Poraďte nový notebook do 20.000,- Kč
- Branscombe
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Poraďte nový notebook do 20.000,- Kč
Ahoj, poraďte mi prosím notebook do 20.000,- Kč. Chtěl bych něco výkonného, abych si na tom i zahrál FIFU12, mělo by to být včetně Win7, displey matný 1600x900, klidně větší než 15,6" .. HDD asi nejraději 7200 otáček ... Díky předem za všechny nabídky ...
- Branscombe
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Poraďte nový notebook do 20.000,- Kč
Notebooky nejsou a nikdy nebyly na hraní her, ať si marketingová oddělení říkají co chtějí!
Jestli si chceš opravdu zapařit, pořiď si klasické PC!
Pokud bys přecejen chctěl "herní" notebook, tak s matem je výběr složitější... a musíš ještě pár tisícovek přihodit...
A Rozhodně (ne raději) ber HDD s 7200 ot/min, Ve spojení s 2GB grafikou a nějakým rychlejším procesorem by měl NB šlapat...
V matu ale se "slabší" grafikou je tu nové Vostro od DELLu http://www.mironet.cz/dell-vostro-3550- ... +dp134686/
V lesku s "herní" grafikou pak Lenovo a DELL XPS
http://www.mironet.cz/lenovo-ideapad-v5 ... +dp155498/
http://www.mironet.cz/dell-xps-15-15-6q ... +dp133690/
Na těhhle dvou ti už něco na střední detaily pojede... Osobně bych si vzal XPS nebo napsal do DELL, ať ti dají cenovou nabídku na tvoje požadavky třeba nějaké Vostro vymyslí...
Ale slovní spojení "herní" a "notebook" je opravdu jen a jen MARKETING!!!
Jestli si chceš opravdu zapařit, pořiď si klasické PC!
Pokud bys přecejen chctěl "herní" notebook, tak s matem je výběr složitější... a musíš ještě pár tisícovek přihodit...
A Rozhodně (ne raději) ber HDD s 7200 ot/min, Ve spojení s 2GB grafikou a nějakým rychlejším procesorem by měl NB šlapat...
V matu ale se "slabší" grafikou je tu nové Vostro od DELLu http://www.mironet.cz/dell-vostro-3550- ... +dp134686/
V lesku s "herní" grafikou pak Lenovo a DELL XPS
http://www.mironet.cz/lenovo-ideapad-v5 ... +dp155498/
http://www.mironet.cz/dell-xps-15-15-6q ... +dp133690/
Na těhhle dvou ti už něco na střední detaily pojede... Osobně bych si vzal XPS nebo napsal do DELL, ať ti dají cenovou nabídku na tvoje požadavky třeba nějaké Vostro vymyslí...
Ale slovní spojení "herní" a "notebook" je opravdu jen a jen MARKETING!!!
- Branscombe
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Díky za rady .. Potřebuji notebook a nemám kačky na to koupit si levný NTB a PC k tomu ...
Nevím proč, ale na matný display se mi kouká líp. Hranice 20.000,- Kč je maximální a z her bych chtěl opravdu jen FIFU 12 :-/
Nevím proč, ale na matný display se mi kouká líp. Hranice 20.000,- Kč je maximální a z her bych chtěl opravdu jen FIFU 12 :-/
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Doporučil bych HP G72. Nevím, zda se dá ještě sehnat, já ho kupoval loni. Vyšel mě na nějakých 17, teď už bude beztak za 14 nebo míň.
Optické kabely a rozvaděče jsou dnes běžnou součástí nejrůznějších zařízení.
Tak si kup na fifu PS3 a za zbytek "normální" NTB s matným displejem... Nejspíš nějaké Lenovo... Na něco se ti kouknu...
Na mat se samosebou kouká líp, když se ti v něm nic neleskne...
Na mat se samosebou kouká líp, když se ti v něm nic neleskne...

- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na hry třeba MSI GE620DX-457CS, i5 s GT555M udělá dost práce.. 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Našel sem obdobu toho 17" z druhého příspěvku, nemá sice tak vysoké rozlišení, ale jinak vše ostatní OK...
http://www.mironet.cz/hp-probook-4530s- ... +dp155720/
Trochu si dovolím reagovat i na Spyka nade mnou... Pokud má ten notebook vydržet alespoň 5 let, tak bych se díval na DELL, Lenovo, popř. HP, možná i Toshibu nebo Sony (ale Vaio je spíš pro ženský)...
Pokud chceš jezdit do (třeba i bleskového) servisu, vyber si Acer, MSI, asus, fujitsu, Samsung...
Sám mám původní Vostro 1500 (kdy ještě dell u nás neprodával v obchodech, ale už je montované v Polsku) a nechovám se k němu zrovna vybíravě, denně cestuje, párkrát i spadlo na zem a teď po 4 letech sem ho dal akorát pročistit od prachu a koupil větší HDD, jinak šlape jako hodinky... Když se kouknu na ty acery a spol, co tu mají po firmě a každou chvíli se s tím jezdí do servisu, je mi na... Co z toho, že je za pár dní ze servisu zpět, já chci aby fungoval a servis pro něj bylo místo, které nezná... Proto je lepší připlatit pár stovek za značku(tedy kvalitu) a skvělou záruku než jásat nad poměrem cena/výkon, to je parametr o hov**...
Howk...
http://www.mironet.cz/hp-probook-4530s- ... +dp155720/
Trochu si dovolím reagovat i na Spyka nade mnou... Pokud má ten notebook vydržet alespoň 5 let, tak bych se díval na DELL, Lenovo, popř. HP, možná i Toshibu nebo Sony (ale Vaio je spíš pro ženský)...
Pokud chceš jezdit do (třeba i bleskového) servisu, vyber si Acer, MSI, asus, fujitsu, Samsung...
Sám mám původní Vostro 1500 (kdy ještě dell u nás neprodával v obchodech, ale už je montované v Polsku) a nechovám se k němu zrovna vybíravě, denně cestuje, párkrát i spadlo na zem a teď po 4 letech sem ho dal akorát pročistit od prachu a koupil větší HDD, jinak šlape jako hodinky... Když se kouknu na ty acery a spol, co tu mají po firmě a každou chvíli se s tím jezdí do servisu, je mi na... Co z toho, že je za pár dní ze servisu zpět, já chci aby fungoval a servis pro něj bylo místo, které nezná... Proto je lepší připlatit pár stovek za značku(tedy kvalitu) a skvělou záruku než jásat nad poměrem cena/výkon, to je parametr o hov**...
Howk...
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nevíš, co říkáš, pokud vedle sebe stavíš Dell, Lenovo, Sony, HP a Toshibu. A myslím především poslední dva výrobce. Stejně tak postavit MSI mezi vedle Aceru či Asusu není moc vhodné. Netvrdím, že MSI se může kvalitou rovnat Dellu či Lenovu, to jsou špičky, ovšem v této ceně slušně vybavený kus neseženeš. Že si nahodil XPSko za 30k, wauv, to tazateli jistě hodně pomohlo. Na rozdíl od Tebe, já vybíral pouze NTB s nejlepší HW výbavou, od rozumného výrobce a za odpovídající cenu. Od herního NTB (a ano, tento pojem opravdu existuje, podívej se na AW) se nečeká, že takovou těžkou krávu bez výdrže bude člověk denně přenášet. Ano, levnější MSI nejsou žádná sláva, ovšem u těch dražších bych se zase tolik nebál. Z chatrných pantů u starších kusů se třeba již poučili, těžko říct..
Chtít NTB, se kterým budu moct rozbíjet zdi, koupím si staré IBM.

Chtít NTB, se kterým budu moct rozbíjet zdi, koupím si staré IBM.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
U Toshiby sem napsal možná, nemám s ní takové zkušenosti... HP sice do uvedené skupiny nepatří, co se týče kvality, ale zase mají obdobu DELLácké NBD záruky, což je neocenitelné...
Promiň, ale k čemu je ti NTB se skvělou HW výbavou, který vrže, všemožně nefunguje, viklají se mu konektory, přehřívá se, a hlavně displej v ruce prohneš jako papír, to vše jsou "výsady" mnou uvedené druhé skupiny...
Ještě jednou, NTB je na práci, ne na hry, nevěř marketingu! Např. to moje Vostro má gigovou grafiku, procák 2,6, HDD 7200ot a byl sem rád, že sem si trhaně na nejmenší detaily zahrál Mafii II., fifa11 se pomalu ani nechtěla spustit... Byl sem moc rád, když se mi vrátila moje PS3...
Pro tazatele: kup si PS/XBOX + klidně nějaký ACER za 10k na práci a filmy a ještě ušetříš + s konzolí si užiješ daleko víc herní srandy než s NTB!
P.S.: Pokud bych chtěl rozbíjet zdi, tak si koupím outdoorový Panasonic za 150k, s "klitorisovým" IBM nebo s Vostry můžeš max. házet nebo na ně šlapat
P.P.S.: Kolik lidí, tolik názorů a zkušeností, třeba si někdy natrefil na skvělé MSI, netrvrdím, že ne, ale mě jde o tazatelovo dobro, za ty nervy to nestojí...
Promiň, ale k čemu je ti NTB se skvělou HW výbavou, který vrže, všemožně nefunguje, viklají se mu konektory, přehřívá se, a hlavně displej v ruce prohneš jako papír, to vše jsou "výsady" mnou uvedené druhé skupiny...
Ještě jednou, NTB je na práci, ne na hry, nevěř marketingu! Např. to moje Vostro má gigovou grafiku, procák 2,6, HDD 7200ot a byl sem rád, že sem si trhaně na nejmenší detaily zahrál Mafii II., fifa11 se pomalu ani nechtěla spustit... Byl sem moc rád, když se mi vrátila moje PS3...
Pro tazatele: kup si PS/XBOX + klidně nějaký ACER za 10k na práci a filmy a ještě ušetříš + s konzolí si užiješ daleko víc herní srandy než s NTB!
P.S.: Pokud bych chtěl rozbíjet zdi, tak si koupím outdoorový Panasonic za 150k, s "klitorisovým" IBM nebo s Vostry můžeš max. házet nebo na ně šlapat

P.P.S.: Kolik lidí, tolik názorů a zkušeností, třeba si někdy natrefil na skvělé MSI, netrvrdím, že ne, ale mě jde o tazatelovo dobro, za ty nervy to nestojí...
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Gigová grafika ani procák 2,6 neznamená, že máš výkonný stroj na hry. 2,6 už mělo i P4 a integrované grafiky si ukousnou z RAM klidně i giga a půl
Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
MSI GE620DX-457CS si právě koupit soused a celkem mu to jede... 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1756
-
od kasy
Zobrazit poslední příspěvek
01 črc 2024 12:19