Problém PC s WinXP je ten, že se nelze nikam přihlásit (email účet a další, kde potřeba vyplnit nick a heslo) a to i když jsou správné. Problém způsobuje firewall ZoneAlarm. Po jeho vypnutí je vše ok. Dle sousedky a jejíž PC se jedná, to způsobil syn, který na něco kliknul, ale neví na co. Marně hledám ve firewallu, co to blokuje. Blokovány jsou všechny prohlížeče. Zatím jsem ZA vypnul a zapnul ve Windows.
Neraďte laskavě ať přeinstaluji ZA, právě do toho se mi nechce, protože syn sousedky zase někde klikne a bude to stejné. a tak to beru jako poslední možnost. Stejně tak neberu ať jim nainstaluji jiný firewall. Dík za konstruktivní rady se znalostí věci.
Nelze se nikam přihlásit!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nelze se nikam přihlásit!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- samael.35
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nelze se nikam přihlásit!
ZA síce nepoužívam ale určite tam čosi zaškrtol a preto blokuje IP jej počítača kukni na nastavenie ZA snád nájdeš čo hľadáš: http://extrawindows.cnews.cz/jak-na-nas ... -zonealarm
samael.35
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jde mi právě o to čosi, to nemohu nalézt a ne o návod.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Zkusil si smazat všechny cookies?
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ano! Vyčištění PC (tedy i dočasných souborů) i registrů. Zkontrolováno nastavení prohlížečů i nainstalování nového a i tam blok. Po vypnutí ZA, vše jede. Pc je bez virů a jiné havěti. Některé nastavení ZA to prostě blokuje, ale nemohu za boha přijít, které. Jinak vše bez problémů, ale jakmile je třeba se někde přihlásit, tak to blokuje. Dětičky dokáži někdy občas nastolit zapeklité problémy na PC.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Stáhni si OTL by OldTimer
na plochu. Ujisti se , že máš zavřena všechna ostatní okna a poklepej na ikonu OTL.Nahoře v okně pod Výstup klikni na minimální výstup.Pod Běžné registry změň na Vše. Zatrhni Kontrola na havěť “LOP“ a Kontrola na havěť “ Purity“ . Klikni na Prohledat. Všechny ostatní nastavení ponech jak jsou. Sken může trvat dlouho, až skončí otevřou se dva logy:
OTL.Txt
Extras.Txt
Jsou uloženy ve stejném místě jako OTL. Oba logy sem prosím zkopíruj.
na plochu. Ujisti se , že máš zavřena všechna ostatní okna a poklepej na ikonu OTL.Nahoře v okně pod Výstup klikni na minimální výstup.Pod Běžné registry změň na Vše. Zatrhni Kontrola na havěť “LOP“ a Kontrola na havěť “ Purity“ . Klikni na Prohledat. Všechny ostatní nastavení ponech jak jsou. Sken může trvat dlouho, až skončí otevřou se dva logy:
OTL.Txt
Extras.Txt
Jsou uloženy ve stejném místě jako OTL. Oba logy sem prosím zkopíruj.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Sice tenhle nemám(příznivce comoda)podívej se jestli nevytvořil nějaké pravidlo,které blokuje net.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
jaro3 - přístup k uvedenému Pc budu mít až zítra odpoledne, tak to sem pak vložím. Díky.
richchie - přístup na net není blokován, všechny stránky jsou jinak funkční. Přečti si znovu, co jsem psal.
richchie - přístup na net není blokován, všechny stránky jsou jinak funkční. Přečti si znovu, co jsem psal.
-
- Pohlaví:
Pic také mám ZA a tak jsem prolezl nastavení, ale to je tak obsáhlé že těžko ten problém identifikovat, resp. najít tu příčinu. Tam na jedno kliknutí jde bloknout celý web, ale je fakt že dětičky jsou šikovný. Nicméně pokud to jaro3 odblokuje, pak to bude v podstatě stejné jako reinstalace,protože ten mechanizmus který to způsobil nebude znám.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem četl co píšeš a tak to zkrátím,když není pochopená celá věta.Podívej se jestli nevytvořil pravidlo,které brání přihlášení.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zatím nemám přístup k tomu PC, protože sousedka je zatím spokojena, protože PC zatím jede na firewall OS Windows. Ale hodinu jsem čuměl, zda tam není něco blokováno, ale nic jsem nenalezl. Počkám dokud se sousedka neozve, pokud se vůbec ozve. Nejdříve honem honem a dnes nemá čas a prý to nespěchá, když to chodí. Vysvětlujte něco pohledné pravé blondýnce. Takže možná zde zase přibude jeden nevyřešený problém. Díky všem!
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”