nechce se spustit windows, problem HW nebo SW?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

amadeus
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

nechce se spustit windows, problem HW nebo SW?

Příspěvekod amadeus » 01 říj 2011 20:56

ahoj všichni,

po výměně zdroje minulý týden se vyskytl nový problém. Ráno jsem chtěl zapnout počítač, mám dva monitory (jeden zapojen HDMI kabelem a druhý klasicky), ten zobrazovaný přes vga se nechtěl zapnout. Usoudil jsem, že je to monitorem a odpojil jsem ho. Vše fungovalo v pořádku.

Večer jsem chtěl přemístit počítač do obývacího pokoje, abych se v pohodlí poodíval na film. Počítač jsem zapojil a zapnul, vše bylo jak má. Mám reproduktory v monitoru, tak jsem potřeboval propojit jej s pc. To jsem udělal, ale po chvíli začaly problémy. Vypadl obraz, ale zvuk ještě hrál. To mi bylo divné, tak jsem zkusil zapojit obyč vga kabelem, ale stejný problém.

Když se mi najednou podařilo zobrazit plochu, bylo na ní pouze pozadí bez ikon a v jiném rozlišení. Počítač jsem vypnul a zapnul, ale po chvíli načítání windowsů vyskočila na monitoru hláška "žádný signál". V nouzovém režimu počítač spustit dokážu, ale normálně ne.

Harddiskem to asi nebude, tipoval bych to na grafickou kartu a také si nemyslím, že by za to mohl nový zdroj.

Díky za rady

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Říj 2011 21:34) ---

tak jsem problém dokázal vyřešit... v obýváku jsem připojil monitor do konektoru, ve kterém byl druhý monitor a tím se pomotal ovladač grafiky, v nouzáku jsem ovladače odinstaloval a ted se počítač zapnul v pořádku :))

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Říj 2011 23:03) ---

tak problém nakonec stále nevyřešen.. zkouším odinstalovat ovladače grafické karty, jestil to pomůže (používám driver sweeper), ale stále nic... pokouším se také pomocí driver sweeperu odinstalovat nastavení grafiky, ale bez výsledku... už vážně netušim co s tim. formátovat disk se mi vůbec nechce
Naposledy upravil(a) amadeus dne 02 říj 2011 11:55, celkem upraveno 1 x.

Reklama
amadeus
nováček
Stav:

Re: nechce se spustit windows

Příspěvekod amadeus » 02 říj 2011 11:44

ještě aktualizuji svůj problém... netuším jestli se jedný o problém s HW nebo SW, takže pokud jsem dotaz zařadil špatně, tak se omlouvám.

Nicméně jakákoli instalace ovladačů při běžném spouštění způsobí, že po načítání windowsů monitor zobrazí hlášku "žádný signál", pomůže pouze odinstalování ovladačů nebo spuštění v nouzáku.

Možná je celý problém způsoben tím, že jsem monitor zapojil do druhého konektoru na kartě.

amadeus
nováček
Stav:

Re: nechce se spustit windows, problem HW nebo SW?

Příspěvekod amadeus » 02 říj 2011 12:21

odkazy jsou to zajímavé, ale neřeší můj problém... neřeším problem, že mi nejdou dva monitory, ale že s nainstalovanými ovladači grafické karty se nespouštějí windows, respektive po loadovaní naskočí na monitoru hláška "žádný signál". A OS mám windows 7 64 bit.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 02 říj 2011 12:25

Co to zkusit obráceně?Nech jen hlavní monitor-přeinstaluj ovladače grafiky a pak udělej to co je v odkazech.

amadeus
nováček
Stav:

Příspěvekod amadeus » 02 říj 2011 12:28

já už mám připojen pouze hlavní monitor, ten druhý jsem už odpojil. tenhle celý problém vznikl az nekolik hodin po tom odpojeni monitoru, nemyslim si, ze by to mohlo mít vliv.. procedura, kterou delam je, ze se dostanu do nouzáku, v něm odinstaluju všechny ovladače, pak restartuju, dostanu se do windows, v nich stahnu ovladace a nainstaluju, vypnu a pak zapnu, ale windows se nenactou... no a tak to jde porád dokola

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 02 říj 2011 12:40

Bod obnovy
http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows-vista/Using-Last-Known-Good-Configuration
záloha disku(jestli děláš)
nezkoušel jsi vyndat grafiku?

amadeus
nováček
Stav:

Příspěvekod amadeus » 02 říj 2011 12:44

Grafiku jsem vyndal a checknul hned a žádné viditelné poškození. Teploty jsem kontroloval a byly v normálu. Poslední známou konfiguraci jsem nezkoušel, ale myslim, že ta mi taky nepomůže. Já si myslim, že právě potřebuju to nastavení změnit, aby se ovladače z grafiky včetně nastavení vyčistily. Poslední konfiguraci vyzkoušim, ale nemyslim si že pomůže.

--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Říj 2011 13:05) ---

tak obnovení ze zálohy nepomohlo... po obnovení jsem nainstaloval nové ovladače a problém byl stejný. myslim si, že ta poslední fuknční konfigurace je pro počítač ta, kdy se normálně načetly windowsy, bez ohledu na ovladače. Já vidím problém v ovladačích, nebo jejich nastavení, nevím ale jak na ně.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 02 říj 2011 13:35

Tak pořádně ten ovladač odinstaluj a vyzkoušej nějaký starší,který pak aktualizuješ.

amadeus
nováček
Stav:

Příspěvekod amadeus » 02 říj 2011 15:43

ovladač jsem pomoci driver sweeperu kompletně vymazal. nainstaloval jsem místo nejnovější verze 280 nejstarší dostupnou 197 a efekt byl naprosto stejný

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 02 říj 2011 16:17

Pokud máš tu možnost, půjč si třeba od kamaráda nějakou GK, která jde do základní desky a tak ji otestuj. Je možné, že odešla GK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

amadeus
nováček
Stav:

Příspěvekod amadeus » 02 říj 2011 16:21

vyzkoušim, minulý týden jsem měnil zdroj... je možné že to je způsobeno tím?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”