Pohovor-recepční Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

rozenka
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Pohovor-recepční  Vyřešeno

Příspěvekod rozenka » 15 zář 2011 15:33

Ahoj všichni :smile: . V pondělí mě čeká můj první pohovor na pozici recepční, jsem z toho dost nervozní :-( , chtěla bych se Vás zeptat jestli má někdo zkušenosti s pohovory a jak se na ně nejlépe připravit. Jaké padají nejčastější otázky a jak co nejlépe na ně odpovídat. Budu ráda za každou radu jak to stresově zvládnout a pokud možno co nejlépe uspět 8)

Reklama
hipiry
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Pohovor-recepční

Příspěvekod hipiry » 15 zář 2011 15:52

Měla bys určitě působit dostatečně sebevědomě, ale ne arogantně. Stres se zvládá těžko, pokud to člověk neprocvičuje. Ale může pomoct, když si zkrátka řekneš, že stres ti může pokazit úspěch. Naopak pokud budeš působit vyrovnaně, může se to ukázat jako schopnost zvládat stres, což je pro recepční důležitá vlastnost. Recepční by měla působit klidně a profesionálně, čemuž je vhodný přizpůsobit i oblečení, ale v tom ti asi neporadím:D

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 16 zář 2011 07:32

Moc zkušenností s pohovory nemám a asi co firma, to jiné otázky. Jedna otázka je však všude stejná a všude stejně zákeřná: "Jakou výši platu byste si představovala?". O výši platu jsem měl naprosto jasnou představu, přesto mě otázka rozhodila. Nesmíš si říci moc, měli by tě za nesoudnou. Zároveň si však nemůžeš říci moc málo. Sice by tě okamžitě vzali, ale patrně nikdy by ses již nevyškrábala na firemní standard. Asi před rokem u nás nastoupila na podobnou pozici holka po škole. Logicky nevěděla, kde se pohybují platy, navíc nikde se v té době nepřibíralo, tak si řekla o devět tisíc. Dostala je :huh:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 zář 2011 12:48

Rozhodne se priprav na otazky typu: Kolik chces, proc zrovna vy, co muzete nabidnout, slabe a silne stranky a pokud se jedna o pozici recepcni, tak pravdepodobne i kratky rozhovor v cizim jazyce. Pamatuj si, ze obe strany maji zajem o to, aby to dopadlo dobre a nemaji tendence te shazobat. Navic na ty jejich univerzalni otazky spravna odpoved neexistuje! Nemas se ceho bat. Bude to v pohode ;-)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Rimmer
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Rimmer » 16 zář 2011 15:02

Tak, jednu univerzální radu bych měl. Pořádně si nastuduj firmu/hotel, kam vyrážíš. Zjisti si třeba, jak dlouho už fungují, na co se zaměřují, jaké mají webovky, kolik mají zaměstnanců atd. atd. Není nic horšího než zájemce o práci, který vlastně ani neví, do jaké firmy se přišel ucházet o místo.
Rimms

rozenka
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod rozenka » 17 zář 2011 16:21

Děkuju moc :)

EDIT: Ještě když nad tím tak přemýšlím, by mě zajímalo co říct na otázku: Jaké jsou Vaše silné a slabé stránky ?

Opravdu nevím co bych měla jako špatnou stránku říct, né že bych žádnou něměla, ale prostě jsem nevymyslela žádnou, kterou bych mohla ohledně této pozice říci. Předem díky za pomoc

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 17 zář 2011 19:06

Hádavá, protivná, alkoholička, drogově závislá, matka šesti dětí, často marodících,... Tak takové věci bych jim rozhodně neříkal :wink: :lol:
Tolerovatelné by asi mohlo být přiznání příleřitostné cigerety, nebo tik levého oka při stresu :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Microsoft Teams - online pohovor
    od walderan » 14 kvě 2025 21:18 » v Programy ke stažení
    3
    2214
    od walderan Zobrazit poslední příspěvek
    14 kvě 2025 21:52

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”