časté problikávání monitoru
časté problikávání monitoru
Ahoj, mám takový problém. Mám starší pc, který využívám převážně na sledování filmů, ale odešla mi na něm grafika. Tak jsem tam dal grafiku z jiného pc (ještě starší
), přeinstaloval OS, nainstaloval drivery, ale když pustim jakékoliv video (přehrávač, youtube, etc) tak žačne monitor problikávat (jakoby se vypínal a zapínal) a to dělá po celou dobu. Jakmile video vypnu, tak to přestane. Stává se mi to i u her. Nevíte co s tím?

-
- Pohlaví:
Re: časté problikávání monitoru
Vítej na PC-Help.
Možná špatná obnovovací frekvence. Co je to za monitor a grafiku?
Možná špatná obnovovací frekvence. Co je to za monitor a grafiku?
Monitor je lcd, LG ale typ nevim a grafika je geforce fx 5200 
Edit: a děkuji za uvítání :)

Edit: a děkuji za uvítání :)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Může to být nevhodným ovladačem grafické karty, tak zkus jiný. Ne vždy je ten nejnovější také nejvhodnější pro konkrétní GK. Máš na LCD monitoru nastavené nativní rozlišení a snímkový kmitočet, který je zpravidla 60 Hz?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Rozlišení mám 1024 x 768 pix a obnovovací frekvenci 60 Hz, pokud sem to správně pochopil. Zkusim tedy najít jiný driver :-) Jinak včera se mi ještě stalo, že se monitor sám od sebe vypnul a už nešlo nic dělat, jenom restart...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš-li tu možnost, vyzkoušej jiný monitor (třeba půjčený jen na ten test od kamaráda) a tím zjistíš, zda je problém v monitoru, nebo v grafické kartě.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
vrátil jsem tam zpátky tu starou (geforce fx 5700
) a vypadá to že funguje, nejspíš to bylo základní deskou (mám dvě stejné) a mezitim jsem je vyměňoval. Akorát na té grafice není větráček, který se zasekl a už se netočil...vyměnil jsem ho za jiný ale evidentně tam nepasuje přesně. Hluk mi nevadí, není to zas tak zlý, spíš jestli to vydrží aspoň měsíc, nějak víc to zatěžovat nebudu (jen filmy) a za měsíc si koupim nový asi 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1717
-
od Vondrys
Zobrazit poslední příspěvek
03 srp 2024 11:50