Dobrý den, mám problém s mým PC. Při spuštění se normáolně načítá, do BIOSU se také dostanu, ale jakmile by se mělo objevit logo Windows a pod ním čárka (načítání), tak se objeví černá obrazovka a nic se neděje. Když zmáčknu tlačítko na zapínání/vypýnání, okamžitě se počítač vypne. Mám originální Windows XP, ale CD jsem ztratil. Díky.
P.S. - jsem laik na BIOS, bootování atd.
Nenačte se Windows XP
Re: Nenačte se Windows XP
No tak to jseš v pr*eli
Zkusil bych CHKDSK nebo spustit widle v nouzovém režimu...

Zkusil bych CHKDSK nebo spustit widle v nouzovém režimu...
Už jen: AMD Athlon X2 5000+;GIGABYTE GA-MA790X-DS4;Bluestorm II 500W;AMD Radeon HD4870 DDR5;Geil 2GB PC6400,Kingston 64GB,WDC 250GB
CHKDSK nevím co je, omlouvám se. A přes nouzový režim to napíše to, co jsem přiložil.
Tvůj problém vyřeší pouze oprava pomocí instalačního disku OS Windows. V prostředí Setupu zvol Recovery Consol stiskem klávesy R. Mělo by to pomoci.
Tak jsem našel CD Windows XP. V BIOSU jsem nastavil jako First Boot Device CDROM a po zmáčknutí Save & Exit Setup se počítač restartoval. Po restartu se to začalo "instalovat", ale já jsem najel do konzoly pro zotavení a zjistil, že je složitá, chtěl jsem jen opravu, tak jsem konzolu ukončil. Nyní se nemůžu k té instalaci dostat znovu. Poradíte mi ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Říj 2011 19:37) ---
Teď mi to píše disk boot failure , připadá mi, jako by se to CD nemohlo v mechanice roztočit. Ale na tomto počítači CD funguje. Co s tím ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Říj 2011 19:37) ---
Teď mi to píše disk boot failure , připadá mi, jako by se to CD nemohlo v mechanice roztočit. Ale na tomto počítači CD funguje. Co s tím ?
Mělo by se ti na monitoru zobrazit "instalaci spustíte libovolnou klávesou....." => spusť. Když spustíš instalaci, tak to nech načíst a pak si nainstaluj další windousy. Pokud ale nechceš mít na discích humus, doporučuji zálohovat systémový disk, zformátovat jej(před instalací v instalátoru) a nahrát nový,čistý systém...
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Říj 2011 19:43) ---
Načte se ti v POST systémový disk?
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Říj 2011 19:43) ---
KoubaXXX píše:Teď mi to píše disk boot failure , připadá mi, jako by se to CD nemohlo v mechanice roztočit. Ale na tomto počítači CD funguje. Co s tím ?
Načte se ti v POST systémový disk?
Už jen: AMD Athlon X2 5000+;GIGABYTE GA-MA790X-DS4;Bluestorm II 500W;AMD Radeon HD4870 DDR5;Geil 2GB PC6400,Kingston 64GB,WDC 250GB
Pokud si to nepletu, tak POST je nějaký test při spuštění PC, ne ? Jak se vyvolá, protože mně tam naběhne na zlomek sekundy (jestli to je ono).
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Říj 2011 19:47) ---
A právě to "instalaci spustíte libovolnou klávesou....." se mi objevilo jenom poprvé, a teď bych to potřeboval naběhnout znovu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Říj 2011 19:47) ---
A právě to "instalaci spustíte libovolnou klávesou....." se mi objevilo jenom poprvé, a teď bych to potřeboval naběhnout znovu.
Tak zkus naběhnout do BIOSu a do první nabídky STANDART CMOS FEATURES. Jsou tam řádky, kde by měly být názvy zařízení připojené PATA,SATA (primary master,secondary master, slave atd...) je tam mechanika a HDD?
Jo, jsou tam.
First Boot Device máš CDROM.Zkus nastavit všechny další (second, third, fourth... na "disabled") Pokud to nepomůže, tak je chyba nejspíš na straně CD, nebo mechaniky. Jestli máš, zkus jiný bootovací disk ( např. starší windowsy atd.)
Ta mechanika to CD nebere, to jde slyšet (jakoby se zasekává, jiná CD se nezasekávají), ale před hodinou to šlo, na tomto PC to jde taky bez problémů. Nemám zkusit nějak opravit škrábance zubní pastou (někde jsem to četl)
? i když těch škrábanců tam moc není mi připadá...nešlo by to třeba z flashky ? (jiné CD nemám)

zubní pastou
...nic, co jsem zkoušel nefungovalo...zbytečně vyhozený peníze.
Z flashky? Pokud máš nějaký systém na flashce..možná
Pokud ti jde nastavit v biosu bootovaní z USB(first boot device), nastav.
Všechny nové, i většina starších desek mají BOOT MENU. Při startu pc je na první obrazovce vpravo dole uvedená klávesa (u mě F11), kterou se do toho dostaneš. Pak stačí jen najít USB disk...

Z flashky? Pokud máš nějaký systém na flashce..možná
Pokud ti jde nastavit v biosu bootovaní z USB(first boot device), nastav.
Všechny nové, i většina starších desek mají BOOT MENU. Při startu pc je na první obrazovce vpravo dole uvedená klávesa (u mě F11), kterou se do toho dostaneš. Pak stačí jen najít USB disk...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7841
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30