Pěkně zdravím
Píši dlouhé dvojjazyčné texty. Každý jazyk do jednoho sloupce. Chtěl bych požívat styly s automatickým číslováním.
Lze toho nějak rozumně ve Wordu docílit?
Díky
Milan
MS Word sloupce
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: MS Word sloupce
Bylo by vhodné, uvést příklad. Jinak styly v kombinaci s číslovaným seznamem samozřejmě ve Wordu jsou.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Pěkně zdravím a příklám v příloze část textu.
Milan
Milan
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Není mi jasný způsob číslování. Hlavní nadpis je 1 a dále se pokračuje druhou úrovní seznamu 4.1?? To je trochu problém.
Pardon, samozřejmě to má pěkně navazovat, vzniklo to při umazávání začátku souboru.
Hezký den
Milan
Hezký den
Milan
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Číslování je tedy od 1 a na druhou úroveň. Každý sloupec zvlášť.
Je třeba každý nový dokument založit na totmto a jen přepsat nadpisy a alespoň po první odstavec. A nebo v novém dokumentu použít "Kopírovat formát" (ten štětec).
Postupoval jsem tak, že jsem vždý použil štětec na zkopírování formátu z předchozího odstavce - tím jsem si mohl dovolit vynechat odstavce, které do číslování nemají spadnout. Samozřejmě, u nového dokumentu bude postup takový, že vždy po Enter se vloží další číslo, atd. a čísla, která nechci prostě umažu - přečísluje se i to automaticky a pokud mažu jen 1x Backspace, tak zůstane text odsazený, tam kde je.
Nechal jsem záměrně levý sloupec s čísly - zkus si je odmazat sám, ať vidíš výsledek.
Zdravím pěkně,
díky za snahu, ale takhle bych nadřel jak kůň. Stačí jedna chybná "metlička" a je to celé v pytli (číslování obou slopců se spojí dohromady). Představoval jsem si použití stylů. Pak automatické vytvoření obsahu a zobrazení rozložení dokumentu. Důležité je rovněž, aby odpovídající si texty začínaly na stejném řádu.
Díky
Hezký den
Milan
díky za snahu, ale takhle bych nadřel jak kůň. Stačí jedna chybná "metlička" a je to celé v pytli (číslování obou slopců se spojí dohromady). Představoval jsem si použití stylů. Pak automatické vytvoření obsahu a zobrazení rozložení dokumentu. Důležité je rovněž, aby odpovídající si texty začínaly na stejném řádu.
Díky
Hezký den
Milan
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak vrátit původní rozložení, sloupce v Tento počítač?
od Lister99 » 29 čer 2024 19:06 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 2215
-
od Lister99
Zobrazit poslední příspěvek
29 čer 2024 20:51
-