Není to dlouho, co jsem připojoval starší interní disk do PC. Při manipulaci jsem PC položil na bok z důvodu lepšího přístupu do skříně, poté úspěšně zapojil disk, připojil do elektrické sítě. Vše vypadalo v pořádku, alespoň do okamžiku, kdy se objevil "podivný zvuk". Nevěnoval jsem tomu pozornost, protože jsem měl za to, že pochází z nově zapojeného disku. Zvuk pocházel avšak z mechaniky, zapomněl jsem, že jsem tam nechal vložené medium počas zapojování disku.
Při každém spuštění PC lupne v DVD mechanice( V přirovnání: zvuk přejíždícího prstu pro hraně notebooku a dopadajícího na stůl, a nebo úder do plátu pily). Mechanika vložená média bez potíží čte, ale rád bych se ujistil ( i když je to neodhadnutelné), zda tato banalita nemůže mít vliv na funkci. Co myslíte?
Lze vloženým diskem poškodit mechaniku při manipulaci s PC?
-
- Pohlaví:
Re: Lze vloženým diskem poškodit mechaniku při manipulaci s
Podle popisu zvuku těžko soudit co se stalo, ale problém může být někde v převodech. Měl jsem tu asi tři mechaniky ve kterých se nějakým nešetrným zacházením rozhodil převod. Jsou tam ozubená kolečka a šnek, pokud to o zoubek přeskočí může to dělat podobný zvuk. Nijak bych se tím netrápil když mechanika funguje.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mechanika by měla umět číst media i na stojato i když na to některé nejsou stavěné. Zkus ji vymontovat a zatřepat s ní třeba tam něco uvázlo.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Podívej se, jestli jsi nepohnul i kabelami mechaniky. Vyndej médium a vlož znovu. Nedělá to harddisk?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7209
-
od Luk4579