Zdravím,
včera mi kamarád přinesl svoji PC sestavu s tím,že mu vyhořel disk(WD 400). Tudíž jsem disk vyměnil za plně funkční a zkusil instalovat WinXP-legální Home Edition.
Při instalaci nastal problém,že cca 5 souboru nešlo zkopírovat do instalační složky.Přeskočil jsem to a instalace se dokončila.Po restartování PC se nic nezobrazilo, pouze černý monitor, poté naskočilo hlavní náběhové okno, kde se zobrazila IDE připojení(disk+DVD mechanika) poté to přeskočilo na bootovacího okna,které nabíhalo několik minut pomalu se vše vypisovalo a když by se mělo začít bootovat z cd-romu, tak zčernal monitor a vypsalo mi to Out of Range a toto tam zůstalo. Po restartu bootovací okno nabíhá znovu několik minut a pořád zčernává monitor, občas nápis na monitoru zmizí a zobrazí se blikající čárka v levo monitoru.Jinak podotýkám,že sestava je několik let stará a já netuším,jaké komponenty v ní jsou.Jsem v tomto směru laik. Jinak monitor CRT.
Nevím si rady co s tím, díky za každé rady.
Instalace WinXP home
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Instalace WinXP home
A co kopíruješ?Máš snad origoš placku.http://www.jiribrejcha.net/2007/08/instalace-windows-xp-na-sata-disk-ci-raid-bez-diskety/
http://blog.antonindanek.cz/clanek/instalace-windows-xp-krok-po-kroku/
http://www.google.cz/#hl=cs&sugexp=pfwc&cp=35&gs_id=iw&xhr=t&q=instalace+windows+xp+krok+za+krokem&pq=instalace+windows+xp&pf=p&sclient=psy-ab&source=hp&pbx=1&oq=instalace+windows+xp+krok+za+krokem&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=ef896ac2cf3411e9&biw=1920&bih=924
http://blog.antonindanek.cz/clanek/instalace-windows-xp-krok-po-kroku/
http://www.google.cz/#hl=cs&sugexp=pfwc&cp=35&gs_id=iw&xhr=t&q=instalace+windows+xp+krok+za+krokem&pq=instalace+windows+xp&pf=p&sclient=psy-ab&source=hp&pbx=1&oq=instalace+windows+xp+krok+za+krokem&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=ef896ac2cf3411e9&biw=1920&bih=924
Kopírují se data z CDčka,při instalaci. Bohužel ted mě to ani nepustí k instalaci WinXP, protože se to ani k procesu, kdy by mělo začít bootovat z CD nedostane. Skočí to tam Out of Range.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Proč to kopíruješ?Instaluj rovnou z origoš dvd.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, mají se kopírovat data. Ale..
Pokud během instalace vyhazuje chybu, že nelze cosi kopírovat, je problém v HW (pokud placka jinde běží). Příčiny heldej v následujících oblastech
1) mechanika
2) paměti
3) zdroj
4) hdd
5) deska
Řazeno dle pravděpodobnosti a závažnosti.
Pokud během instalace vyhazuje chybu, že nelze cosi kopírovat, je problém v HW (pokud placka jinde běží). Příčiny heldej v následujících oblastech
1) mechanika
2) paměti
3) zdroj
4) hdd
5) deska
Řazeno dle pravděpodobnosti a závažnosti.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Disk je sata?Ovladač jsi dal?
Disk je IDE připojen přes PATA kabel. Odzkoušen na jiném PC a plně funkční, instalace winXP proběhla v pořádku. Při instalaci mi ani nenaskakuje okno s formátováním disku, rovnou se kopírují soubory a skáčou chyby, pokažde jiné.. poslední co bylo nelze zkopírovat soubor openg132.dll.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to co psal d1amond a ta placka je pálená nebo origoš?
Origoš.
Do základovky moc zasahovat nechci, cele to rozebírat. Jsem tomto směru laik, ale paměti mám doma, zkusím to přehodit.
Co vím, že mu odešel disk po výpadku elektřiny. Problikl jim proud a počítač už nerozběhl ani doma jsem ten disk už nepřipojil. Tudíž vyhořelí. Jiný disk už to vzalo.
Na základovce svítí červená dioda. Bohužel nemám tušení co je to zač, abych si zjistil o komponentech více info a jelikož nejde bootovat tak nevím. Zda není něco špatně nastavené v biosu.
Do základovky moc zasahovat nechci, cele to rozebírat. Jsem tomto směru laik, ale paměti mám doma, zkusím to přehodit.
Co vím, že mu odešel disk po výpadku elektřiny. Problikl jim proud a počítač už nerozběhl ani doma jsem ten disk už nepřipojil. Tudíž vyhořelí. Jiný disk už to vzalo.
Na základovce svítí červená dioda. Bohužel nemám tušení co je to zač, abych si zjistil o komponentech více info a jelikož nejde bootovat tak nevím. Zda není něco špatně nastavené v biosu.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Takže platí, co jsem psal. Zkus prvně jinou mechaniku a potom paměti. Pokud mu kleknul disk, mohlo to být vadným zdrojem a ten jak známo bere víc věcí najednou.
Nikde jinde (třeba BIOS, atp.) bych zakopanýho psa nehledal...
Nikde jinde (třeba BIOS, atp.) bych zakopanýho psa nehledal...
Pokud připojím svoji mechaniku není možné, aby ten zdroj neodepsal znovu disk a mechaniku?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Možné je všechno. Záleží na pravděpodobnosti:) Vzhledem k tomu, že nový disk funguje, tak je šance, že se nic po připojení nepos.re
Ještě mě napadlo, zkusit IDE kabely.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Tablet jenom pro Home Assistant.
od BigSandy » 14 bře 2025 20:35 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 4635
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
15 bře 2025 08:57
-
-
- 1
- 1597
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek