Linux ubuntu-descoptove prostředí

Problematika Linuxu a ostatních operačních systémů (mimo Win)

Moderátor: Mods_senior

LPG1995
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Linux ubuntu-descoptove prostředí

Příspěvekod LPG1995 » 20 zář 2011 15:25

Dobrý den. Mám takový problém. Po spuštění PC mi naběhne BIOS a poté začne nabíhat Linux. Ale skončí to u fáze, kde se mi objeví černá obrazovka a vypadá to jako příkazový řádek ve W.
Vypadá to takto a takto
Jak se mám prosím dostat do descoptového prostředí?

Díky za odpověď

Reklama
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Linux ubuntu-descoptove prostředí

Příspěvekod faraon » 20 zář 2011 16:16

Podle těch výpisů máš verzi 11.10 "Oneiric Ocelot", což je momentálně betaverze pro vývojáře a ladiče, nepředpokládám že by ses na vývoji příští verze podílel a přitom měl problém už s její instalací, takže bych měl na vybranou dvě řešení:

1) stáhnout aktuální verzi 11.04 "Natty Narwhal", která by měla fungovat bez problémů,
2) počkat měsíc na vydání hotového Ocelota a mezitím si něco nastudovat na fóru.

Když zadáš po přihlášení příkaz startx tak se něco stane? Koukám že jsi v tty1, já mám starší verzi a nevím jak je to u těch nových, ale můžeš to vyzkoušet:
U mě je šest textových konzolí a jedna grafická, mezi textovými se přepíná klávesovými zkratkami Alt+F1Alt+F6. Do grafické se dostanu stiskem Alt+F7 a do servisní, kde je záznam hlášení během načítání systému (tedy to co ti tam běželo na začátku) Alt+F8. Z grafického režimu se do libovolné textové konzole přepnu Ctrl+Alt+F1Ctrl+Alt+F6. Vyzkoušej co tam máš ty a třeba se uvidí.

Když jsi nabootoval z instalačního CD, tak ti naběhlo normálně do grafického režimu nebo také textově?
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

LPG1995
nováček
Stav:

Příspěvekod LPG1995 » 22 zář 2011 07:03

když dám startx tak to vyhodí že příkaz není nainstalovaný. Když ho nainstaluji, tak to vyhodí error. Klávesami ALT+F1 až ALT+F6 přepínám mezi jednotlivými tty a v ALT+F7 mam nějaké hlášení (vše je zaškrknuto OK) Stahl jsem si i tu verzi nad tím a tam to hlásí error už při instalaci...že nebyl nalezen nějaky soubor.....ja už nvm, se z toho už zbláznim :evil: :evil:

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 22 zář 2011 17:35

Není to CD vypálené špatně? Kdysi tam měli při bootu v nabídce možnost zkontrolovat ho, jestli na něm nejsou chyby. Případně může blbnout mechanika, zkus ho načíst a všechno z něj okopírovat v jiném počítači.

LPG1995
nováček
Stav:

Příspěvekod LPG1995 » 26 zář 2011 21:12

Pravě že kontroloval...a pokaždé mi to nahlásilo že je CD bez chyb....zkoušel jsem to asi třikrát. Dokonce jsem to i třikrát vypaloval a pokaždé to hodilo tam kde jsem byl před tím. Stáhl jsem si tu verzi co je nahoře tak mi to začne načítat instalační program a potom to hodí:

Kód: Vybrat vše

BusyBox v1.17.1 (Ubuntu 1:1.17.1-10ubuntu1( built-in shell (ash)
Enter help for a list or built-in commands.
(initrams) mount: mounting/dev/loop0 on //filesystem.squashfs failed: Inpit/output error
Can not mount /dev/loop0 (/cdrom/casper/filesystem.squashfs) on //filesystem.squash

a když zadám help tak mi to nahodí "built-in commands" a adresař (orientuju se podle DOS) je "(initramfs)"

Mě z těch instalací už jebne...... :bomb: :evil:
-----------------------------------------------------------------------------------
soubor: "ubuntu-11.04-desktop-i386.iso"

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 27 zář 2011 18:34

Zkusil jsem zagooglit tu chybovou hlášku a našel jak to na nějakém fóru neúspěšně řešili. S mojí mizernou angličtinou jsem nějak vyčetl že se mu to nakonec podařilo nainstalovat přes USB, to by stálo za pokus :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”