vyhledání dat v jiné tabulce

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

vacatko
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

vyhledání dat v jiné tabulce

Příspěvekod vacatko » 07 říj 2011 17:26

Ahoj lidi
už si nevím rady, potřebuji udělat korelaci dat. Problém mám v tom jak mu mám říct která data patří k sobě. Funkci korelace znám, ale potřebuji mu říct jak si má najít data. Korelace probíhá v 1listu a data k tomu jsou na 2litu a potřebuji otestovat každý sloupec s každým a ve správném sloupci. Možná je to moc složitě popsané, vše je v přiloženém xlsx. Pokud někdo nezná tuto funkci lze použít SUMA (A+B)jde mi pouze o to jak mu mám říct kde je A a kde B a kolik řádků má počítat.
Moc děkuji
Přílohy
korelace.xlsx
(15.96 KiB) Staženo 19 x

Reklama
Branscombe
Level 3
Level 3
Stav:

Re: vyhledání dat v jiné tabulce

Příspěvekod Branscombe » 07 říj 2011 19:06

Rád bych ti pomohl, ale nevím tak nějak úplně přesně (vlastně vůbec) o co jde při korelaci dat ... :-(
Vzorečky v excelu tak nějak zvládám a proměnné vyhledávání používám denně, ale nějak nechápu co potřebuješ zapsat ...

Tak jestli to můžeš trochu upřesnit nebo možná někdo jiný pochopí co a jak ...

vacatko
nováček
Stav:

Příspěvekod vacatko » 07 říj 2011 20:06

Jde mi o to aby si to dokázalo najít správné sloupečky v Listu2,podle názvu v Listu1 vodorovně a svisle (C6"HAL" a A7"SLB"), to najde v Listu2 a podle toho co je v Listě1 pak udělá korelaci z Litu2.Jinak korelace je CORREL(pole1;pole2). Potřebuji právě nadefinovat ty pole která se budou měnit podle sloupečků a řádků v Listě 1 a najít v Listě2. V příloze je udělaný vzorec ale natvrdo.
Přílohy
korelace.xlsx
(16.29 KiB) Staženo 13 x

Branscombe
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Branscombe » 07 říj 2011 21:25

Tak jsem to nějak zbastlil, do buňky C7 vlož:

Kód: Vybrat vše

=CORREL(NEPŘÍMÝ.ODKAZ("List2!"&ZVOLIT(POZVYHLEDAT($A7;List2!$1:$1;0)-1;"B";"C";"D";"E")&"2:"&ZVOLIT(POZVYHLEDAT($A7;List2!$1:$1;0)-1;"B";"C";"D";"E")&$A$2+1);NEPŘÍMÝ.ODKAZ("List2!"&ZVOLIT(POZVYHLEDAT(C$6;List2!$1:$1;0)-1;"B";"C";"D";"E")&"2:"&ZVOLIT(POZVYHLEDAT(C$6;List2!$1:$1;0)-1;"B";"C";"D";"E")&$A$2+1))

Když nebudeš používat sloučené buňky ve sloupci A, ale co řádek to název (ve sloupci A), tak můžeš vzorec i rozkopírovat ...

vacatko
nováček
Stav:

Příspěvekod vacatko » 08 říj 2011 10:01

Ahoj funguje to dobře jen nevím jak mám nahradit "B";"C";"D"...protože ta tabulka bude mnohem větší, pomohlo by nadefinovat oblast? nebo změnit funkci ZVOLIT za ODKAZ? netuším jak to nahradit. jinak moc dík

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jiné řazení dat ze zdroje v MS Excel na samostatných listech Příloha(y)
    od Rosta_Kolmix » 09 říj 2024 22:06 » v Kancelářské balíky
    12
    7180
    od Rosta_Kolmix Zobrazit poslední příspěvek
    18 lis 2024 20:57

Zpět na “Kancelářské balíky”