je docela zábavný a výstižný

Přijde za otcem 5letý syn a ptá se ,, co je to politika??" - ,, No jak bych ti to vysvětlil" přemýšlí otec. ,,Koukni se,to je jako u nás doma.. Já sem kapitalizmus, vydělávám peníze a nosím je domů.. Máma to je vláda. Ta mi peníze vezme, něco si nechá a zbytek rozdělí podle svýho uvážení. Naše služka, to je pracovní třída. Ta pracuje a my ji za to platíme. Děda, to jsou odbory. Ten dává pozor,aby pracovní síla nebyla vykořisťována. Ty sám jsi člověk. Pro tebe to všechno děláme. A tvůj malý bratříček je naše společná budoucnost. Rozumíš tomu?" Chlapeček se zamyslí a řekne ,,Zatím ještě nevím, nechám si to projít přes noc hlavou." V noci ho probudí zápach, protože se jeho malý bratříček pokakal. Zajde do pokoje rodičů. Tam spí jen matka a nedá se vzbudit. Jde tedy do pokoje služky a tam vidí otce,jak si to s ní právě pěkně užívá. Ani jeden si malé postavičky nevšimne. Chlapec se smutně otočí a vidí za rohem dědu, jak ze zájmem pozoruje otce a služku. Ani on si ho nevšimne. Chlapeček se rozpláče a jde si lehnout. Ráno se ho otec ptá ,, tak co,už víš,co to je politika?" Chlapec se na něj smutně podívá a odpoví. ,, Už vím,ale je to trošku jinak,než jak si mi včera řekl." ,,a jak prosimtě?" ... ,, No kapitalizmus zneužívá pracovní třídu. Odbory tomu nečinné přihlíží, zatím co vláda tvrdě spí. Člověk je všemi ignorovaný a naše společná budoucnost leží ve sračkách
//Vtip jsem přesunul do již existujícího tématu k tomu určenému
//Karlos