Zdravím,
potřeboval bych poradit, jak rozvézt wifi (stačí mi Gčko) v rodinném cihlovém třípatrovém domě.
V přízemí mám router Comtrend (O2 VDSL) VR 3026, ale ten wifi pokryje jen to přízemí.
Do prvního patra mám natáhlý UTP kabel.
Leží mi tu router od TP-Linku TD-W8960NB a switch TL-WR542G.
Poraďte co mám nastavit a jak seřadit.
Jde mít v domě jednu wifi ze třech zářízení součastně - s jedním SSID?
Díky.
Pokud tu už takové téma je, tak se omlouvám, ale hledání mi ho nenašlo.
Wifi ve třech patrech domu
Re: Wifi ve třech patrech domu
Cau,
zalezi na tom co je ve stenach ve stropech.V kazdem dome je to jine.Muzes koupit vykonejsi routr a nechat ho v 1 patre.Treba s timto mam dobrou zkusenost http://tenda.cz/pro-domacnost/wifi-rout ... wan-4x-lan . Pokud nemas ve stropech zelezo myslim ze pokreje vsechny patra.
zalezi na tom co je ve stenach ve stropech.V kazdem dome je to jine.Muzes koupit vykonejsi routr a nechat ho v 1 patre.Treba s timto mam dobrou zkusenost http://tenda.cz/pro-domacnost/wifi-rout ... wan-4x-lan . Pokud nemas ve stropech zelezo myslim ze pokreje vsechny patra.
armovací železo ve stropech nemám, ale mám obavu, že je tam pletivo aby na stropě držela omítka. Bohužel switch TL-WR542G mi z prvního patra do přízemí neprosvítí.
Potřeboval bych mít signál přímo pod switchem což se mi asi s jednou wifi nepovede.
Dům má 10mx10m
Potřeboval bych mít signál přímo pod switchem což se mi asi s jednou wifi nepovede.
Dům má 10mx10m
Nejlepsi je routr pujcit a odzkouset.Prodavaji se routry jako opakovace ktere das nekam do zasuvky.Prijimas z hlavniho routru signal a pod stejnym SSID posilas dal.Nebo muzes zapnout wifi na hlavnim a zaroven mit spustenou v 1 patre wifi taky.SSID muzes pojmenovat treba doma1 doma2.Jedine naco si dej pozor je aby obe zarizeni nejeli na stejnem kanalu.Dal by meli zarizeni mit jiny rozsah IP.Hlavni routr tre (192.168.1.1) a ten TP-Link (192.168.2.1)
tak jak píšeš to mám teď - 2 wifi, ale chctěl bych mít jednu wifi z více zařízení - jde to?
Ano jde pomoci tohodle repeatru http://eshop.kak.cz/zbozi/sij200-d-link ... ender/#all prijme a preposle signal dal navic k nemu muzes dokoupit vykonejsi antenu
a ještě dotaz - dá se ADSL router TP-Linku TD-W8960NB použít jako "switch"? Že bych kabelem přitáhl internet z Comtrendu a zdířky 1-4 a TP-link by to sdílel s dalšími porty a s wifi. Tak joko to dělá TL-WR542G.
Jako switch ano,vypni DHCP a a privod zapoj do jednoho z LAN portu
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 5427
-
od peta501