Notebook pro náročnější uživatelku

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

lucie93
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Notebook pro náročnější uživatelku

Příspěvekod lucie93 » 16 zář 2011 18:08

Ahojky všem, :smile:

tak po dlouhém bloumání a vybírání nového notebooku a plácání se v tom jaká RAM, procesor atd. je lepší a neustálemu porovnávání :? , sem se dostala až na tohle forum , kde se dá přijít k celkem fajn informacím. Jsem náročnejší člověk at už vybírám cokoliv trvá mi to velice dlouho, překvapivě né z duvodu nerozhodnosti, ale vybíravosti. :D

Hledám něco co je výkonné, kvalitní a zároveň poteší mé oko = kompromis mezi výkonem,kvalitou a vzhledem :inlove:

Ráda bych Win 7 64bit, dobrou grafickou kartu na rozjetí náročnejších her(the sims3 ,Mafia 2) a na filmy v HD kvalitě , rychlý procesor min. 2,3 (tem vecem 2jádro, 4jádro s 1,9 GHz moc nerozumim, ale chápu že se to asi nenásobí ten takt krát počet jader 8) ), operační pamětí tech 4GB s odpovídající frekvencí, pevný disk min 300GB, pokud možno slot na SD karty, kvalitní dvd mechaniku a zvukovou kartu( jsem náročný posluchač) s nějakou tou vydrží aspon 3 hodinky a velikostne tak 15,6' asi max zas né žádnou krávu abych si pri prenášení netrhla rameno.

Mám slabost pro Sony Vaio kvůli barevným variacím a zaroven i prijatelnému výkonu, dále se prikláním i k HP či Acerum( rychlý servis). MSI jsou prý držáci po stránce stáří a IMB kvalita,ale stve me stereotypní design a červená tečka v klávesnici :lol:

Zde vidíte moji náročnost,chci neco co me nezklame, pár let to poslouží, a nebude mě to stresovat- cenová relace tak do tech 17 000,-Kč

Dost me zaujali HP pavilion dv6 ty lepší verze Religion či Probooky, nebo Sony VAIO EA (VPCEA4S1E/P)

Děkuji za rady, tipy, návrhy..

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Notebook pro náročnější uživatelku

Příspěvekod Žbeky » 16 zář 2011 18:31

Ne každé lenovo má trackpoint/"poštěváček"/"červenou tečku v klávesnici" :lol:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=93953
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2K30CE1APL

Oba splňují všechny požadavky. Teda až na vzhled, tam si musíš vybrat sama
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 16 zář 2011 18:56

Já osobně jsem se také před cca děma lety rozhodoval mezi Sony a HP. Zvítězilo HP, které má průměrný výkon a hlavně pěkný desing. Sony bylo tehdy podstatně dražší než HP, jinak bych se asi hodně dlouho rozhodoval. Jinak můj Pavilion dv5 má na na zadní straně monitoru svítící logo HP, podle kterého lidé kteří počítačům moc nerozumí často usuzují, že jde o dobrý stroj, což je výhoda :-D Nebudu doporučovat žádný konkrétní kus, protože nejsem expert, tak abych nedoporučil třeba něco horšího, než se dá za danou cenu pořídit. Ale osobně se mi z nových HP líbí řada dv6.

lucie93
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod lucie93 » 16 zář 2011 19:38

Žbeky píše:Ne každé lenovo má trackpoint/"poštěváček"/"červenou tečku v klávesnici" :lol:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=93953
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2K30CE1APL

Oba splňují všechny požadavky. Teda až na vzhled, tam si musíš vybrat sama

Já mam lenovo zafixované s timhle pro mě problémem, jednou sem s tím jak říkáš ''pošteváčkem'' měla čest, a je to dost stresující :D
ale oba tebou navržené notebooky jssou prijatelné po obou strankách...Diky za navrh :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Zář 2011 19:41) ---

Peťa píše:Já osobně jsem se také před cca děma lety rozhodoval mezi Sony a HP. Zvítězilo HP, které má průměrný výkon a hlavně pěkný desing. Sony bylo tehdy podstatně dražší než HP, jinak bych se asi hodně dlouho rozhodoval. Jinak můj Pavilion dv5 má na na zadní straně monitoru svítící logo HP, podle kterého lidé kteří počítačům moc nerozumí často usuzují, že jde o dobrý stroj, což je výhoda :-D Nebudu doporučovat žádný konkrétní kus, protože nejsem expert, tak abych nedoporučil třeba něco horšího, než se dá za danou cenu pořídit. Ale osobně se mi z nových HP líbí řada dv6.

Jj dv6 se mi taky líbí a i dv6 sem našlapar kusu kde to HP svítí ,ale byl to dovoz z jiné země, u nás neprodávaný model :) ale velice pekný designove :)
Naposledy upravil(a) lucie93 dne 16 zář 2011 20:06, celkem upraveno 1 x.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 16 zář 2011 19:41

No většina thinkpadů to má. Stačí si zvyknout a při práci s ntb na klíně to velmi oceníš. Lenovo ale nedělá jen thinkpady.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

-frost-
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod -frost- » 17 zář 2011 01:09

"Červenou tečku v klávesnici" je potřeba brát buď jako kosmetický doplněk, nebo jako příjemnou "fičuru", která se velice hodí při práci, kdy je ntb položený na kolenou. Nic víc, nic míň. Pravda je ale ta, že ani já s na práci s ním moc nezvykl. Ale rozhodně bych kvůli tomu nezavrhoval celou řadu. ThinkPady patří k jedněm z nejlépe zpracovaným notebookům za tyhle peníze...
ASUS M2NPV-VM (GeForce 6150) - AMD Sempron 3000+, Kingston 2x1GB DDR2
Samsung SyncMaster B2240W

Lenovo ThinkPad Edge 14

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 17 zář 2011 01:25

http://www.alza.cz/acer-aspire-4830tg-2 ... 233564.htm
Tenhle je velmi sympatický provedením, výdrž kolem 8h a velikost tak akorát na přenášení. Výborná grafika.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”