Opravná instalace win 7 proff.? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Jehuda
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Opravná instalace win 7 proff.?  Vyřešeno

Příspěvekod Jehuda » 19 říj 2011 13:34

Dobrý den, řeším problém. Potřebuji pomocí instalačního DVD udělat opravnou instalaci (reinstalovat) OS windows 7 proffesional 64bit. U windows XP to normálně šlo, byly tam tři možnosti 1. opravná konzole (dos) 2. oprava již nainstalovaného win XP a 3. nová čistá instalace win XP. U sedmiček jsem ale možnost opravné instalace nenašel. Důvod je ten, že na onom PC je jakási nelegální verze win 7. Dotyčnému jsem sehnal orig. verzi s novým legálním produkt key a slíbil mu pomoci. Nyní jsem ale v koncích, nabídka na změnu produkt key ve vlastnostech PC jaksi chybí (pravděpodobně důsledek nelegálního OS) a v regeditu se moc nevyznám. Myslel jsem, že udělám onu opravnou instalaci a tím napravím (asi záměrně) poškozené či upravené části OS a celý sistém následně vpohodě zlegalizuji. Samozřejmě, že nejjednodušší by byla nová instalace, ale to by znamenalo ztrátu spusty dat. Prosím tedy o Vaši pomoc.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Opravná instalace win 7 proff.?

Příspěvekod Pic » 19 říj 2011 13:47

Vítám Tě na Pc-help! Pravděpodobně jsi nečetl dobře, ale nejspíše vůbec, pravidla tohoto fóra. Lituji, ale problémy s nelegálními programy zde neřešíme. Stejně pomůže jen čistá instalace.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

pavel72
nováček
Stav:

Příspěvekod pavel72 » 11 črc 2012 19:05

Tak ja zrovna resim ten samy pozadavek. Mam pred sebou NB teticky z Ameriky, na nem W7 64bit, EN, sw, ktery nechci preinstalovavat znova a potreboval bych udelat opravnou instalaci. System je legalni, byl koupen s NB.
Jde nejak udelat to co slo v XP? Sedim nad tim uz dva dny. Nejdou ji aktualizace a nepomaha zadny navod z webu. Co s tim udelala nevim, protoze pred tim ji jit musely - jsou tam nainstalovane.

Jehuda
nováček
Stav:

Příspěvekod Jehuda » 11 črc 2012 20:16

Ahoj, jaká verze sedmiček tam je? Home, Proffesional nebo Ultimate?

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 11 črc 2012 20:55

Dle názvu topicu asi Proff jako Proffessional? :wink:
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Jehuda
nováček
Stav:

Příspěvekod Jehuda » 11 črc 2012 21:02

Já vím, ten první původní dotaz je totiž můj. Ptal jsem se ale dalšího co má podobný problém a to Pavel72. To že se ptá v tomto topiku ješte neznamená že má stejnou verzi OS.

dadlou
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod dadlou » 11 črc 2012 21:05

Zdravim i u tohoto systému je možnost opravy.

Oprava systému
Ač neradi, možná se ocitnete v situaci, kdy vás systém odmítá korektně fungovat. Projevovat se to může hned několika způsoby.

Pokud váš systém odmítá nastartovat či přestal po instalaci určitého programu či ovladače fungovat, můžete se pokusit o opravu jedním z nástrojů k tomu určených.

Krok 1. Nastartujte z instalačního disku Windows 7.
Krok 2. Zvolte odpovídající jazykové nastavení a v druhém kroku instalátoru klepněte na Opravit tento počítač.

oprava.png
oprava.png (46.34 KiB) Zobrazeno 1700 x

Krok 3. V dialogu Možnosti obnovení systému pokračujte klepnutím na Další.
Krok 4. Z nabídky nástrojů zvolte ten, jehož popis nejlépe vystihuje aktuální problém. Doporučujeme využít především první dva uvedené.

oprava 2.png
oprava 2.png (40.54 KiB) Zobrazeno 1700 x

Poznámka: V případě nástroje Obnovení bitové kopie systému mějte na paměti, že bitovou kopii lze obnovit pouze na pevný disk o stejné a vyšší kapacitě.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 11 črc 2012 21:18

Spustit instalaci jako upgrade primo z Win? Osobne nezkouseno...
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Jehuda
nováček
Stav:

Příspěvekod Jehuda » 11 črc 2012 21:30

"Dadlou" Pěkně si to zde znázornil ale (oprav mne pokud se mýlím) nepíšeš zde spíš o možnostech záchraného CD vytvořeného přímo ve windows? Tam opravdu taková nabídka existuje. Párkrát jsem si to vyzkoušel na notebooku sestřenice která měla neustále problémy s bootováním při startu notebooku. Možná ale vyšly nové instalační DVD s většími možnostmi.
Jinak Pavle 72 ozvy se mi na Jehuda@seznam.cz a snad ti pomůžu. Tady mi pomoc odmítli kvůli tomu že s nelegálními programy nepomáhají a vůbec je nezajímalo, že se naopak snažím windows legalizovat a tudíž dělat správnou věc a nechali mne tzv. na holičkách. Obrátil jsem se jinam, pomohli mi a dnes vše známému běží naprosto bez problémů. OS je samozřejmě plně legální a nepřišel o žádná data.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 11 črc 2012 22:22

Jehuda píše:Já vím, ten první původní dotaz je totiž můj. Ptal jsem se ale dalšího co má podobný problém a to Pavel72. To že se ptá v tomto topiku ješte neznamená že má stejnou verzi OS.

Takhle to dopadá, když se míchají uživatelé se svými problémy. Linky na témata, apod. nikdo nezkusil. Nevšiml jsem si data příspěvku.

Co se těch "holiček" týká, není to náš výmysl, ale sponzorům se nelíbí, když se řeší nelegální OS.
Co se týká legalizace, tak odpověď jsi dostal jasnou - reinstalace OS. Viz http://www.microsoft.com/cze/legalnisof ... fault.aspx
a jiné legální cesty skutečně nejsou, pokud si to myslíš.
Naposledy upravil(a) d1amond dne 11 črc 2012 22:22, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

pavel72
nováček
Stav:

Příspěvekod pavel72 » 12 črc 2012 00:16

System je W7 professional 64 bit
Moznosti "opravy" systemu z instalacniho DVD jsou spise na situace, kdy to nejede vubec (bitova kopie mi zrusi data a nainstalovane programy - to muzu zrovna spustit recovery ciste instalace z NB). Me to cely jede, akorat nespustim aktualizace ani SP1. Jako by to nekde bylo blokly.
Zkusil jsem i "upgrade" z instalacniho DVD, jenze to je i s integrovanym SP1 a navic mi to pise, ze nemuzu aktualizovat W7 prof na W7 prof (i kdyz jsem setup spustil v rezimu kompatibility jako Vista SP2 (nekde jsem to nasel na webu)).
Tam jsou anglicky Office, nejaky dalsi programy, ktery jsem nikdy nevidel a nevim, jestli k tomu sezenu cisla (od majitelky legalni. bydli ve statech) nebo instalacky.

pavel72
nováček
Stav:

Příspěvekod pavel72 » 14 črc 2012 00:48

Tak, info o stavu situace.
Opravna instalace zrejme jde, nasel jsem DVD, ktere se nechalo pres moznost upgrade spustit jako instalace W7. Ovsem nekde v prubehu to napsalo, ze instalaci nelze provest, nevypadalo to na striktni nemoznost uredne, ale neco je tam asi tak rozes..ny ze ani to neslo. Tim jsem vycerpal pravdepodobne vsechny moznosti a doslo k "reinstalaci" z recovery partisny notebooku.
Diky za Vas cas.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Instalace gpu
    od MIsha1994 » 23 zář 2024 06:41 » v Problémy s hardwarem
    1
    1597
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    23 zář 2024 08:28
  • Instalace windows Příloha(y)
    od lucaso84 » 03 úno 2025 20:57 » v Windows 11, 10, 8...
    34
    7813
    od lucaso84 Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 14:15
  • Windows 11 - instalace
    od Seismosaurus » 21 črc 2024 11:07 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3913
    od Petison Zobrazit poslední příspěvek
    21 črc 2024 14:06
  • Instalace windows HP Z620 Příloha(y)
    od VojtouNerCZ » 31 říj 2024 14:16 » v Windows 11, 10, 8...
    20
    5105
    od VojtouNerCZ Zobrazit poslední příspěvek
    01 lis 2024 10:42
  • Instalace windows 10 oddil Příloha(y)
    od Arnold91 » 21 zář 2024 14:04 » v Windows 11, 10, 8...
    9
    3925
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    21 zář 2024 16:10

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”