Vypínání monitoru

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Rigel
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Vypínání monitoru

Příspěvekod Rigel » 02 říj 2011 14:16

Ciao, měl bych tu dotaz, jak se zbavit viru. Funguje tak, že když se dostanu na známé stránky/programy, obrazovka mi začne černat, až zčerná úplně. Abych něco opět viděl, musím vypnout a znovu zapnout monitor. Pak se to opakuje asi každých 6 sekund (vlastně i teď při pasní nevidím na to, co píšu...) Monitor černá u stránek typu Facebook, YouTube, Google, Seznam a vypíná se při zobrazení plochy, Správci úloh, Průzkumníku Windows, Skype, Avast,... Nechal jsem Avast naplánovat test před startem operačního systému, ale jaksi nedokázal virus najít... Tento virus ale zasahuje i hlouběji, nekdyž jsem spustil BIOS, i při jeho běhu se mi obrazovka vypla. PC jsem pak protáhl přes CCleaner, bohužel to stále nefunguje... nevíte tedy někdo, jak se tohoto viru zbavit? je totiž docela otravný...

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Vypínání monitoru

Příspěvekod Pic » 02 říj 2011 16:10

Nejspíše to není virus, ale závada grafické karty. Podívej se do bedny, zda GK dobře sedí v soklu a i případné dodatečné napájení. Zkontroluj také, zda se točí ventilátor. Zbav také chladič a ventilátor vyfoukáním od prachu. Stejný problém je asi i v nouzovém režimu, že ano?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Rigel
nováček
Stav:

Příspěvekod Rigel » 02 říj 2011 16:43

ano, je... to mi na tom prave taky nesedelo, kdyz jsem mel poslene viry, vubec nic se v nouzovem rezimu nedelo... ale spis je zvlastni, ze kdyz se divam na serial nebo hraju jednu online hru, obraz se nevypina... ale zkusim to, dekuji za radu ;)

Rigel
nováček
Stav:

Příspěvekod Rigel » 02 říj 2011 18:18

No, otevřel jsem skříň, oprášil komp, zasunul pořádně grafiku, vyčistil větráček grafiky, perfektně připojil kabel k monitoru, ale po zapnutí mi znovu obrazovka zčernala a navíc se i zdá, že teď se mi nevypíná každých 6 sekund, ale každé 2... Nemáte ještě někdo nějaké řešení, které by neznamenalo koupit novou grafiku?

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 05 říj 2011 09:32

V nouz. režimu je to stejné?
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 05 říj 2011 09:43

Zkus jinej monitor / jinou GK / jinej signálovej kabel k monitoru.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”