Boot CD Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Rudaa
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Boot CD

Příspěvekod Rudaa » 18 říj 2011 16:37

Nemohu pochopit proč při zkopírování souborů z HD na CD se neudělá Bootovací CD. Popíši problém, který řeším celý den. Stáhnul jsem z internetu Active@ Boot Disk 5.0.5. -je to BootDiskDemo-Setup.exe. Po spuštění se udělá Bootovací DVD a hned se samo nastaví vypalování. DVD se vypálí. Restartuji PC, stisknu F11 (mám WIN7), a program Active se spustí. Abych neplýtval nateriálem, udělal jsem to na DVD-RW. Následně jsem to toto DVD okkopíroval na HD a z tohoto jsem to vypálil na CD. Myslel jsem si, že, když to přesně okopíruji na HD, což se mi podařilo a kontroloval jsem velikost a datumy 10-ti souborů- byly stejné na CD, na DVD a i na HD. Přesto z této kopie se nenabootuje PC ale naskočí WIN7. Inu spustil jsem NERO, potom True burner, dále jsem se snažil o další nějaké kopírování, ale stále jsem nevyrobil Boot CD kopírováním. Připomínám, že jsem stále kontroloval soubory a byly přesně stejné. Pokud jsem vložil okopírované CD, restartoval, stisknul F11na duplikátech tak mi naběhly normálně WIN7. Závěr: Co na těch kopiích chybí, že se spustí WIN?
Z přesně stejných okopírovaných souborů na CD nespustím ActiveBoot program. Mohl by mi někdo poradit? Dík za odpověď. Jirsek@email.cz. Můžete i na adresu.

Reklama
Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Re: Boot CD

Příspěvekod Spyke » 18 říj 2011 16:49

Sice chápu Tvůj problém, ovšem již nevím, s čím chceš poradit nebo takhle, co chceš vyřešit. Vždyť, co Ti brání v tom, aby si pomocí zmíněné programu vytvořil tentokrát bootovací CD, místo DVD? :?
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 18 říj 2011 17:07

Pří kopírování na HD se nekopíruje boot sektor. Ten se kopíruje pouze z CD na CD, nebo při uložení iso souboru (což je přesná bitová kopie) na disk, lze vypálit bootovací CD.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Rudaa
nováček
Stav:

Příspěvekod Rudaa » 18 říj 2011 17:13

No čistě je mi divné, že z originálu BootDiskDemo-exe nebo iso udělám Boot CD nebo DVD a toto funguje. Toto CD nebo DVD bych chtěl ale zkopírovat a nejde- jde ale není potom Boot. Mohl bych sice vyrábět více těchto CD, DVD původním způsobem z orig. programu, ale to nechci. Blbost? Nikoliv. Totiž k tomu Bootovatelnému CD, DVD jsem si chtěl přihodit TComander a další nějaké testovací utility pro případnou poruchu nebo potíže s PC. Po nabootování se totiž dostanu i na C: a tam si spustím TCom. a následně bych mohl spustit i další utility. A ehle, jakmile jsem něco přidal na Bootovatelné CD, DVD tak již nebylo Bootovatelné ale spouštěly se WIN7.
Promiňte uvádění případu takto podrobně, ale v diskusích jsem viděl mnohdy i odpovědi nesouvisející s věcí. Nakonec jsem to po dlouhém bádání vzdal a spokojil jsem se s původním Bootovatelným CD. Ale štve mě to, že jsem nezvítězil. Proto píši dotaz.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 18 říj 2011 17:27

bootovací cd musíš načíst jako .iso. A vypálit také jako .iso (v neru obraz disku nebo uložený projekt). Pokud chceš něco přidat, tak musíš najít nějaký iso editor, pomocí kterého do obrazu .iso doplníš třena totalcmd.

Rudaa
nováček
Stav:

Příspěvekod Rudaa » 18 říj 2011 17:42

Nahoře jsem psal, že mi to nebralo Nero ani Burner. Mám jednu vypalovačku a nepodařilo se mi to.
Ještě dotaz. Proč ISO, když jde o tyto soubory: BCDW\ BOOT\ EFI\SOURCES\ _bootDisk.ini _BootDiskWin.IMG BootCat.Ini BootDisk.IMG BOOTMGR? To je kopírování nepřenese? Nebo tam je ještě nějaký skrytý soubor, který není vidět? Všechno jsou nuly s jedničky a to neumí TC nebo průzkumník zkopírovat? Ještě malinko. Program jsem spouštěl z ISO a to mám zase dělat ISO? Tak již tomu vůbec nerozumím.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 18 říj 2011 17:48

Protože je třeba přenést i boot sector. Mysli si že je to podobné jako u HDD nebo FDD. Zkopírováním souborů systém nepřeneseš.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 18 říj 2011 18:29

Obdobné je to na CD.

Obrázek

Obrázek

Rudaa
nováček
Stav:

Příspěvekod Rudaa » 18 říj 2011 19:04

Tak ještě jednou pro objasnění. Spustil jsem BootActive a ten mi nabídnul vypálení bootovacího CD nebo DVD. Při prohlížení vypáleného CD např. v TC tam tedy není vidět Boot, ale je tam? Takže nemohu běžným kopírováním ho nijak dostat na jiné CD?. To musím použít v Neru program a ten tento neviditelný tam dodá nebo přenese? To se mi ale z těchto již rozbalených programů zase stane ActiveBoot.iso? A následně po spuštění mi zase nabídne vypálení na CD nebo DVD? A jsem zase tam kde jsem byl. Pokud je to takto, tak tomu již rozumím a jistě je naše diskuse i přínosem pro ostatní nevědoucí.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 18 říj 2011 19:27

Boot sektor jsou myslím 2 speciální sektory na disketě, CD, DVD, ... harddisku, které řekne OS o boot a nejdůležitější INFO, protože do těch 2 sektorů se celý boot nevejde, musí ho informovat, kde dotáhnout zbytek bootu ... takže ano, musíš nějaký boot dodat a nejspíš (nikdy jsem nedělal) upravit (asi udělá po nastavení i samotné Nero) pro své médium.

frana09
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod frana09 » 29 úno 2012 07:30

Zdravim, nechci zakládat nové téma a potřeboval bych poradit, mám soubor s Windows 7 a potřebuju ho převest abych ho mohl nainstalovat (nabootovat) do pc. Není někde stránka s návodem ? Zkoušel jsem to v neru 10, ultraIso, i deamon tools ale nějak mi to nejde. Díky

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Boot CD  Vyřešeno

Příspěvekod Žbeky » 29 úno 2012 07:56

Neotvírej staré a cizí téma. Tady na "nechci zakládat nové téma" nehrajeme, pěkně si ho založ. Pokud ty WIN ale máš stažené nelegálně, tak se ani nemusíš namáhat
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Secure boot win 11
    od Luk4579 » 23 úno 2025 22:03 » v Problémy s hardwarem
    2
    2663
    od Luk4579 Zobrazit poslední příspěvek
    23 úno 2025 22:39
  • proč nb nebere boot antivir
    od Stenatko » 03 dub 2025 00:19 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    21727
    od Stenatko Zobrazit poslední příspěvek
    03 dub 2025 21:42

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”