Stálé zapisování na hdd Vyřešeno
Stálé zapisování na hdd
Ahoj,po tom co jsem do notebooku nainstaloval nový XPčka Home tak řeším řadu problémů.Jedním z nich je stálé zapisování na hdd.Ikdyž s noťasem nic nedělám nebo například prohlížím fotky,tak kontrolka hdd pořád svítí a to v kuse,skoro vůbec nezhasne...Už jsem zkoušel virtuální paměť přenastavit a nic,prostě pořád svítí...A je i hodně zpomalenej,než zapnu net tak mi to trvá i dvě minuty.Poradí někdo co bych mohl zkusit?
Lenovo IP G780
Re: Stálé zapisování na hdd
Mě s podobným problémem pomohla instalace Windows 7. Zrychlil můj notebook.
To určitě ne,tady byly dřív XP Professional,je to starej notebook,mám ho jen přechodně než si koupim novej...Spíš bych to viděl na nějakou optimalizaci hdd...
Lenovo IP G780
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Doporučuji kontrolu disku s případnou opravou chyb a pak jeho defragmentaci. Před tím nejprve vyčisti PC programem Ccleaner a to i registr (povol zálohu).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Děkuji moc ale už jsem tyhle věci zkoušel a nepomohlo to,hdd pořád něco načítá a je to celý hrozně zpomalený,než mi vyjede Start tak si stihnu udělat časj
a když na něco kliknu třeba internet tak notas začne pípat,ne od repráků ale zevnitř...Vůbec nevim co s tim je... 

Lenovo IP G780
hlavně tam nedávej win7 já mám také starý noťas a má grafiku S3 Unichrome a zvukovku Vinyl AC97 ještě ten starej typ a na Vistu ani 7 prostě nejsou ovladače ani na acer.com. Možná hloupá otázka ale víš že disk se před instalací Winů musí zálohovat a následně vymazat formátem. Předpokládám že jsi to udělal. Já si z těchto důvodů dělím HDD na C: a D:. Data pak ukládám na D: a mám tam hozenou i složku Dokumenty v XP to jde udělat snadno. Windows má být legální předpokládám že máš a pokud ne tuto diskuzi admini zamknou protože Warez se tu neřeší. Z mého hlediska je i lepší mít legální XP nebo aspoň nelegální Corporate verzi, ale jak mile si tam dáš něco cracklého zároveň si tam nataháš mraky virů a trojských koňů a vzápětí bude celý svět vědět všechna tvá hesla atd bacha na to. Nejsem tedy práskač, ale v případě Microsoftu je kterýkoliv warez riskantní a nejen co se týče policie, ale hlavně Windows je náchylný na viry a jinou havěď, jiné je to s Apple a OS X, ale na ten je spousta volného software mám ho plné DVD když jsem ještě maca měl a brzy budu kupovat nového. Doufám že jsi vše zkontroloval a mimochodem se nenech nachytat na soft typu Nero Portable atd. Original portable jsou jen open source aplikace, které mají volně ke stažení zdrojový kód, který si programátor může svobodně upravit, ale musí svou úpravou přispět původnímu autorovy.
No nejsem na tohle fakt profík.Řeknu to celý jak to je.Rozbil se mi comp a než si koupim novej dostal jsem starší notebook kde byly Windows XP Professional.Noťas mi fungoval asi dva měsíce a jednou jsem ho zapl,něco zachrčelo v hdd a notas se vypnul.Vůbec nešel zapnout akorát se mi ukázala černá obrazovka a nápis not found.Tak jsem ho pár dnů nechal bejt.Před třemi dny jsem ho zkusil naposled zapnout a naskočil.Ale byl hrozně zpomalenej,zkoušel jsem všechno,vyčistit disk atd...Nic nepomohlo,tak jsem vzal moje XPčka Home který jsem měl ve svým počítači normálně koupený v Datartu a nainstaloval je.Den šly dobře,notas se nesekal nic akorát jsem tam neměl ovladače ale s tím mi pomohly kluci odsuď taže mi ještě schází na zvukovkua budou všechny.No dneska je zase zpomalenej,furt svítí a chrčí hdd.Pořád něco načítá a chvilkama zapípá.Málokdy shasne a když jo tak jen na minutku a pak zase svítí a zpomalý celej systém.Takže teď mám v notasu dvě wokna,professional a home.První den byl Home úplně v pořádku ale teď se chová stejně jako ten professional.A mám je oba dva na cečku.Nevim jestli to je chyba hardwaru nebo softu.Už toho mám plnou hlavu a myslim jenom na to kde je chyba a doufám že mi tady někdo poradí jak to zprovoznit...
Lenovo IP G780
HDD vypověděl svou službu… Podívej se na stav disku: http://www.instaluj.cz/crystaldiskinfo
Pokud by to byla jakákoliv jiná HW závada, tak na tento NTB mám náhradní díly
Pokud by to byla jakákoliv jiná HW závada, tak na tento NTB mám náhradní díly
Jo nejspíš to tak bude a to jsem doufal že mi vydrží ještě chvilku,hold budu muset bejt chvilku bez notasu no...Novej si kupuju na vánoce takže tu chvilku to vydržim.Tady je obrázek z toho Crystalu.
Lenovo IP G780
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Takže již nemá žádné volné sektory k přemapování a tak se to bude již stále zhoršovat. Pokud tam máš důležitá data, tak rychle zálohuj.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nedá.
Zpět na “Problémy s hardwarem”