Notebook po výměně RAM nevidí DVD. Nevadí jiná frekvence? *
Notebook po výměně RAM nevidí DVD. Nevadí jiná frekvence? *
Zdravím.Měl bych otázku.Mám starýho acera kde byla ram 2krát 256MB 333MHz Cl 2.5.Vyndal jsem je a dal tam 2krát 512MB 266MHz Cl 2.5.Takže jiný MHZ.Je to problém?Ntb normálně běží.Jinak tada nevím jestli to s tím souvisí ale Ntb nevidí mechaniku dvd.Máte nějakou radu?Je to Acer aspir 1500.Moc díky za rady.
Naposledy upravil(a) Myloš dne 21 říj 2011 23:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „ram v notebooku.“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „ram v notebooku.“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Důvod: Oprava nadpisu „ram v notebooku.“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „ram v notebooku.“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Re: ram v notebooku.
Nevadí, jen ty paměti běžej pomaleji ale ten rozdíl stejně nepoznáš. Když tam dáš zase ty starý paměti tak to mechaniku vidí? Je dobře nastavená v BIOSu?
Just Fucking Google It!
starý jsem tam ještě zpátky nezkoušel a do bios se taky nekoukal.Vím jen že jsem instaloval aschampoo burning a když jsem chtěl vypalovat napsalo to nenalezena vypalovačka.Co přesně má bejt v bios nastaveno?Kdyby se nějak uvolnily ty paměti tak by mi asi ntb neukazoval velikost ram.No nevím
-
- Pohlaví:
Já spíš myslel jestli se něco neuvolnilo u té mechaniky, ale nevím jak to tam je zapojený.
aha.No to ale nezjistim protože to já určitě nebudu rozebírat.Zítra odinstaluju ten program a kouknu do bios.Když spustím zprávce hardware tak tam jsou otazníky a napsáno neznámý hardware.myslím že je to ta mechanika.Ještě mě napadlo že mohou chybět ovladače.Asi by to šlo nějak znovu načíst v boisu ale nevím jak na to.A k tomu uvolnění.Ntb se přeci přenáší.Myslíš že by se mohlo něco uvolnit tím že ho otočím vzhůru nohama?
Koukni jestli je mechanika vidět v BIOSu, jestli jo tak ty otazníky, to bude asi ta mechanika.
Just Fucking Google It!
- mircony97
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Hodně podobný notebook sem měl taky, a těma ramkama to asi určitě neudělal, paměti jsou zřejmě uloženy ze spoda, pod plastovou krytkou, a tam nic kromě ramek zničit nebo odpojit nejde
, je dost možný že to rozhodil ten program, jinak rozebrat to neni moc složitý, uvolníš plastový panel s čudly na vypínání a hotkeys, a potom nadzvedneš klávesnici (opatrně-aby jsi neurval kabel), potom jenom odmontuješ pasivní chlazení (ten velký plech. přišroubovaný asi 6 šroubky, a vidíš na mechaniku, a u té bych zkontroloval zda je dobře zapojená. A potom zase vše dohromady
. Ale nejdřív bych zkusil rady nademnou, tj. zkontrolovat Bios, a odinstalovat program, a zkusit si pohrát s ovladačema.

-
- Pohlaví:
Však už si to rozebíral
Tak koukni na tu mechaniku jak je připojená, pokud se zapojí tak ovladače se načtou samy.Vyndal jsem je a dal tam 2krát 512MB 266MHz Cl 2.5.
Já ale měnil ram.To je jen ze spoda plastový kryt.Mechaniku ne.Zkusím ten bios a zítra se ozvu
- mircony97
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
jono, v tom mém bývalém aceru, říkám byl opravdu visuálně a Hw úplně stejný, až na pár drobností jako gk a procesor, ale jinak deskovitě a caseovitě
je to to samý, v loni mě trápilo chlazení a šlo to docela dobře rozebrat
, samozřejmě to šlo taky dobře dohromady. Nevim jak u tebe, ale u mě to byla DVD/CD-RW Pioneer
, ještě k tomu mému návodu, samozřejmě předtím odstran všechny šroubky, protože to je jistěný zezdola a možná ještě pod baterii.
A možná úplně nejlepší by bylo se na netu poohlédnout po servisním manuálu. Ale na chybu mechaniky je asi jenom 5% šance chyby, ale búhví.

A možná úplně nejlepší by bylo se na netu poohlédnout po servisním manuálu. Ale na chybu mechaniky je asi jenom 5% šance chyby, ale búhví.
-
- Pohlaví:
Re: Notebook po výměně RAM nevidí DVD. Nevadí jiná frekvence
V tom případě zkus tu mechaniku ve správci odinstalovat a restartu, mělo by se to načíst.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po nastavování frekvence RAM nenajede PC Příloha(y)
od Jirka88 » 16 zář 2024 18:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 1992
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 20:57
-
-
- 1
- 4833
-
od atari
05 kvě 2025 09:50
-
- 5
- 4484
-
od kecalek
19 dub 2025 17:47
-
-
Zkratka na plochu - Změna obnovovací frekvence monitoru - TV (hledám)
od jkmaxfli » 31 bře 2025 13:04 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs) - 4
- 9940
-
od jkmaxfli
31 bře 2025 19:19
-
-
- 9
- 2546
-
od lucaso84