Zdravím,
3 věci:
NB: MSI GT683DXR-486CS
Kino: Sony DAV-DZ280
TV: LG 37LH4000
1 dotaz:
Dostanu nějak z NB 6-ti kanálový zvuk do kina? Podle mě ne (teda, alespoň se mi to nepodařilo) ale možná někdo něco najde... :)
Jak na 5.1 zvuk z notebooku do kina?
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak na 5.1 zvuk z notebooku do kina?
no pokud notebook nema odpovidajici zvukovou kartu, v tvem pripade tri vystupni audio konektory tak normalne ne, ale muzes si koupit externi zvukovku do USB a pak by to nebyl problem ale neni to zrovna mala investice. pr.:
Kód: Vybrat vše
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83739
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Mno, jsou zde celkem čtyři konektory. Sluchátka, mikrofon a na co jsou ty dva nevím. je to modrý a šedý a oba jsou stejně označeny.

BTW, tak mě napadá, nenese HDMI 6-ti kanálový zvuk?

BTW, tak mě napadá, nenese HDMI 6-ti kanálový zvuk?
hele to vypada dobre melo by to jit, co mas za OS? jestli windows 7 tak zkus ovladaci panely - hardware a zvuk - zvuk pak vybrat reproduktory - konfigurovat a zvolit moznost 5.1. pripadne bys mel mit predinstalovany nejaky software na ovladani zvukovky v nem by to melo jit nastavit taky ale je to jedno.
no pak je tu otazka zapojeni nejlepsi je vzit treba sluchatka a primo v tech ovladacich panelech je graficky nastroj na zkouseni umisteni reproduktoru tak to postupne ozkouset. ale tipuju ze zeleny budou predni reproduktory, cerny zadni a pak modry subwoofer/stred aby ruzovy zustal volny pro mikofon, ale je treba to vyzkouset
no pak je tu otazka zapojeni nejlepsi je vzit treba sluchatka a primo v tech ovladacich panelech je graficky nastroj na zkouseni umisteni reproduktoru tak to postupne ozkouset. ale tipuju ze zeleny budou predni reproduktory, cerny zadni a pak modry subwoofer/stred aby ruzovy zustal volny pro mikofon, ale je treba to vyzkouset
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Mno, pochybuji, že by měnili barvy konektorů. A nečteš, co tu chci. Kdybych to chtěl poslouchat ve sluchátkách, tak to tu neřešim. Tohle je jen otázka zapojení, respektive na co jsou ty dva konektory. Jeden bude vsup a druhý výstup... ale na co? To co říkáš ty to ale určitě nebude.
ctu ale ty jsi me nepochopil ja myslel abys ty sluchatka pouzil na vyzkouseni ze kteryho vystupu jde ktery kanal.
jinak ty konektory nemusi a ani nejsou zapojeny na pevno a muzou tak menit funkci. defaultni nastaveni pro klasicky stereo je: zelena vystup, modra line in (vstup) ruzova mikrofon, a ten sedy bude podle me v tuhle chvili nevyuzity, pokud ale v nastaveni jak jsem ti popsal zmenis vystup na 5.1, konektory se preprogramuji tak ze budes mit tri vystupy na tri kanaly - predni repro, zadni repro a subwoofer/stred - posledni ctvrty zustane ruzovy na mikrofon jakozto nedulezitejsi vstup.
jinak ty konektory nemusi a ani nejsou zapojeny na pevno a muzou tak menit funkci. defaultni nastaveni pro klasicky stereo je: zelena vystup, modra line in (vstup) ruzova mikrofon, a ten sedy bude podle me v tuhle chvili nevyuzity, pokud ale v nastaveni jak jsem ti popsal zmenis vystup na 5.1, konektory se preprogramuji tak ze budes mit tri vystupy na tri kanaly - predni repro, zadni repro a subwoofer/stred - posledni ctvrty zustane ruzovy na mikrofon jakozto nedulezitejsi vstup.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Mno, koukal jsi vůbec na ty odkazy co jsem sem dal? Jestli ano, tak sis určitě všimnul, že kino nemá vstup před jack konektory...
no tak to jsem si nevsiml, ale aspon vis jak k notebooku pripojit sesti-kanalovy repro klasicky pres jack :-)
ne delam si srandu omlouvam se, ale s timhle tezko rict v ruce jsem to nemel, kazdopadne ta GF GTX 570M by mela umet pres HDMI az 7.1 kanalovy zvuk, druha moznost je ze u toho kina pak pisou neco o USB pripojeni tak je treba to vyzkouset
ne delam si srandu omlouvam se, ale s timhle tezko rict v ruce jsem to nemel, kazdopadne ta GF GTX 570M by mela umet pres HDMI az 7.1 kanalovy zvuk, druha moznost je ze u toho kina pak pisou neco o USB pripojeni tak je treba to vyzkouset

- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
J, to jo... Jenže někde jsem se dočetl, že kino přes USB vstup nedokáže skousnout soubory větší 2 GB... Což mi nevyhovuje a proto pouštím filmy přes NB. Ano, HDMI nese zvuk. Když propojím NB a TV přes HDMI, jede obraz i zvuk přes jeden kabel jenže co si budeme povídat, když mám doma kino o 850W nechce se mi poslouchat FullHD filmy na erárním repru v TV. Proto jsem to propojil ještě kabelem jack-jack do předního vstupu audia na koně. U nějakých ripů to stačí ale když je film s 5.1 zvukem, už je to problém... Kino s TV mám propojené pomocí SCART kabelu a pokud vím, tak na kině je pouze SCART výstup. Sranda je, že když kino nastavím na "TV" mód, běží zvuk z TV přes kino takže jakoby byl ten scart na kině obousměrný... Když ale pustím film přes to HDMI do TV, zvuk už se do kina nevrací...
Když se podívám na specifikaci toho kina, tak tam je napsáno, audio vstup, kolik jich tam je? Budou to na 99% chinch.
Z ntbku dostaneš zvuk buď tím HDMI kabelem, nebo třemi kabely, vedených z jacků (z boku). Každý jack má na starosti jedno pásmo. (zadní reproduktory, přední, a poslední má středový a subwoofer)
Jinak zvuk už z ntbku dostat nejde.
Z ntbku dostaneš zvuk buď tím HDMI kabelem, nebo třemi kabely, vedených z jacků (z boku). Každý jack má na starosti jedno pásmo. (zadní reproduktory, přední, a poslední má středový a subwoofer)
Jinak zvuk už z ntbku dostat nejde.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Audio vstup je tam pokud vím jen jeden a to právě ten jack na předním panelu, který jsem už zmínil...

EDIT: Teď jsem si všimnul, kino vlastní jakýsi Digital Media port pro volitelné připojení dalších multimediálních zařízení, jak jsem se dočetl. Dalo by se toho využít?

EDIT: Teď jsem si všimnul, kino vlastní jakýsi Digital Media port pro volitelné připojení dalších multimediálních zařízení, jak jsem se dočetl. Dalo by se toho využít?
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nedalo, protože to bude nejspíš brát signál vždycky jen z jednoho přípojenýho zařízení. Navíc z 1 vstupu neuděláš 5.1 zvuk.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 5603
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
13 zář 2024 14:32
-
-
Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem - 15
- 6111
-
od mateo-
16 úno 2025 16:09
-
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11573
-
od Mapa111
17 bře 2025 12:12
-
-
- 3
- 2293
-
od falco_dee