Ahoj,
potřeboval bych poradit. V PC mám 3 HDD (500, 750 a 2 000 GB) a z toho je jeden rozdělený na dva oddíly (500 GB). Na jednom oddílu mám nainstalovaný OS pro práci a na druhém mám OS pro hry. Na dalším HDD (750 GB) mám hozené dokumenty, hudbu, videa, ... Když jsem potřeboval ze 750ky nějaké dokumenty vši mnul jsem si, že mi zmizly filmy (říkal jsem si vem je čert, to je nějaká chyba která po restartu OS zmizí) a ve složce dokumenty mi zmizely všechny soubory který nebyli ve složkách a to samé se mi stalo i z hudbou. Jinak v podstatě nezmizlo nic. Na ostatních HDD nic nechybí. Chtěl jsem se zeptat jestli Vás nenapadá čím by to mohlo být nebo jestli se někomu nestalo něco podobného a jak to řešil? Nechci přijít za 14 dní k PC a nemít třeba vůbec žádná data.
Mě napadlo jestli by to nemohl být vir (používám ESET smart sekurity) nebo že mi odchází HDD, ale všechno jsme zkoušel a tváří se to v pohodě.
Smazaná data na HDD bez zjevné příčiny Vyřešeno
Smazaná data na HDD bez zjevné příčiny
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,
Re: Smazaná data na HDD bez zvěvné příčiny
Před pár lety se proslýchalo že Vista má funkci která umožňuje na dálku zkontrolovat všechna tvoje data a smazat nelegálně zkopírovaný audiovizuální obsah, možná jsi právě ověřil že to nebyla jen fáma 
Ale možná je to jinak, ty dva systémy používají oba stejnou složku Dokumenty? To by nemuselo dělat dobře, kdo ví co všechno s ní provádějí... Zkusil jsi nějaký program na obnovení?

Ale možná je to jinak, ty dva systémy používají oba stejnou složku Dokumenty? To by nemuselo dělat dobře, kdo ví co všechno s ní provádějí... Zkusil jsi nějaký program na obnovení?
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Re: Smazaná data na HDD bez zjevné příčiny
Pozorne, dal si kopirovat ci presunut?
luvaran: nedal, zkoušel jsem i soubory najít přes "hledat" ale nejsou nikde.
faraon: to co mi zmizlo nebylo nic nelegálního jen mnou vytvořené soubory. Ano zkusil jsem a všechny data to našlo ale nejsou k přečtení. Hlavně že vím co mi zmizlo takže se to nějak dohledá, ale problém je ten že netuším čím to bylo a prostě nechci přijít za 14 dní k PC a mít naformátované HDD.
faraon: to co mi zmizlo nebylo nic nelegálního jen mnou vytvořené soubory. Ano zkusil jsem a všechny data to našlo ale nejsou k přečtení. Hlavně že vím co mi zmizlo takže se to nějak dohledá, ale problém je ten že netuším čím to bylo a prostě nechci přijít za 14 dní k PC a mít naformátované HDD.
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,
Típni a hoď sem obrázek z HD Tune Pro 4.60, záložka zdraví / Health uvedeného disku.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Samo nic nezmizí. Udělej si kontrolu uvedených disků, kde údajně mizí soubory, zda jsou disky OK. Nejlépe programem ze stránek výrobce disků.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
X: přikládám co jsi chtěl
Pic: ano to jsem dělal nástrojem od WD a všechno v pohodě
Pic: ano to jsem dělal nástrojem od WD a všechno v pohodě
Nějaké nápady ? 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Možná máš v PC nějakého nezvaného hosta uloveného na netu a tak vlož log z programu HiJackThis do stejnojmenné sekce a požádej o kontrolu. Samo nic nezmizí. Návod najdeš v uvedené sekci.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Re: Smazaná data na HDD bez zjevné příčiny Vyřešeno
Díky za rady už je to vyřešené :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2760
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 22:05