svchost.exe zatěžuje PC
svchost.exe zatěžuje PC
Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám nově nainstalované Win7 a hned ze začátku mám v procesech několikrát svchost.exe a to mi zpomaluje PC. Mohl by někdo poradit co s tím? Děkuji
-
- Pohlaví:
Re: svchost.exe zatěžuje PC
Vítej na PC-Help!
Že je spuštěný vícektát je zcela běžné, proč myslíš že zpomaluje PC?
Že je spuštěný vícektát je zcela běžné, proč myslíš že zpomaluje PC?
Už se mi to stalo jednou, počitač se hodně sekal tak jsem to přeinstaloval. Nikdy předtím jsem to tam neměl. Tak zatím zkusím na něm normálně pracovat jestly se to teď třeba nezlepší...
-
- Pohlaví:
Co je svchost.exe?
Svchost.exe je proces ve vašem počítači hostící nebo obsahující další samostatné služby, které systém Windows používá při vykonávání různých funkcí. Například program Windows Defender používá službu, která využívá proces svchost.exe.
V počítači může být spuštěno několik výskytů procesu svchost.exe a každý z těchto výskytů obsahuje jiné služby. Jeden výskyt procesu svchost.exe může hostit jedinou službu pro určitý program, zatímco další výskyt může hostit několik služeb vztahujících se k systému Windows. Chcete-li vědět, které služby jsou spuštěny v rámci určité instance procesu svchost.exe, použijte program Správce úloh.
Svchost.exe je proces ve vašem počítači hostící nebo obsahující další samostatné služby, které systém Windows používá při vykonávání různých funkcí. Například program Windows Defender používá službu, která využívá proces svchost.exe.
V počítači může být spuštěno několik výskytů procesu svchost.exe a každý z těchto výskytů obsahuje jiné služby. Jeden výskyt procesu svchost.exe může hostit jedinou službu pro určitý program, zatímco další výskyt může hostit několik služeb vztahujících se k systému Windows. Chcete-li vědět, které služby jsou spuštěny v rámci určité instance procesu svchost.exe, použijte program Správce úloh.
Ve správci úloh zjisti umistění daného procesu ( Pravým kliknutím - Vlastnosti). V případě, že se nebude nacházet ve složce C:\Windows\System32 , je velká pravděpodobnost, že se jedná o vir. Antivirový program by ti měl podezdření potvrdit a nebo vyvrátit. Případně přejít ke službě ( kliknutím pravého tlačítka - Přejít ke službě ), a hledat potíž tam.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”