Jak obnovit písma

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

symetrala
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak obnovit písma

Příspěvekod symetrala » 21 zář 2011 10:45

Ahoj nedávno, mi chkdsk zjistil pri kontrole neco chybnyho, a odstranil mi z windowsu nejaky fonty, a od ty doby se mi spatne nacita pismo na strankach, v jinym fontu, a nekde není ani videt, nevíte co delat, nechce se mi preinst.system..:-/

Reklama
Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Jak obnovit písma

Příspěvekod Luboš » 21 zář 2011 13:26

Fonty jsou standardně instalovány do adresáře C:\Windows\Fonts. Máš více možností pro jejich instalaci:

1. Stáhnutí z internetu. Jsou to soubory s příponou .TTF nebo .FON, na které stačí provést dvojklik myší a vybrat Instalovat.
2. Přesun a instalace z instalačního CD/DVD. Potřebné fonty musíš z tohoto CD nejprve "rozbalit" příkazem expand a pak provést instalaci dle bodu 1.
3. Překopírovat fonty z jiného počítače stejného operačního systému.
4. Nová instalace systému.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

symetrala
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod symetrala » 21 zář 2011 13:30

ahaa, no mam jeste jeden PC , TO JSEM ZKOUSel je prekopirovat ale porad stejny, expand z cd mi to ukazuje nezadan soubor, a na internetu jsem to nikde nenašel primo soubor s tema fontama...a reinstalace(inovace) by nestačila myslis?Akorat mam problem s cd-ze mi to nechce zkopirovat soubory u inovace :-/

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 21 zář 2011 13:35

Spusti si Příkazový řádek (cmd.exe), napiš tam expand /? a ten ti vypíše, jak se tento příkaz používá.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

symetrala
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod symetrala » 21 zář 2011 13:40

jj, ale to jsem zkousel presne s tema fontama, jednou se mi to povedlo ale stejne zadna zmena ani po restartu a pak uz to neslo, nemyslis ze sem si to mohl nejak pokazit v inst.cd, nejak vymazat a tak ? :-/ tak ja nevim co teda...

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 21 zář 2011 13:46

Pokud máš instalační CD, tak asi těžko mohlo dojít k výmazu písem. Jak bys je chtěl z CD smazat (pokud není typu RW, ale to bys musel udělat úmyslně)? Popiš přesně, jak to děláš a z čeho.

symetrala
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod symetrala » 21 zář 2011 13:57

No mam originalni cd , tak nevim jestli vubec jde vymazat...Takze postup: Vlozim cd, v prikaz radku dam D:(kde se nachazi disk) pak i 386 pak expand -r*.tt_ %WINDIR%\Fonts a pak se mi ukaze nebyl urcen zadny soubor...

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 21 zář 2011 14:05

Nevím, zda příkazem expand můžeš rozbalovat více souborů. Asi ho budeš muset uvést přesně.

symetrala
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod symetrala » 21 zář 2011 14:07

a to mam udelat jak

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 21 zář 2011 14:16

expand mezera d:\i386\fonts\raavi.tt_ mezera c:\windows\fonts

Pokud tě to nepustí do cílového adresáře, tak je expanduj např. do temp a odsud nainstaluj.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”