Příspěvekod AlEDiS » 11 říj 2011 17:10
Můj názor je:
Trenky.Plenky
1.Není pravda že žádná hra nevyužije 8GB RAM !!! Příkladem je Metro 2033 a nemůžete vědět jestli majitel v budoucnu nebude třeba renderovat video nebo dělat v PS či 3DSMaxu atd...
2.Podrobné testy dokazují ,že Radeon 6950 je rozhodně výkonější a kdo tomu nevěří ať si o tom něco přečte.
3.Zdroj je základní čast pc bez níž nemůže pracovat, proto se vyplatí do předu si rozmyslet, jak výkonný zdroj budete potřebovat.Například já mám: základní desku socket 1156 ,starý procesor Intel i5 760 přetakt. 3,5 ghz.; ram 8 gb podtakt na 1033 z 1333 mhz.; NVIDIA GeForce 560Ti; CPU FAN s dvěma ventilátory 2200RPM; HDD SATA 6gb/s, 1TB ; další drobnosti jako mechanika,ssd...Opravdu nikdy nemůžete vědět jak své PC vylepšíte a je nutné si dopředu rozmyslet všechny možné upgrady, aby vám vystačil zdroj !!!Upozorňuji, že mi nestačí na této sestavě zdroj 620W s 90% účiností !!!Samodřejmě na sestavu co tady teď řešíme by zdroj 800W byl jako nejvyšší záloha.A takový rozdíl v ceně zas není, aby se nevyplatil !!! Je možné, že za několik měsíců bude majitel zdroj měnit nebo pozdeji, záleží na osobních představách, mimochodem já osobně bych pod 600w rozhodně nešel u této sestavy !!!
d1amond
1.520W na tom by to šlo, ale bez možnosti upgrade, to bych se bál a vůbec nemá cenu skládat sestavu na tak slabém zdroji, když za pár stovek víc může být 600w nebo 800w !!! A ještě při plné záteži !!! Musíte myslet dopředu, majitel budě třeba potřebovat více prostoru koupí si nové hdd a pka bude chtít přetaktovat CPU, koupí nový chladič, vzápětí pustí BF3 na plné detaily a jde do blue-screenu.S prominutím, abych ušetřil pár stovek bych neriskoval takovéhle potíže, když je to naprosto nesmyslné do sestavy za 20k !!!O tomto by se dalo diskutovat jen se 100% představou o všech možnostech využití.Zkrátka můj názor je, že člověk co skláda pc za tisíc není natolik chudý, aby nemohl přidat pár stovek pro kvalitní zdroj a mít rozšířené možnosti do budoucna, než mít samé potíže - část tohoto textu vycházi i z mé vlastní zkušenosti, proto apeluji na zájemce o tuto sestavu, aby trval alespoň na 600W zdroji,pamatujte vjetšina je s 80% účiností !!!Mimochodem klasick8 žárovka přeměňuje na světlo pouh7ch 10% energie !!!
PS:Možná nemám takové znalosti a praxi jako vy, ale mám přehled a nějáké zkušenosti !!!, sestavu bych nechal na mojí poslední verzi s 600W zdrojem, který nejspíš podle mého odhadu majiteli postačí, ale níž by rozhodně nešel a mimochodem mé 4 roky staré PC jede na 600W s 30% rezervou takže si opravdu nemyslím, že je to moudré !!! A na závěr toto forům na mě působí dojmem, že ve vyšších místech jsou lidé určitého názoru a proto nepřímo nespravedlivě odsuzují jiné, kteří jejich názor nesdílí, můžete mi dát kldině BAN, toto byl pouze můj názor a můžete si myslet co chcete, já už se k tomuto tématu nebudu vyjadřovat a považuji ho za uzavřené !!!