Po reinstalu XP modrá smrt s chybovou hláškou*

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Anubides
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Po reinstalu XP modrá smrt s chybovou hláškou*

Příspěvekod Anubides » 01 říj 2011 02:03

Zdravím. Mám ntb s WIN XP a včera jsem ho zapl, najel z režimu spánku, ale v tom mi vypadl proud a když jsem zkoušel po chvilce zapnout ntb, winy nenajeli. Ok, byl nutný reinstal. Ovšem po reinstalu, kdy WINy najedou do okna "Spouštění systému Windows" a už už to vypadá, že naskočí plocha, se objeví modrá obrazovka, na které je jakýsi výpis chyby STOP, pod tím je: "Proces systému Windows SubSystem neočekávaně skončil se stavem 0xC0000005" Systém byl vypnut.
A pod tím textem běží memtest automaticky a pak restart. Ví někdo O CO GO?

Aktualizace: Jakmile zapnu v BIOSU AHCI podporu, tak mi ntb nenajede ani na logo WIN. S vypnutou AHCI se dostanu alespoň skoro na plochu.

Děkuji.

//kdybys příspěvek pojmenoval Problém se startem WIN XP, nebyl by to příliš chytrý název tématu, ale dalo by se uhádnout alespoň přibližně O CO GO. Název Něco pro fajnšmekry od WIN XP.. se ale zařadil v TOP TEN nejhloupějších názvů tématu na jedno z předních míst

//přejmenováno

//mmm
Skříň: noname - Procesor: AMD Ryzen 5 2600 - Paměť: 8GB DDR4 - HDD: 1x 120 GB SSD a 1x 256 GB - Grafika: MSI RADEON RX580 8 GB ARMOR - OS: WIN 10 PROFESSIONAL OEM - Klávesnice: Trust silent - Myš: Genius Scorpion
Sluchátka: Lewitz HP710 a Intezze cliq.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Po reinstalu XP modrá smrt s chybovou hláškou*

Příspěvekod guest » 01 říj 2011 09:39

Mohlo by se jednat o vadnou RAM či poškozený systém. Zkontroluj RAM memtestem. Také můžeš zkusit opravit systém z instal. CD XP.

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 01 říj 2011 11:15

Pokud ti nedělá problém angličtina, tak mrkni sem.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

samael.35
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samael.35 » 01 říj 2011 12:12

Podľa toho čo si opísal sa jedná o vadnú ram . Vymeň ram a reinštaluj (vlastná-čistá inštalácia) systém!
samael.35

Anubides
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Anubides » 01 říj 2011 12:44

Anubides píše:Zdravím. Mám ntb s WIN XP a včera jsem ho zapl, najel z režimu spánku, ale v tom mi vypadl proud a když jsem zkoušel po chvilce zapnout ntb, winy nenajeli. Ok, byl nutný reinstal. Ovšem po reinstalu, kdy WINy najedou do okna "Spouštění systému Windows" a už už to vypadá, že naskočí plocha, se objeví modrá obrazovka, na které je jakýsi výpis chyby STOP, pod tím je: "Proces systému Windows SubSystem neočekávaně skončil se stavem 0xC0000005" Systém byl vypnut.
A pod tím textem běží memtest automaticky a pak restart. Ví někdo O CO GO?

Aktualizace: Jakmile zapnu v BIOSU AHCI podporu, tak mi ntb nenajede ani na logo WIN. S vypnutou AHCI se dostanu alespoň skoro na plochu.

Děkuji.

//kdybys příspěvek pojmenoval Problém se startem WIN XP, nebyl by to příliš chytrý název tématu, ale dalo by se uhádnout alespoň přibližně O CO GO. Název Něco pro fajnšmekry od WIN XP.. se ale zařadil v TOP TEN nejhloupějších názvů tématu na jedno z předních míst

//přejmenováno

//mmm

Za název se tedy omlouvám, ale povětšinou když napíšu to, co Ty navrhuješ, tak skoro nikdo moc neodpoví.

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Říj 2011 12:46) ---

samael.35 píše:Podľa toho čo si opísal sa jedná o vadnú ram . Vymeň ram a reinštaluj (vlastná-čistá inštalácia) systém!

Vyměň RAM...Ty to říkáš, jak kdyby RAMka byla běžný software na netu :-D Dočetl jsem se, že pravděpodobně to spouští vadná RAM, tak asi jo. Nicméně, je to notebook Fujitsu Siemens Lifebook z roku 2005, to nevím zda seženu do něj RAM :-D Snad jo. Napíšu až něco vymyslim.

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Říj 2011 13:31) ---

Koupim novou RAM, ale nevím teda jakou přesně, bo v recenzi jsem z toho jelen...
V popisu notebooku je RAM uvedena takto:
1GB DDR2-533, CL4 (2x 512 MB)
Ale v recenzi píše o 1GB DDR-2533 SDRAM..??? :-))
Děkuju.
Skříň: noname - Procesor: AMD Ryzen 5 2600 - Paměť: 8GB DDR4 - HDD: 1x 120 GB SSD a 1x 256 GB - Grafika: MSI RADEON RX580 8 GB ARMOR - OS: WIN 10 PROFESSIONAL OEM - Klávesnice: Trust silent - Myš: Genius Scorpion
Sluchátka: Lewitz HP710 a Intezze cliq.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Modrá smrt - nový pc
    od Arnold91 » 26 říj 2024 14:52 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    5
    4289
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    27 říj 2024 10:25
  • Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
    od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem
    5
    2240
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 21:29

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”