a HW monitoru, našel jsem jenom na GPU, HDD a CPU. Takže mi moc nepomohl.
- samotarrk
- Level 6

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
martin.efres píše:Everest se nikdy nemyli.
Opravdu ne? Proč mi teda tvrdí, že teplota severního můstku je teplota CPU? To je dost velký omyl.
Reklamoval bych to, pokud si to skládal sám, zkontroloval zda je všechno v pořádku.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Tak mi prosím napiš cestu, kde to přesně je, já to nějak fakt nemůžu najít...Díky moc
Ještě jedna věc, mohl by být problém v tom že se nepovedlo everestu identifikovat moji základní desku? Screen:
Ještě jedna věc, mohl by být problém v tom že se nepovedlo everestu identifikovat moji základní desku? Screen:
Naposledy upravil(a) Cr0ucher dne 30 dub 2011 13:21, celkem upraveno 1 x.
Bezdotykový (IR) teploměr asi nemáš že? Ono by to chtělo změřit když to ukazuje těch 120 stupnu.
To bohužel nemám
Skládal jsem si pc sám...a v čem by mohl být problém? Co mám přesně překontrolovat?
Skládal jsem si pc sám...a v čem by mohl být problém? Co mám přesně překontrolovat?
Ahoj...tak jsem si pořídil IR teploměr, jelikož mi ten jeden měřič pořád ukazuje při zátěži až 120 stupňů...zkoušel jsem při zátěži měřit teplotu desky přes IR teploměr a maximálně mi to někde ukazovalo 60-65 stupňů...co teď? je to ok? Nebo jsem mohl špatně měřit? Na co se mám zaměřit?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2031
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07